31.08.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi v Velenju, prvič tudi Jevnica in Ankaran

S tekmami 2. kroga se nadaljuje državno prvenstvo, na sporedu pa so tekme v Mariboru, Velenju, Ajdovščini in Ankaranu.

SŽNL, 2. krog, 31.8.
ŽNK Maribor – ŽNK Jevnica (13.30)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Preša Slovenj Gradec (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (17.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo (17.00)

Lista strelk po 1. krogu SŽNL:
1. Vanja Šiljak (Velesovo) 11
2. Evelina Kos (Velesovo) 3
3. Ula Kozinc (Velesovo) 2
4. Nika Lombar (Velesovo) 2
5. Maša Špes (ŽNK Maribor) 2

ŽNK Maribor – ŽNK Jevnica (13.30)

Mariborčanke se na drugi tekmi sezoni spogledujejo z novo zmago, v goste jim prihaja Jevnica, ki je v prvem krogu zavoljo zastrupitve s hrano ni bilo na zelenici.

Bojan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»Ciljamo na novo zmago. Vadimo dobro, odnos deklet je pravi, zato bomo naredili vse za tri nove točke.«

Mile Petrovič, trener ŽNK Jevnica:
»Trudimo se še naprej, da klub preživi. Imamo nekaj novih igralk, se krepimo, v naslednjih krogih bo jasno, kam sodimo. Dobro bomo izkoristili tudi reprezentančni odmor.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Preša Slovenj Gradec (17.00)

Že v 2. krogu prihaja na nogometni menu lokalni derbi, Korošice prihajajo v goste aktualnemu državnemu podprvaku. Domačinke bi rade popravile slab točkovni izkupiček 1. kroga, Slovenjgradčanke napovedujejo zmago.

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Ne bo nam lahko, smo brez treh igralk, ki so odšle na maturantski izlet. Tekme s Slovenj Gradcem so vedno napete. Kljub oslabljeni postavi pa ciljamo na zmago.«

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Nimamo kaj izgubiti, v Velenje prihajamo po tri točke. Smo zdravi, ekipa bo v popolni postavi.«

Ajdovščina – ŽNK Radomlje (17.00)

Ekipa Ajdovščine se bo predstavila prvič tudi pred domačo publiko. Trener Marko Lulik težav s poškodbami nima, vse pa skušajo kompenzirati z borbenostjo.

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Potrebno bo paziti v obrambi, kjer je bilo na prvi tekmi precej napak. Potrudili se bomo, da naredimo dober vtis.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Tekma z Rudarjem nas je fizično in psihično izčrpala, a so igralke opravile s tekmecem karakterno in motivirano. Nagrada so bile prve tri točke. V nedeljo smo pri novinkah, po prvi tekmi smo polnili akumulatorje in pazili na regeneracijo. Danes smo favoriti, kvaliteta in znanje sta na naši strani, malce me skrbi le miselnost in glave igralk.«
 
ŽNK Ankaran Hrvatini – Velesovo (17.00)

Sezona se začenja tudi za igralke iz Ankarana, ki pa jim že uvodoma v goste prihaja ambiciozno Velesovo.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Začenjamo sezono, prva tekma bo tole za nas. Ekipa je pripravljena, dobro smo trenirali. Izkazalo se je, da smo napredovali, danes pa bo vse prej kot lahko. Velesovo ima zelo dobro ekipo!«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Upam, da nadaljujemo v tem tempu, kot smo to počeli v prejšnji sezoni. Ekipa je popolna, rešili pa smo tudi nekaj malih zdravstvenih težav.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA