03.04.2016 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi v Velenju, vijolice po prvo spomladansko zmago

Danes se igrajo tekme 14. kroga SŽNL. Prvakinje iz Beltincev so proste, derbi pa je na sporedu v Velenju, kamor prihajajo Radomeljčanke. Zanimiv obračun se obeta tudi na Gorenjskem, kjer gostuje Maribor, Primorke so v Ljubljani, Olimpija pa v Ajdovščini.

SŽNL, 14. krog, 3.4.
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija (11.00)
Velesovo – ŽNK Maribor (15.00)
ŽNK Krim MDC Group – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Strelke po 13. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 32
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci)32
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 26

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)

Velenjčanke so v tej sezoni izgubile dve tekmi, eno tudi v Radomljah, jeseni je bilo 1:0 za domačinke, odločilen gol je prispevala Monika Boh. Varovanke trenerja Dušana Uršnika so odločene, da se gostjam oddolžijo, za nameček pa vknjižijo še tretjo zaporedno spomladansko zmago. Ki jih ohranja tudi v boju za naslov državnih prvakinj.

Svojo računico imajo tudi gostje, ki na 4. mestu za Velenjčankam zaostajajo šest točk (31:25).

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Na razpored prihajajo srečanja, ki bodo neposredno vplivala na razvrstitev v zgornjem delu lestvice. Letos je liga kvalitetnejša in močnejša ter bolj izenačena kot prejšnja leta. Želimo si dobrih iger, rezultatov in uvrstitve na mesta, ki vodijo v razigravanje za prvaka. Motiva, želje in kvalitete nam ne primankuje, želim si le pravega pristopa in več zbranosti ter koncentracije v zaključkih pred nasprotnikovimi vrati. Pričakujem izenačeno srečanje, odločale bodo malenkosti, individualna kvaliteta posameznic oziroma boljša dnevna forma enega ali drugega moštva.“

Ajdovščina – ŽNK Olimpija (11.00)

Ajdovke nadaljujejo z učnimi urami v SŽNL. Trener Luka Kompara z ekipo že drugo leto zapored opravlja pomembno vlogo pri vzpostaviti novega nogometnega centra, kar Ajdovščina postaja. Danes se bodo domačinke pomerile z zmajčicami, ki so bile v letošnjih dveh prestopnih rokih najbolj dejavne, v ekipo pa jim je uspelo zvabiti tudi nekaj slovenskih reprezentantk. Ljubljančanke prihajajo v Vipavsko dolino po tri točke.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
„Tekmo v Ajdovščini jemljemo resno in odgovorno. Pristop deklet na zadnji tekmi kaže na dozorevanje ekipe. Uigranost ekipe in realizacija sta nam bila v ospredju. Dekleta  kažejo taktični napredek, bo pa potrebno bo vse to nadgraditi na tekmi.“

Velesovo – ŽNK Maribor (15.00)

Dober in izenačen obračun pa se nam obeta na Gorenjskem, kjer pri ekipi iz Velesovega gostuje Maribor. Domačinke, vodi jih Primož Štrajhar, računajo na nove tri točke, njihova aduta sta neobremenjenost in uigranost. Vijolice točk spomladi še nimajo, ekipa trenerja Boštjana Kamenška pa rabi tekme, da se vnovič uigra.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
„Pred nami je tekma, kjer je mogoče prav vse. Želim si, da odigramo dobro in da točke ostanejo doma. Ne čaka pa nas lahko delo.“

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribora:
„Pred tekmo nas najbolj zanima, ali smo sposobni dvigniti nivo naše igre. Pri tem nas bo ovirala odsotnost treh igralk prve ekipe in zelo dobra in motivirana ekipa domačink. Upamo na najboljše.“

ŽNK Krim MDC Group – ŽNK Ankaran Hrvatini (16.00)

Ljubljančanke so novinke v ligi, dve zmagi že imajo v tej sezoni. Ne bi se branile novih treh točk, kar bi bila lepa vzpodbuda za nadaljnje delo. Ankaran je skozi to fazo že šel, ekipa trenerja Mihe Gaberca pa zdaj že meša štrene tudi ekipam iz zgornjega doma prvenstvene lestvice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim MDC Group:
„Imamo nekaj težav s poškodbami, zato bo prva enajsterica nekoliko spremenjena. Ekipi se zelo dobro poznata, zato pričakujem težko tekmo. V tekmo vstopamo sproščeni, saj smo težkih tekem letos že navajeni.“

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
„Nasprotnika poznamo. Vemo, da so tudi krimovke v zadnjih kolih zelo napredovale. Igrajo homogeno in se znajo postavljati po igrišču. V Ljubljano gremo sproščeni. Cilj je vsekakor zmaga. Ponovno bo v ekipi prišlo do nekaj sprememb. Mislim pa, da puncam ne manjka motivacije, vemo pa, da če bomo dovolj potrpežljivi in borbeni, bo tudi rezultat na naši strani.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA