28.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Novinke pri prvakinjah, Korošice za potrditev 3. mesta

Danes so na sporedu tekme 5. kroga SŽNL. V Beltincih gostujejo novinke, Velenjčanke odhajajo v Maribor, Velesovo pa na Koroško. Jevnica pričakuje Primorke, Radomeljčanke pa so proste.

SŽNL, 5. krog, 28.9.
ŽNK Teleing Pomurje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale (11.00)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – Velesovo (16.00)
ŽNK Jevnica – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Lista strelk po 4. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 9
3. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 9
4. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 8
5. Nina Predanič (ŽNK Radomlje) 6

:: Vse o SŽNL

ŽNK Teleing Pomurje – Ajdovščina (11.00)

Pomurke so med tednom v zaostali tekmi odpravile še Jevnico, danes pa iz spodnjega dela v Beltince prihaja Ajdovščina. Pomurke so nesporne favoritinje, misli prvakinj pa so že pri ligi prvakinj, ki se naglo približuje. Gostje imajo poleg dolge poti še eno težavo – poškodovana je mlada vratarka Laura Lukežič.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Pomurje Teleing:
»Realnost je taka, da vse razen treh naših točk ne pride v poštev. Sem pa vesel, ker so do prve zmage v letošnji ligi prišle tudi novinke, tokratne naše gostje.«

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Danes nas čaka zelo zahtevna preizkušnja, odhajamo v goste najboljši slovenski ekipi. Želim si, da pokažemo, kaj znamo in drago prodamo svojo kožo.«

ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale (11.00)

Po tednu dni premora se Mariborčanke vračajo v tekmovalni ritem, za nameček pa zasedbo Boštjana Kamenška čaka obračun z Velenjčankami. Domača vrsta bo morala v boj brez Špele Zagoršak, ki si je na reprezentančni akciji poškodovala koleno. Gostje še ne vedo, ali bodo lahko računale na pomoč Lare Prašnikar in Loti Lukek.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Po premoru nas zopet čaka tekma. Malce je neugodno, ker imamo nekaj zdravstvenih težav. Kljub temu se bomo odločno zoperstavili Velenjčankam.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Tekmice dobro poznamo. Na gostovanje odhajamo zdesetkani, a nekako bomo že sestavili ekipi. Prepričan sem, da lahko zmagamo in se domov vrnemo s tremi točkami.«

ŽNK Preša Slovenj Gradec – Velesovo (16.00)

Korošice so v naletu – z dvema zmagama so se zavihtele na 3. mesto. Ne mislijo se ustaviti, Gorenjke pa so tekmice po meri za dobro tekmo.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Treniramo dobro, vzdušje se stopnjuje. Pogledali smo si tekmo z Radomljami in videli, od kje prežijo nevarnosti. Še vedno pa opozarjam moje igralke, da so Gorenjke favoritinje. Nas pa tudi tokrat, tako kot vedno, zanima zmaga!«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Upam, da ne bodo spet igrale tako dobro, kot so proti Ankaranu. Dobro se zavedamo, da to ni tisti Slovenj Gradec, ki je v ligi nastopal lani.«

ŽNK Jevnica – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Jevničanke upajo, da bodo prvič v tej sezoni lahko sestavili celotno zasedbo, kot si jo želi trener Milan Petrovič. Poškodbe, bolezni in obveznosti jih desetkajo iz kroga v krog. Primorke teh težav nimajo, v Jevnico pa prihajajo po zmago.

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli pred tekmo s prvakinjami, smo se pošteno in odločno zoperstavili, na koncu pa je bilo 0:12. Zato mojim igralkam kapo dol, odnos je bil vnovič pravi. To v danih razmerah šteje in je tisto, na čemer gradimo. Upam, da se danes zberemo in se zoperstavimo Primorkam. V veliko pomoč nam bi bila že naša vratarka Jadranka, ki bo skušala braniti kljub bolezni!«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Jevnica je za nas precej neugoden tekmec. Cel teden pa smo dobro delali na treningih.  Če bodo moje igralke tekle in bile borbene, potem bi morali zmagati!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA