10.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Kraljica strelk spet zablestela

Za igralkami so štirje krogi oz. skoraj petina državnega prvenstva. Po tem delu najboljše kaže aktualnim državnim prvakinjam ŽNK Teleing Pomurje, ki imajo edine od Velenjčankah popoln izkupiček (12 točk). Tokratni krog je zagotovo zaznamovala Monika Conjar, ki je dosegla kar devet golov, skupaj v letošnjem državnem prvenstvu že 13.

SŽNL, 4. krog, 9.9.
Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)
Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)
ŽNK Krka – ŽNK  Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

SŽNL, 5. krog, 9.9.
ŽNK Maribor – Velesovo
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka
ŽNK Olimpija – Ajdovščina
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)

Velenjčanke so prišle do nove zmage. Tokrat so doma tesno z 2:1 ugnale Mariborčanke. Uvod je bil pisan na kožo domačink, ki so v 1. minuti povedle prek Sanje Malinič. V 29. minuti je Dušanka Milošič poravnala izid, zmago domačim pa je priigrala Maliničeva z golom v 57. minuti.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»V določenih trenutkih smo zopet igrali dobro. Smo pa se morali za zmago krepko potruditi. Vsem nam pa je jasno, da nas čaka še precej dela. Smo na pravi poti. Niso pa izključena niti določena presenečenja.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Z igro in odnosom igralk sem zelo zadovoljen. Igralkam lahko čestitam za prikazano. Z malo sreče bi domačinkam lahko odščipnili točko. Po navadi ne izpostavljam posameznih igralk, vendar bi tokrat se posebej pohvalil našo vratarko Saro Lovrec, ki je branila na zelo visokem nivoju.«

Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)

Na Gorenjskem ni bilo golov, čeprav na obeh straneh ni manjkalo zrelih priložnosti. Primorke bodo na prvo zmago še počakale, so pa osvojile drugo točko sezone v gosteh.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po nedeljski tekmi z Olimpijo smo si želeli potiho tri točke. V tekmi, ki je potekala predvsem na preskoku igre v razbitem ritmu, smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Manjkal je samo gol, ki smo si ga tudi zaslužili. Sprijazniti se moramo z neodločenim izidom, saj so bile Gorenjke z borbeno igro konkurenčen nasprotnik. V dveh tednih premora nas čaka trdo delo in priprava na naslednjo tekmo.«

ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)

Do 75. minute so izkušene zmajčice lomile odpor mladih Krimovk. Takrat se je med strelke vpisala Ines Špelič in Olimpiji pomagala, da je ostala v stiku z gornjim domov prvenstvene lestvice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»S tekmo nisem zadovoljen. Moja ekipa je tokrat delovala mlačno in brez prave energije ter borbenosti, ki nas običajno odlikujeta. Preveč smo se ukvarjali sami s sabo in se bali igrati. Predvsem se pogrešal samozavest ter igralko ali dve, ki bi prevzeli odgovornost in dvignile ekipo na nivo, na katerem običajno igramo. Proti prav tako bledi Olimpiji bi si zaslužili vsaj točko, s pravim pristopom pa bi bili zreli tudi za tri.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Ritem sreda nedelja v dvanajstih dneh je pustil posledice na igralkah. Zahtevno igrišče, borbene in nepopustljive krimovke  z zelo  talentiranimi posameznicami so prisilile naše igralke na igro do zadnjega atoma moči. Veseli timski duh, nepopustljivost in karakter  tudi naše ekipe. Ko igra ni stekla, ko smo delali začetniške napake, so se igralke medsebojno spodbujale in dvigovale, a na koncu je  izvrstna Ines Špelič, z naskokom najboljša igralka na igrišču, zmogla se toliko moči in z lepim udarcem omogočila ekipi uresničitev cilja – zmagati in osvojiti tri točke.«

Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)

V igri dveh različnih kakovostnih svetov so gostje napolnile mrežo domačink, ki pa so lekcijo dojele, saj tudi prek takih tekem zorijo in se razvijajo. Z devetimi goli se je izkazala Monika Conjar.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Ta tekma je bila obračun dveh različnih svetov. Veliko je stvari, ki jih lahko odnesemo iz tovrstnih preizkušenj, nenazadnje je že možnost igrati proti tako tehnično in taktično superiorni ekipi, dragocen trening za naše mlade igralke in hkrati vpogled v prihodnost, ki jo prinašata čas in trdo delo. Verjamem, da se bomo z dobrim postopnim delom čez par let lahko dostojno kosali tudi z v tem trenutku nedotakljivimi ekipami. Z dvignjeno glavo naprej.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Igralke so korektno in profesionalno opravile v Ajdovščini. Zdaj pa sledi premor, ki ga bomo izkoristili za regeneracijo in uigravanje.«

ŽNK Krka – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Radomeljčanke so suvereno opravile z Dolenjkami. S tremi goli se je izkazala Nina Predanič, reprezentantka U19, ki jo v prihodnjih dneh čakajo kvalifikacije za EP 2016.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Radomeljčankam čestitam za zmago, ki je povsem zaslužena. Čas dela za nas, tudi naše tekme bodo prišle.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Prvi polčas je minil v anemični in bledi predstavi obeh moštev. Individualne napake, slab pristop, igra brez repa in glave, ki ne navdušuje malo številčnih gledalcev. V drugem polčasu gledamo v glavnem igro na polovici domačega moštva. Igra je stekla, pritisk na domača vrata se je iz minute v minuto stopnjeval. Napadalnejša igra je obrodila sadove. Rezultat je realen odraz dogodkov na igrišču. Čestitke domačim igralkam, ki so se trudile in borile po najboljših močeh. Z dobrim delom bodo počasi postajale konkurenčnejše ekipam iz drugega dela razpredelnice.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA