12.10.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Krim do prve zmage, Primorke in Pomurke napolnile mreži

V 7. krogu SŽNL je bilo doseženih 41 golov. Skoraj tretjina vseh so jih gledalci videli na Obali, kjer je ŽNK Ankaran Hrvatini ugnal Krko (12:1). Pomurke so bile boljše ob Mariborčank (10:1). Derbi v Ljubljani se je končal z remijem (2:2), Krim je odpravil Ajdovke (4:1), Radomeljčanke pa Velesovo (6:2).

Prvenstvo se nadaljuje 31.10., 18.10. pa bo na sporedu vnaprej odigrana tekma 10. kroga ŽNK Krim - ŽNK Maribor.

SŽNL, 7. krog, 11.10.
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 10:1 (3:1)
ŽNK Olimpija – ŽNK Rudar Škale 2:2 (1:0)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krka 12:1 (7:0)
ŽNK Krim – Ajdovščina 4:1 (2:0)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Velesovo 6:2 (4:0)

Lista strelk po 7. krogu:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 22
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 21
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 19
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 10
Moria Murič (ŽNK Olimpija) 9

SŽNL, 8. krog, 31.10.
Velesovo – Ajdovščina
ŽNK Krka – ŽNK Krim
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran Hrvatini
ŽNK Maribor – ŽNK Olimpija
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing Pomurje

ŽNK Olimpija – ŽNK Rudar Škale 2:2

Sekunde so ločile Ljubljančanke do zmage proti Velenjčankam. Gostje so z izjemnim zaključkom prišle do točke, v 87. minuti je zadela Lara Prašnikar, v 94. Jadranka Zilić. Olimpija je povedla v 43. minuti, v 79. minuti je bilo 2:0, oba gola je dosegla Moira Murič, ki je v minuli sezoni igrala v Velenju.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Z današnjo tekmo smo vsi v klubu lahko zelo zadovoljni. Iz tekme v tekmo dokazujemo na igrišču, da trenutno sodimo v sam vrh slovenskega ženskega nogometa. Vse igralke so se držale taktičnih navodil, odigrale srčno, kolektivno in brez bremena važnosti tekme. Žal, s spletom nesrečnih naključjih in z neposrečenimi menjavami, smo v pičlih parih minutah v dolgem sodniškem podaljšku zapravili zanesljivo zmago. Ostane nam, da po pavzi v dveh tekmah z Mariborom in odličnimi Radomljami poskušamo osvojiti maksimalno število točk in se s tem uvrstimo tik pod samim vrhom.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Maribor 10:1

Državne prvakinje so profesionalno opravile še z enim tekmecem. Deset golov so zabile v mrežo Mariborčank, polovico zadetkov je prispevala Monika Conjar.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Na težkem igrišču, a odlično pripravljeni travnati površini v Gančanih, so se nam Mariborčanke v prvem polčasu dobro upirale. V 2. polčasu pa se je videlo, da ekipa ni najboljše pripravljena. To velja za naše igralke, ki so posojene v Mariboru. Tudi zato so v drugem polčasu tako padli.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNL
»Pričakovan zmagovalec tekme. Na to tekmo se ne bomo preveč ozirali. Pred nami je obdobje, ko se nadejamo ponovnega zbiranja točk.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krka 12:1

Na krilih razigrane in učinkovite Line Čepak je Ankaran prišel do druge zmage v sezoni. Čepakova je prispevala pet golov, častni zadetek za gostje je dodala Simona Jelovšek.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Tekma je potekala po načrtih. V skladu z dogovorom smo začeli disciplinirano in takoj povedli. Ekipa Krke je bila konstantno agresivna, a smo imeli premoč celo tekmo, to pa se je videlo tudi na rezultatu. Sedaj se bo potreba pripraviti tudi na težje tekme. Upam, da se bodo določene poškodovana dekleta vrnila in da ostanemo konkurenčni ostalim ekipam. Na tem mestu čestitke mojim dekletom za tokratno zmago!«
 
Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»To je bila naša najslabša tekma sezone. Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo z dekleti. V vseh elementih igre smo odpovedali. Domača zmaga je zaslužena, pričakoval pa sem boljši odpor mojih igralk.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Velesovo 6:2

Radomeljčanke so v osmih minutah naredile levji delež za 6. zmago v sezoni. Barbara Kralj, Sonja Čevnik in Monika Boh so se do 8. minute vpisale med strelke, potem pa so gostiteljice le še mirno pripeljale tekmo do konca. Lucija Kos in Sandra Rozman so ob koncu srečanja omilile poraz. Ob podpori Nogometne zveze Slovenije, Spolint Inštituta, Društva DIH ter Out in Slovenija so bile na tekmi izvedene dodatne aktivnosti, s katerimi so športnice opozorile na problem diskriminacije in nestrpnosti v športu in ob njem.

Milomir Mandič, trener Moje-lece.si Radomlje:
»Pot do novih točk smo si tlakovali že po osmih minutah srečanja, ko smo zadeli trikrat. Prvi polčas smo dominirali na igrišču in prevladovali v vseh elementih nogometne igre. Do polčasa smo zadeli še enkrat, ob tem pa še zapravili nekaj lepih situacij za zadetek. Drugi polčas smo gledali bolj izenačeno srečanje. Moje igralke so se zadovoljile z visokim vodstvom in posledično popustile. Gostje so to znale izkoristiti in predvsem z dolgimi globinskimi podajami vnašale nemir v našo zadnjo linijo. Odprto nadaljevanje srečanja z obeh strani in veliko priložnosti ter na vsaki strani po dve žogi v mreži. To je bila naša zaslužena zmaga in utrditev dobrega izhodišča pred nadaljevanje prvenstva.«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Šokirale so nas uvodne minute, ko smo hitro prejeli tri gole. Še pred tem smo imeli priložnost, a nismo zabile. Po treh golih je dobila tekma povsem drug tek, nam pa je padla motivacija.«

ŽNK Krim – Ajdovščina 4:1

Svoj dan so dočakale tudi Krimovke, novinke v SŽNL. Z zmago proti Ajdovščini so prišle do premierne zmage med elito. S tremi goli se je za prve tri točke izkazala Manca Kutnjak.
 
David Fekonja, trener ŽNK Krima:
»Prvič letos se je zgodilo, da v tekmo nismo vstopali kot podrejena ekipa, kar je v ekipo prineslo malo treme. Z igro in predstavo svojih deklet sem zelo zadovoljen, saj so se od prve do zadnje minute do potankosti držale mojih navodil. Igrali smo hitro, agresivno in odgovorno ter predvsem z glavo. S prvim zadetkom je izgnala tudi uvodna trema in z disciplinirano igro smo nasprotnice praktično celotno srečanje držali na njihovi polovici. Svoje je dodala tudi prednost mokrega domačega terena in prva zmaga je zasluženo naša.«

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Čestitke Krimovkam za več kot zasluzeno zmago! Na razmočenem in milo rečeno zelo zahtevnem igrišču so se znašle precej bolje od nas in pokazale svoj prvoligaški potencial. Ob odsotnosti poškodovane napadalke Zale Kuštrin nam je primanjkovalo idej v napadu, na trenutke smo pokazali premalo zbranosti in agresivnosti, kljub temu pa menim, da se s tokratnim neuspehom ne smemo preveč obremenjevati. Priložnosti za nadgrajevanje dosedaj prikazanega bo še dovolj.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA