10.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Kraljica strelk spet zablestela

Za igralkami so štirje krogi oz. skoraj petina državnega prvenstva. Po tem delu najboljše kaže aktualnim državnim prvakinjam ŽNK Teleing Pomurje, ki imajo edine od Velenjčankah popoln izkupiček (12 točk). Tokratni krog je zagotovo zaznamovala Monika Conjar, ki je dosegla kar devet golov, skupaj v letošnjem državnem prvenstvu že 13.

SŽNL, 4. krog, 9.9.
Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)
Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)
ŽNK Krka – ŽNK  Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

SŽNL, 5. krog, 9.9.
ŽNK Maribor – Velesovo
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka
ŽNK Olimpija – Ajdovščina
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)

Velenjčanke so prišle do nove zmage. Tokrat so doma tesno z 2:1 ugnale Mariborčanke. Uvod je bil pisan na kožo domačink, ki so v 1. minuti povedle prek Sanje Malinič. V 29. minuti je Dušanka Milošič poravnala izid, zmago domačim pa je priigrala Maliničeva z golom v 57. minuti.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»V določenih trenutkih smo zopet igrali dobro. Smo pa se morali za zmago krepko potruditi. Vsem nam pa je jasno, da nas čaka še precej dela. Smo na pravi poti. Niso pa izključena niti določena presenečenja.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Z igro in odnosom igralk sem zelo zadovoljen. Igralkam lahko čestitam za prikazano. Z malo sreče bi domačinkam lahko odščipnili točko. Po navadi ne izpostavljam posameznih igralk, vendar bi tokrat se posebej pohvalil našo vratarko Saro Lovrec, ki je branila na zelo visokem nivoju.«

Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)

Na Gorenjskem ni bilo golov, čeprav na obeh straneh ni manjkalo zrelih priložnosti. Primorke bodo na prvo zmago še počakale, so pa osvojile drugo točko sezone v gosteh.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po nedeljski tekmi z Olimpijo smo si želeli potiho tri točke. V tekmi, ki je potekala predvsem na preskoku igre v razbitem ritmu, smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Manjkal je samo gol, ki smo si ga tudi zaslužili. Sprijazniti se moramo z neodločenim izidom, saj so bile Gorenjke z borbeno igro konkurenčen nasprotnik. V dveh tednih premora nas čaka trdo delo in priprava na naslednjo tekmo.«

ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)

Do 75. minute so izkušene zmajčice lomile odpor mladih Krimovk. Takrat se je med strelke vpisala Ines Špelič in Olimpiji pomagala, da je ostala v stiku z gornjim domov prvenstvene lestvice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»S tekmo nisem zadovoljen. Moja ekipa je tokrat delovala mlačno in brez prave energije ter borbenosti, ki nas običajno odlikujeta. Preveč smo se ukvarjali sami s sabo in se bali igrati. Predvsem se pogrešal samozavest ter igralko ali dve, ki bi prevzeli odgovornost in dvignile ekipo na nivo, na katerem običajno igramo. Proti prav tako bledi Olimpiji bi si zaslužili vsaj točko, s pravim pristopom pa bi bili zreli tudi za tri.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Ritem sreda nedelja v dvanajstih dneh je pustil posledice na igralkah. Zahtevno igrišče, borbene in nepopustljive krimovke  z zelo  talentiranimi posameznicami so prisilile naše igralke na igro do zadnjega atoma moči. Veseli timski duh, nepopustljivost in karakter  tudi naše ekipe. Ko igra ni stekla, ko smo delali začetniške napake, so se igralke medsebojno spodbujale in dvigovale, a na koncu je  izvrstna Ines Špelič, z naskokom najboljša igralka na igrišču, zmogla se toliko moči in z lepim udarcem omogočila ekipi uresničitev cilja – zmagati in osvojiti tri točke.«

Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)

V igri dveh različnih kakovostnih svetov so gostje napolnile mrežo domačink, ki pa so lekcijo dojele, saj tudi prek takih tekem zorijo in se razvijajo. Z devetimi goli se je izkazala Monika Conjar.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Ta tekma je bila obračun dveh različnih svetov. Veliko je stvari, ki jih lahko odnesemo iz tovrstnih preizkušenj, nenazadnje je že možnost igrati proti tako tehnično in taktično superiorni ekipi, dragocen trening za naše mlade igralke in hkrati vpogled v prihodnost, ki jo prinašata čas in trdo delo. Verjamem, da se bomo z dobrim postopnim delom čez par let lahko dostojno kosali tudi z v tem trenutku nedotakljivimi ekipami. Z dvignjeno glavo naprej.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Igralke so korektno in profesionalno opravile v Ajdovščini. Zdaj pa sledi premor, ki ga bomo izkoristili za regeneracijo in uigravanje.«

ŽNK Krka – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Radomeljčanke so suvereno opravile z Dolenjkami. S tremi goli se je izkazala Nina Predanič, reprezentantka U19, ki jo v prihodnjih dneh čakajo kvalifikacije za EP 2016.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Radomeljčankam čestitam za zmago, ki je povsem zaslužena. Čas dela za nas, tudi naše tekme bodo prišle.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Prvi polčas je minil v anemični in bledi predstavi obeh moštev. Individualne napake, slab pristop, igra brez repa in glave, ki ne navdušuje malo številčnih gledalcev. V drugem polčasu gledamo v glavnem igro na polovici domačega moštva. Igra je stekla, pritisk na domača vrata se je iz minute v minuto stopnjeval. Napadalnejša igra je obrodila sadove. Rezultat je realen odraz dogodkov na igrišču. Čestitke domačim igralkam, ki so se trudile in borile po najboljših močeh. Z dobrim delom bodo počasi postajale konkurenčnejše ekipam iz drugega dela razpredelnice.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 11.08.2022 | 1. SŽNL
  Ohranili ambicije, želijo dvojno krono
  Že v soboto, 13.8., pa se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Ljubljančanke, tudi aktualne pokalne prvakinje in aktualne državne podprvakinje, derbi kroga čakajo z novim trenerjem Matejem Bajdetom.
 • 10.08.2022 | 1. SŽNL
  Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta
  V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.
 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.

DELI NA