06.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Mariborčanke po 3. zmago, Gorenjke po presenečenje

S tekmami 3. kroga (v sredo sledi že 4.) se nadaljuje SŽNL, tekme pa so na sporedu v Mariboru, Radomljah, Beltincih in Velenju. Minuli dnevi so bili v znamenju pokala, kjer so si napredovanje priigrali Teleing Pomurje, Radomeljčanke in Velesovo.

SŽNL, 3. krog, 6.9.
ŽNK Maribor – ŽNK Krka (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krim (13.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Ankaran Hrvatini (13.00)
ŽNK Rudar Škale – Velesovo (16.00)

Lista strelk po 2. krogu:
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 8
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 4
Nika Lombar (Velesovo) 3
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 3
Dušanka Milošič (ŽNK Maribor) 3

ŽNK Maribor – ŽNK Krka (11.00)

Mariborčanke so poleg Pomurk edina ekipa, ki še ni prejela gola. Dosegla jih je pet, to pa je dovolj za popoln izkupiček po dveh krogih. Vijolice bi rade podaljšale niz, s prvimi točkami pa se spogledujejo tudi Dolenjke.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Čaka nas zelo težka tekma. Upam, da so igralke prebolele sredin poraz v pokalu in bodo pokazale boljšo predstavo.«

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Gremo iz tekme v tekmo. Težav s poškodbami še ni konec. Ne moremo se sestaviti, vidi se, da smo pozneje začeli s treningi. Kljub temu gremo v Maribor, da odigramo korektno tekmo. Zmaga naj boljši!«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina (11.00)

Po remiju proti Krimu je imel trener Milomir Mandič precej povedati svojim igralkam. Med tednom so Radomeljčanke že znesle jezo nad Mariborčankami (8:0 v pokalu). Takisto bi rade storile še z Ajdovkami, ki pa napredujejo v igri. Vidi se, da so vstopile v drugo sezono.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Želimo popraviti slabši vtis na začetku prvenstva in s pravim pristopom ter z veliko več truda in motiva dokazati vsem skeptikom, de se v Radomljah še vedno igra kvaliteten nogomet. Letos ciljamo visoko tako v prvenstvu kot pokalu. Dekleta morajo doumeti, da lahkih tekem ni in da se je potrebno dokazovati iz tekme v tekmo. Današnje nasprotnice spoštujemo, a storili bomo vse, da z napadalno in učinkovito igro osvojimo novi tris točk, ki bo prinesel mir v naše vrste pred nadaljevanjem prvenstva.«

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Odhajamo na težko gostovanje k ekipi v vrhu slovenskega ženskega nogometa. Naš cilj je odločna in preudarna igra, predvsem pa nadgraditev tekme z Mariborom.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krim (13.00)

V domači ekipi ne bo poškodovane Anje Prša, po odsluženi kazni se vrača Valentina Lefort. Pod vprašajem pa je nastop vratarke Lijljane Gardijan. Kljub temu pa bi bilo veliko presenečenje, če vse točke ne ostanejo doma. Da pa Krim ni prišel le po učne ure v svoji krstni sezoni, pa je dokazal pred tednom dni z remijem proti Radomljam.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Čaka nas lepo nogometno popoldne. Uvodoma bomo ob 11. uri gostili kadetinje Krima, potem pa sledi še obračun članic. Dejstvo je, da so novinke v ligi že presenetile favorizirano ekipo Radomelj. So mlade in dobre, a vendar to ni tekma, kjer bi mi oddajali točke. Vsaj upam da ne!«

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»V Pomurju nas čaka težko gostovanje. Vemo, da realnih možnosti za dosego točk nimamo, a bomo iz tekme vseeno skušali pridobiti čim več izkušenj. Želimo nuditi dostojen odpor najboljšim!«

ŽNK Olimpija – ŽNK Ankaran Hrvatini (13.00)

Za Olimpijo je pester teden. Minilo nedeljo so varovanke trenerja Milana Petroviča dosegle prvo zmago, potem pa toči golov ostale brez polfinala pokala. Za nameček so ekipo oslabile še poškodbe in izključitve. Primorke prihajajo v Radomlje (tu bo tekma) po tri točke, tega ne skrivajo. Ob dobri obrambi bo njihov adut nevaren protinapad.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Tekmo z Ankaranom pričakujemo zelo oslabljeni. Trem okrepitvam dokumentacija še ni urejena, po sredini pokalni tekmi smo zaradi izključitve in poškodb izgubili še tri igralke iz prvih 11. Ekipa Ankarana ima nekaj odličnih posameznic in odličen protinapad, na katerega moramo biti zelo pozorni. Kljub vsem naštetemu bomo z igralkami, ki bodo v kadru, poskušali odigrati borbeno in nepopustljivo.«

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Nasprotnika, ki je novinec v ligi, ne poznam. S puncami smo se pripravili na težko tekmo. Z borbeno igro pričakujem, da pridemo do treh točk. Motivacija ne bo problem, saj čakamo prvo zmago v tej sezoni.«

ŽNK Rudar Škale – Velesovo (16.00)

Velenjčanke so se poslovile od pokala, kjer pa zmagi minuli sezoni naslova ne bodo branile. Zato so sedaj v Velenju fokusirani na domače prvenstvo. Gorenjke imajo po dveh krogih polovičen izkupiček, še vedno pa jih boli nedeljski poraz z Olimpijo. Lahko točkovni izplen popravijo na gostovanju v Šaleški dolini? Trener Velesovega Primož Štrajhar ima na voljo vse razpoložljive moči.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Čaka nas težko delo, na voljo imamo vse igralke. Vsi vemo, kakšne kvalitete premore Rudar, ki je tudi aktualni pokalni prvak. Kako bo s točkami, pa bomo še videli.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA