10.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Kraljica strelk spet zablestela

Za igralkami so štirje krogi oz. skoraj petina državnega prvenstva. Po tem delu najboljše kaže aktualnim državnim prvakinjam ŽNK Teleing Pomurje, ki imajo edine od Velenjčankah popoln izkupiček (12 točk). Tokratni krog je zagotovo zaznamovala Monika Conjar, ki je dosegla kar devet golov, skupaj v letošnjem državnem prvenstvu že 13.

SŽNL, 4. krog, 9.9.
Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)
Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)
ŽNK Krka – ŽNK  Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

SŽNL, 5. krog, 9.9.
ŽNK Maribor – Velesovo
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka
ŽNK Olimpija – Ajdovščina
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor 2:1 (1:1)

Velenjčanke so prišle do nove zmage. Tokrat so doma tesno z 2:1 ugnale Mariborčanke. Uvod je bil pisan na kožo domačink, ki so v 1. minuti povedle prek Sanje Malinič. V 29. minuti je Dušanka Milošič poravnala izid, zmago domačim pa je priigrala Maliničeva z golom v 57. minuti.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»V določenih trenutkih smo zopet igrali dobro. Smo pa se morali za zmago krepko potruditi. Vsem nam pa je jasno, da nas čaka še precej dela. Smo na pravi poti. Niso pa izključena niti določena presenečenja.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Z igro in odnosom igralk sem zelo zadovoljen. Igralkam lahko čestitam za prikazano. Z malo sreče bi domačinkam lahko odščipnili točko. Po navadi ne izpostavljam posameznih igralk, vendar bi tokrat se posebej pohvalil našo vratarko Saro Lovrec, ki je branila na zelo visokem nivoju.«

Velesovo – ŽNK Ankaran Hrvatini 0:0 (0:0)

Na Gorenjskem ni bilo golov, čeprav na obeh straneh ni manjkalo zrelih priložnosti. Primorke bodo na prvo zmago še počakale, so pa osvojile drugo točko sezone v gosteh.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po nedeljski tekmi z Olimpijo smo si želeli potiho tri točke. V tekmi, ki je potekala predvsem na preskoku igre v razbitem ritmu, smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Manjkal je samo gol, ki smo si ga tudi zaslužili. Sprijazniti se moramo z neodločenim izidom, saj so bile Gorenjke z borbeno igro konkurenčen nasprotnik. V dveh tednih premora nas čaka trdo delo in priprava na naslednjo tekmo.«

ŽNK Krim – ŽNK Olimpija 0:1 (0:0)

Do 75. minute so izkušene zmajčice lomile odpor mladih Krimovk. Takrat se je med strelke vpisala Ines Špelič in Olimpiji pomagala, da je ostala v stiku z gornjim domov prvenstvene lestvice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»S tekmo nisem zadovoljen. Moja ekipa je tokrat delovala mlačno in brez prave energije ter borbenosti, ki nas običajno odlikujeta. Preveč smo se ukvarjali sami s sabo in se bali igrati. Predvsem se pogrešal samozavest ter igralko ali dve, ki bi prevzeli odgovornost in dvignile ekipo na nivo, na katerem običajno igramo. Proti prav tako bledi Olimpiji bi si zaslužili vsaj točko, s pravim pristopom pa bi bili zreli tudi za tri.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Ritem sreda nedelja v dvanajstih dneh je pustil posledice na igralkah. Zahtevno igrišče, borbene in nepopustljive krimovke  z zelo  talentiranimi posameznicami so prisilile naše igralke na igro do zadnjega atoma moči. Veseli timski duh, nepopustljivost in karakter  tudi naše ekipe. Ko igra ni stekla, ko smo delali začetniške napake, so se igralke medsebojno spodbujale in dvigovale, a na koncu je  izvrstna Ines Špelič, z naskokom najboljša igralka na igrišču, zmogla se toliko moči in z lepim udarcem omogočila ekipi uresničitev cilja – zmagati in osvojiti tri točke.«

Ajdovščina – ŽNK Teleing Pomurje 0:19 (0:10)

V igri dveh različnih kakovostnih svetov so gostje napolnile mrežo domačink, ki pa so lekcijo dojele, saj tudi prek takih tekem zorijo in se razvijajo. Z devetimi goli se je izkazala Monika Conjar.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Ta tekma je bila obračun dveh različnih svetov. Veliko je stvari, ki jih lahko odnesemo iz tovrstnih preizkušenj, nenazadnje je že možnost igrati proti tako tehnično in taktično superiorni ekipi, dragocen trening za naše mlade igralke in hkrati vpogled v prihodnost, ki jo prinašata čas in trdo delo. Verjamem, da se bomo z dobrim postopnim delom čez par let lahko dostojno kosali tudi z v tem trenutku nedotakljivimi ekipami. Z dvignjeno glavo naprej.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Igralke so korektno in profesionalno opravile v Ajdovščini. Zdaj pa sledi premor, ki ga bomo izkoristili za regeneracijo in uigravanje.«

ŽNK Krka – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:8 (0:2)

Radomeljčanke so suvereno opravile z Dolenjkami. S tremi goli se je izkazala Nina Predanič, reprezentantka U19, ki jo v prihodnjih dneh čakajo kvalifikacije za EP 2016.

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Radomeljčankam čestitam za zmago, ki je povsem zaslužena. Čas dela za nas, tudi naše tekme bodo prišle.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Prvi polčas je minil v anemični in bledi predstavi obeh moštev. Individualne napake, slab pristop, igra brez repa in glave, ki ne navdušuje malo številčnih gledalcev. V drugem polčasu gledamo v glavnem igro na polovici domačega moštva. Igra je stekla, pritisk na domača vrata se je iz minute v minuto stopnjeval. Napadalnejša igra je obrodila sadove. Rezultat je realen odraz dogodkov na igrišču. Čestitke domačim igralkam, ki so se trudile in borile po najboljših močeh. Z dobrim delom bodo počasi postajale konkurenčnejše ekipam iz drugega dela razpredelnice.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi vrha, ŽNK Cerklje po preobratu
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dosegla 2. najvišjo zmago v zgodovini ženskega državnega prvenstva, ekipa ŽNK Cerklje pa je s preobratom s 3:1 porazila Primorje Gaia Naturelle. Že v soboto je ŽNK Ljubljana slavila na Ptuju. Prvenstvo se nadaljuje 16.10. V prihodnjih dneh naše mladinke čakajo kvalifikacije za EP 2023, jutri pa se bodo zbrale tudi članske reprezentantke.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Ljubljana učinkovito, nogometni praznik v Fazaneriji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je končana – ŽNK Ljubljana je s 15:1 porazila Ptujčanke, s šestimi goli se je izkazala Mirjam Kastelec. Nedeljo začenjamo ob 11. uri s spletnim prenosom iz Cerkelj, kjer gostuje Primorje Gaia Naturelle.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Danes na Ptuju, jutri dva prenosa
  Pred začetkom sezone je ŽNK Ptuj, ekipa trenerja Uroša Šmigoca, doživel precej sprememb, rabili pa so nekaj krogov, da so konsolidirali svoje vrste. Zdaj jim je uspelo, zato so toliko bolj veseli in se današnje tekme odkrito veselijo. „Prvič bomo lahko tekmo odigrali s skoraj kompletnim moštvom. Tekma bo težka, nasprotna ekipa je kakovostnejša, tako da bomo skušali nudit čimboljši odpor,“ je jasen trener Šmigoc.
 • 25.09.2022 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi
  Derbi 5. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je pripadel ŽNK Olimpiji, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex pa sta vknjižila visoki gostujoči zmagi. Tekma v Ajdovščini je bila preložena. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 1. oktobra.
 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.

DELI NA