18.10.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Korošice bi podaljšale niz, prvakinje v Radomljah

Ekipe SŽNL bodo odigrale tekme 8. kroga. Derbi bo to pot v Radomljah, kjer gostujejo državne prvakinje, ki prihajajo severno od Ljubljane po dostojnem slovesu od lige prvakinj. Primorke čakajo Velenjčanke, Korošice želijo proti Jevnici potrditi visoko mesto na lestvici, v Velesovo pa gostuje Maribor.

SŽNL, 9. krog, 19.10.
Velesovo – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Rudar Škale (15.00)
ŽNK Preša Slovenj Gradec – ŽNK Jevnica (15.00)

Lista strelk po 7. krogu SŽNL:
1. Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 20
2. Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje) 19
3. Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje) 16
4. Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 14
5. Sanja Malinič (ŽNK Preša Slovenj Gradec) 13
. Vanja Šiljak (Veleosov) 13
7. Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 11

:: Vse o SŽNL

Velesovo – ŽNK Maribor (11.00)

Gorenjke zaostajajo tri točke za Mariborčankam. Domača vrsta Primoža Štrajharja želi ujeli vijolice. Gostiteljice so pripravljene na to.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Maribor ima zelo izkušeno ekipo. Mi pa smo mladi, upam pa, da se nam bo izšlo. Odkrito ciljamo na novo zmago.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Pričakujem težko tekmo, odvisno pa bo od dnevne forme in od tega, kdo bo imel boljši dan. Na voljo imam 14 igralk. Prejšnji teden nismo igrali slabo, manjka nam le učinkovitosti in zbranosti pred tekmečevim golom.«

ŽNK Radomlje – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci (11.00)

To bo derbi vodilnih ekip. Da se lahko igra tudi s Pomurkami, so v prvem polčasu pred tednom dni pokazale igralke Velesovega. Radomeljčanke bi se rade dostojno postavile po robu prvakinjam, ki utegnejo zaigrati v spremenjeni postavi.

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Dobro se zavedamo, da igramo z trenutno daleč najboljšim moštvom SŽNL. Žal jutri ne bomo iztekli v idealni postavi. Zagotovo se bo v igri poznala odsotnost treh standardnih igralk: kapetanke M. Jereb (duša in srce našega moštva), najboljše strelke N. Predanič in že dalj časa odsotne naše edine klasične napadalke K. Gadnik. Ne glede na vse okoliščine se ne predajamo že v naprej ne mahamo z belo zastavo. Igralkam zaupam in vem, da bodo na igrišču dale vse od sebe in favoriziranim nasprotnicam nudile dostojen odpor. Želim si hitrega okrevanja poškodovanih igralk, da bomo konkurenčnejši na za nas bolj pomembnih srečanjih proti Mariboru in Velenju.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Rudar Škale (15.00)

Primorke so pred tednom dni slavile v Mariboru ter poslale jasen signal Velenjčank. Trener rudark Dušan Uršnik je priznal, da se je ekipa cel teden pripravljala na tekmice.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatin:
»Igramo proti dobri ekipi Rudarja, ki je podobna Mariborčankam. Pot do uspeha je jasna – moramo vnovič igrati borbeno in organizirano.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Cel teden smo se pripravljali na to tekmo. Ne bo nam lahko. Ankaran raste iz meseca v mesec, to so dokazali tudi minuli teden proti Mariboru. Zato moramo biti še toliko bolj previdni, če želimo do treh točk, kar je naš jasen cilj. Pripravljeni smo, tudi na ožje in krajše igrišče.«

ŽNK Preša Slovenj Gradec  - ŽNK Jevnica (15.00)

Korošice so v naletu – zadnji poraz, pa še to z 1:0, so zabeležil 31.8., potem pa nanizale štiri zaporedne zmage. Serijo bi rade podaljšale. V formi so tudi Jevničanke, na vratih bo vnovič Jadranka Kneževič.

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Cel teden smo dobro trenirali in se pripravljali na obračun z Jevnico. Čaka nas težka tekma, pričakujem pa veliko gledalcev. V ekipi vlada izjemno vzdušje, čeprav imamo nekaj malih poškodb. Prepričan pa sem, da bo do tekme naša zdravniška služba sanirala tudi te male težave.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Zadnjič smo igrali odlično, saj smo imeli ničlo ob polčasu. Ne glede na vse, po taki tekmi je takoj boljša klima, forma se nam počasi dviguje. Obračun v Slovenj Gradcu bo pravi test. Upam in želim si, da bo z nami vratarka Jadranka, ki bo pokrila ostale manjkajoče igralke. Želim si, da odigramo, kot smo naredili na zadnjih dveh tekmah.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA