01.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Komu je uspela pokalna generalka

Državne prvakinje so slavile na Obali, kjer so s 6:1 odpravile Ankaran Hrvatine. Za presenečenje je poskrbel Krim, ki je odščipnil točki Radomljam (1:1), Olimpija pa se je z Gorenjske vrnila s polnim plenom (1:3). V Novem mestu so bile Velenjčanke premočne za domačinke (0:5), Maribor pa je zmagal v Ajdovščini (0:3).

Jutrišnja sreda bo v znamenju pokala, v Beltincih bo na sporedu ponovitev lanskega finala.

Ženski pokal NZS 2015/2016, 2. krog, 2.9.
ŽNK Olimpija – Velesovo
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor
ŽNK Ankaran Hrvatini je prost

SŽNL, 2. krog, 30.8.
Velesovo – ŽNK Olimpija 1:3 (1:2)
Ajdovščina – ŽNK Maribor 0:3 (0:2)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Pomurje 1:6 (0:0)
ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:1 (1:1)
ŽNK Krka – ŽNK Rudar Škale 0:5 (0:3)

Lista strelk po 2. krogu:
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 8
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 4
Nika Lombar (Velesovo) 3
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 3
Dušanka Milošič (ŽNK Maribor) 3

SŽNL, 3. krog, 6.9.
ŽNK Rudar Škale – Velesovo
ŽNK Maribor – ŽNK Krka
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krim
ŽNK Olimpija – ŽNK Ankaran Hrvatini

Velesovo – ŽNK Olimpija 1:3

Gorenjke so računale na zmago, a so morale na koncu stisniti roko Olimpiji, ki se veseli prve zmage v prvoligaški konkurenci. Bolje so pričele domačinke, Manca Smolnikar je v 5. minuti zadela za 1:0. V Prvem polčasu sta za gostujoče vodstvo poskrbeli Moira Murič in Neža Bizjak, tretji gol pa so si igralke Velesovega zabile same (Živa Mazi).

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»V nogometu štejejo zadetki, mi teh žal nismo dosegli kljub dobri igri. Po dveh smešnih zadetkih, ki smo jih prejeli, je šla zmaga v Ljubljano.«

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»V težkih vremenskih pogojih in na zahtevnem igrišču smo proti uigranim, agresivnim nasprotnicam dosegli zastavljeni cilj. Puncam čestitke za srčno, nepopustljivo in učinkovito igro. To zmago smo vsi zaradi dviga samozavesti nujno potrebovali. Nasprotnicam čestitke za korektno igro !«

Ajdovščina – ŽNK Maribor 0:3

Štajerke so prišle do drugega kompleta točk, v gosteh so bile vijolice s 3:0 boljše od Ajdovk. S tremi goli je navdušila Dušanka Milošič. Mrežo je načela v 3. minuti, potem pa delo sklenila v 38. in 73.

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
»Osnovni cilj za tekmo z Mariborom, t.j. prikazati napredek v igri, smo izpolnili. Popravili smo igro v obrambi, z malo sreče bi lahko tudi zadeli, vseeno pa je zmaga Maribora več kot zaslužena, saj so si gostje tekom srečanja priigrale bistveno več priložnosti. Kljub temu sem s svojo ekipo zelo zadovoljen.«

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Veseli smo nove zmage, čeprav bi si glede na število priložnosti želeli, da bi bili še uspešnejši. Pri tem so imele prste vmes tudi domače igralke, ki so nam z borbeno in fer igro oteževale delo na igrišču.«

ŽNK Krka – ŽNK Rudar Škale 0:5

Velenjčanke so tudi na tekmi v Novem mestu upravičile vlogo favorita, domov so se vrnile s prepričljivo zmago (0:5). Domačo mrežo je načela Larissa Šoronda, z dvema goloma se je izkazala tudi Lara Prašnikar.

Nenih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»Zadovoljen sem z igro. Napredek je očiten. Ekipa se počasi formira. Kljub porazu so igralke pokazale voljo in napredek. Za več pa bomo rabili čas. Gostjam čestitam za zmago.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Še vedno lovimo pravo formo, v ekipi je bilo kar nekaj rotacij, vse igralke pa še niso pripravljene za največje napore. Naša zmaga je pričakovana, na določene trenutke smo igrali zelo dobro. Pred nami je pokalni obračun, ki bo pravi test.«

ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:1

Krim je prišel do prve točke v prvenstvu že v 2. krogu. Pristreljala jo je Tinkara Cepec Senica, ki je zadela že v 10. minuti. V 25. minuti je na 1:1 poravnala Nina Predanič, do konca tekme pa favorizirane gostje niso vnovčile svoje individualne kvalitete.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
»Pohvale mojim dekletom za odlično predstavo in prvo točko v članski konkurenci. Tokrat je bil naš igralski kader popoln, kar se je pokazalo tudi na igrišču. Dekleta so se drzale taktičnih navodil ter borbeno in nepopustljivo odigrale vseh 90 minut. Kljub temu da smo na papirju slabši nasprotnik, smo bili v prvem polčasu enakovredni. Nismo se bali napadati in to se nam je obrestovalo, a je žal nasprotnik po naši napaki uspel izenačiti. V drugem polčasu smo v igri nekoliko padli in naredili več napak. Z menjavami smo ekipo osvežili in z nekoliko bolj zaprto igro obdržali trdo prigarano točko. Z rezultatom smo zelo zadovoljni.«

Milomir Mandič, trener ŽNKL Moje-lece.si Radomlje
»Igralke Krima so z disciplinirano, agresivno, odgovorno in borbeno igro uspele iztržiti na domači zelenici povsem zasluženo točko. Igra ni bila navdušujoča, ustvarili smo si še nekaj polpriložnosti, ki pa so zaradi naše slabe realizacije ostale neizkoriščene. Čaka nas še veliko dela, da dvignemo formo in igro na nivo, ki nas je krasila v spomladanskem delu. Že v sredo nas čaka pokalno srečanje proti igralkam Maribora, ki bo dalo marsikateri odgovor glede naše trenutne moči, pripravljenosti in kakovosti moštva. Upam, da se igralke zavedajo pomembnosti tekme in bodo z pristopom, hotenjem, željo in precej konkretnejšo igro demantirale precej slabši začetek prvenstva od pričakovanega, saj v pokalu ni popravnega izpita.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Teleing Pomurje 1:6

Pomurke so v šele v drugem polčasu strel odpor Ankarana, ki v prvem polčasu ni prejel gola. V nadaljevanju je do izraza prišla kvaliteta aktualnih državnih prvakinj, ki so se domov vrnile z zmago s teniških 1:6. Pretiranega zadovoljstva pa ni bilo v gostujočem taboru, saj je Lefortova z dvema rumenima kartonoma že v prvem polčasu končala s tekmo, zato je tudi ne bo na jutrišnji pokalni preizkušnji.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Čestitam Pomurkam za osvojene točke, našim puncam pa za borbeno in disciplinirano igro. Z igro in rezultatom (0:0) v prvem polčasu sem zelo zadovoljen. Gostje so večinoma prevladovale na igrišču, vendar se nismo dali, uspešno smo blokirali napade, kot smo se dogovorili. Žal smo takoj v drugem polčasu dobili dva zadetka. Dekletom nimam kaj očitati, dokazale so, da se lahko kosajo z boljšimi od sebe.«

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Praktično cel drugi polčas smo igrali brez ene igralke, saj smo dobili ob koncu prvega dela rdeč karton. To je visok davek tokratne zmage. Treba je priznati, da je Ankaran v zadnjih letih izpilil taktiko branjenja, vse bolj so nevarni tudi v protinapadih. Mi smo še daleč od optimalne forme. Če pa je to naš maksimum, pa bomo šele videli. Trudimo se.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA