10.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Kraljica strelk spet zablestela

Za igralkami so štirje krogi oz. skoraj petina državnega prvenstva. Po tem delu najboljše kaže aktualnim državnim prvakinjam ŽNK Teleing Pomurje, ki imajo edine od Velenjčankah popoln izkupiček (12 točk). Tokratni krog je zagotovo zaznamovala Monika Conjar, ki je dosegla kar devet golov, skupaj v letošnjem državnem prvenstvu že 13.

SŽNL, 4. krog, 9.9.
Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)
Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)
ŽNK Krka – ŽNK  Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

SŽNL, 5. krog, 9.9.
ŽNK Maribor – Velesovo
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka
ŽNK Olimpija – Ajdovščina
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)

Velenjčanke so prišle do nove zmage. Tokrat so doma tesno z 2:1 ugnale Mariborčanke. Uvod je bil pisan na kožo domačink, ki so v 1. minuti povedle prek Sanje Malinič. V 29. minuti je Dušanka Milošič poravnala izid, zmago domačim pa je priigrala Maliničeva z golom v 57. minuti.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»V določenih trenutkih smo zopet igrali dobro. Smo pa se morali za zmago krepko potruditi. Vsem nam pa je jasno, da nas čaka še precej dela. Smo na pravi poti. Niso pa izključena niti določena presenečenja.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Z igro in odnosom igralk sem zelo zadovoljen. Igralkam lahko čestitam za prikazano. Z malo sreče bi domačinkam lahko odščipnili točko. Po navadi ne izpostavljam posameznih igralk, vendar bi tokrat se posebej pohvalil našo vratarko Saro Lovrec, ki je branila na zelo visokem nivoju.«

Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)

Na Gorenjskem ni bilo golov, čeprav na obeh straneh ni manjkalo zrelih priložnosti. Primorke bodo na prvo zmago še počakale, so pa osvojile drugo točko sezone v gosteh.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po nedeljski tekmi z Olimpijo smo si želeli potiho tri točke. V tekmi, ki je potekala predvsem na preskoku igre v razbitem ritmu, smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Manjkal je samo gol, ki smo si ga tudi zaslužili. Sprijazniti se moramo z neodločenim izidom, saj so bile Gorenjke z borbeno igro konkurenčen nasprotnik. V dveh tednih premora nas čaka trdo delo in priprava na naslednjo tekmo.«

ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)

Do 75. minute so izkušene zmajčice lomile odpor mladih Krimovk. Takrat se je med strelke vpisala Ines Špelič in Olimpiji pomagala, da je ostala v stiku z gornjim domov prvenstvene lestvice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»S tekmo nisem zadovoljen. Moja ekipa je tokrat delovala mlačno in brez prave energije ter borbenosti, ki nas običajno odlikujeta. Preveč smo se ukvarjali sami s sabo in se bali igrati. Predvsem se pogrešal samozavest ter igralko ali dve, ki bi prevzeli odgovornost in dvignile ekipo na nivo, na katerem običajno igramo. Proti prav tako bledi Olimpiji bi si zaslužili vsaj točko, s pravim pristopom pa bi bili zreli tudi za tri.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Ritem sreda nedelja v dvanajstih dneh je pustil posledice na igralkah. Zahtevno igrišče, borbene in nepopustljive krimovke  z zelo  talentiranimi posameznicami so prisilile naše igralke na igro do zadnjega atoma moči. Veseli timski duh, nepopustljivost in karakter  tudi naše ekipe. Ko igra ni stekla, ko smo delali začetniške napake, so se igralke medsebojno spodbujale in dvigovale, a na koncu je  izvrstna Ines Špelič, z naskokom najboljša igralka na igrišču, zmogla se toliko moči in z lepim udarcem omogočila ekipi uresničitev cilja – zmagati in osvojiti tri točke.«

Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)

V igri dveh različnih kakovostnih svetov so gostje napolnile mrežo domačink, ki pa so lekcijo dojele, saj tudi prek takih tekem zorijo in se razvijajo. Z devetimi goli se je izkazala Monika Conjar.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Ta tekma je bila obračun dveh različnih svetov. Veliko je stvari, ki jih lahko odnesemo iz tovrstnih preizkušenj, nenazadnje je že možnost igrati proti tako tehnično in taktično superiorni ekipi, dragocen trening za naše mlade igralke in hkrati vpogled v prihodnost, ki jo prinašata čas in trdo delo. Verjamem, da se bomo z dobrim postopnim delom čez par let lahko dostojno kosali tudi z v tem trenutku nedotakljivimi ekipami. Z dvignjeno glavo naprej.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Igralke so korektno in profesionalno opravile v Ajdovščini. Zdaj pa sledi premor, ki ga bomo izkoristili za regeneracijo in uigravanje.«

ŽNK Krka – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Radomeljčanke so suvereno opravile z Dolenjkami. S tremi goli se je izkazala Nina Predanič, reprezentantka U19, ki jo v prihodnjih dneh čakajo kvalifikacije za EP 2016.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Radomeljčankam čestitam za zmago, ki je povsem zaslužena. Čas dela za nas, tudi naše tekme bodo prišle.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Prvi polčas je minil v anemični in bledi predstavi obeh moštev. Individualne napake, slab pristop, igra brez repa in glave, ki ne navdušuje malo številčnih gledalcev. V drugem polčasu gledamo v glavnem igro na polovici domačega moštva. Igra je stekla, pritisk na domača vrata se je iz minute v minuto stopnjeval. Napadalnejša igra je obrodila sadove. Rezultat je realen odraz dogodkov na igrišču. Čestitke domačim igralkam, ki so se trudile in borile po najboljših močeh. Z dobrim delom bodo počasi postajale konkurenčnejše ekipam iz drugega dela razpredelnice.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA