15.03.2013 | 1. SŽNL
SŽNL: Jevnica z novim trenerjem, vrnitev Kosove in Špeličeve

S tekmami 11. kroga se bo v nedeljo, 17.3., nadaljevalo državno prvenstvo za dekleta. Po prvem delu je v vodstvu aktualni prvak Teleing Pomurje, ki je zbral 27 točk, sledita pa mu s po 21 točkami ŽNK Rudar Škale in ŽNK Radomlje. Zgornji dom zaključuje ŽNK Maribor.

SŽNL, 11. krog, 17.3.
ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale (15.00)
ŽNK Jevnica – ŽNK Dornava (15.00)
ŽNK Krka – ŽNK Teleing Pomurje (15.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Slovenj Gradec (15.00)

Prost je Velesovo Kamen Jerič

:: Več o SŽNL

Ženski klubi pred nadaljevanjem prvenstva:

V ŽNK Pomurje Teleiing so ohranili visoke ambicije, okrepili so se s Kajo Eržen in Manjo Benak. Ekipe ni zapustila nobena igralka, upajo pa, da se po poškodbi in operaciji kolena uspešno vrne reprezentantka Staša Špur. Zasedbi so priključili tudi nekaj mladih igralk.

Velenjčanke so ostale brez Kristine Erman, ki je odšla v Avstrijo, zasedbi trenerja Dušana Uršnika se je pridružila Viktorija Živkovič. V ŽNK Rudar Škale, ki ga že več kot 30 let vodi predsednik Herman Arlič, stavijo precej na nadarjeno selekcijo U17. V članski konkurenci pa bi radi izboljšali lanske rezultate.

ŽNK Maribor v zimskem premoru ni doživel igralskih sprememb, počasi pa okrevata tudi Nastja Gajser in Jana Čančula. Vijolice želijo v zgornji del tabele, ponosni pa so na obnovljeno in redno ažurirano spletno stran.

V ŽNK Dornava je vse po starem, kategoriji prihodi in odhodi pa prazni. Radi bi ponovili lanskoletne izide in zbrali kako točko več.

Velesovo Kamen Jerič začenja ero brez Kaje Eržen, ki je odšla v Beltince. Veseli so, ker se v ekipo vrača vezistka Lucija Kos, ki je po strganih križnih vezeh okrevala skoraj leto dni. Ponosni so na kompaktno in mlado zasedbo, ki hoče tri mesta višje, kot je na začetku spomladanskega dela.

ŽNK Jevnica ima novega trenerja – to je postal Tomaž Upelj, ki je poprej deloval v moškem klubu, bil je trener članov Jevnice. V ekipi je spet Ines Špelič, ki je uspešno sanirala poškodbo kolena. V tujino sta odšli Lucija Grad in Kaja Jerina, ki svojo športno pot nadaljujeta v Avstriji. »Vzdušje je super, malce peša kvaliteta,« pravijo v Jevnici, kjer imajo višje ambicije v pokalu kot v državnem prvenstvu.

Radomlje so navdušile jeseni, zato bo pomlad namenjena pomladitvi ekipi, minute pa bodo dobile prav mlade (priključili so trojec iz vrste U17), ki jih kalijo za novo prvenstvo. Članice je zapustila Natalija Golob.

V Slovenj Gradcu verjamejo na dobro pomlad, ki jih bo prinesla zadetke in točke. »Veseli smo, ker smo obdržali klub pri življenju. To smo naredili zaradi mladih in nadarjenih igralk,« pravijo v ŽNK Slovenj Gradec, kjer člansko ekipo vodi Aleš Lampret.

V ŽNK Krka bodo stavili na mlade, sedmerica, ki bi lahko igrala med članicami, je poškodovana, klub pa je zapustila prva strelka Mimica Pavlovič, na zadnji pripravljalni tekmi na Reki pa se je poškodovala še Marijana Spiroska. »Manja Benak potrebuje močne treninge in tekme, to lahko dobi v Pomurju, zato smo v dobrobit slovenskega nogometa in reprezentance pristali na to, da se preselil v Beltince,« še dodajo v Novem mestu, kjer bi radi v svoje vrste zvabili še več mladih igralk, izpostavili pa so zgledno sodelovanje z NK Trebnje.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA