27.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi v Radomljah, Gorenjke po točke v Maribor

Po skoraj treh tednih počitka se na igrišča vrača ženski ligaški nogomet, v petem krogu pa je vsa pozornost usmerjena v Radomlje, kjer gostujejo Velenjčanke. V Maribor prihaja Velesovo, ambiciozni Krim odhaja na Obalo, okrepljena Olimpija čaka Ajdovke, v Beltince prihaja Krka.

SŽNL, 5. krog, 27.9.
ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)

Mariborčanke imajo devet točk, Velesovo le štiri. Zato prav v boju z neposredno konkurenco za zgornji dom tabele gostje lovijo tri točke. Domača vrsta, ki jo vodi Boštjan Kamenšek, navdušuje iz kroga v krog. Trener Gorenjk Primož Štrajhar pa še čaka, da njegove varovanke pokažejo pravi obraz. Po domačem remiju in porazu je treba po točke v goste.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Po dolgi pavzi se vračamo na igrišče. Na voljo imam vse razpoložljive igralke, v dobri formi odhajamo v Maribor, odkoder se nadejamo dobrih novic ter novih točk.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)

V najboljših časih slovenskega ženskega nogometa bi bil to derbi. Zdaj ni. Pomurke so v minulih tednih vadile za nivo sezono, ekipo pa je zapustila Valentina Lefort, trener Bojan Jančar pa ne bo imel na voljo niti Ljiljane Gardijan (odsotna zaradi družinskih zadev) ter Danke Podovac (poškodba). Pomurke so med reprezentančnim odmorom obiskale Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so darovale kri.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Želim si, da se Krka kmalu uspešno vrne na pota stare slave. Na tej tekmi pa vse razen naše zmage ne pride v poštev. V tem hipu se bolj kot z ligo bavimo s težavo, da imamo 100 aktivnih igralk, a premalo površin za vadbo.«

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»V Beltince gremo, da pošteno odigramo tekmo. Vemo, kdo so Pomurke. Tudi to vemo, da so kvalitetnejše od nas. Naša naloga pa je, da damo od sebe svoj maksimum in opravimo s tekmo.«

ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)

Ljubljančanke so se v zadnjih dneh še okrepile. Do konca sezone bo dres Olimpije nosila srbska reprezentantka Jelena Čubrilo. To pa nakazuje, da imajo v novem prvoligašu resne ambicije. Ajdovke se še učijo, po lanski sezoni je tudi letošnja učna.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Skoraj tritedenska pavza nam je prav prišla. Igralke so sanirale poškodbe, bolezenska stanja in podobno. V dveh kontrolnih prijateljskih tekmah so priložnost za dokazovanje dobile vse igralke. Konkurenca na igralnih mestih se je zaostrila in to je za vse nas dobrodošlo. Končno so registrirane skoraj vse načrtovane igralke, razen Laure Škvorc. Zato z optimizmom čakamo naslednja srečanja.«

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Za nami je dolga prvenstvena pavza in zanimivo bo videti, kako se bodo dekleta vrnila v tekmovalni ritem. Ob čvrsti igri v obrambi lahko upamo na dober rezultat.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)

V Radomljah imajo precej smole, saj so sezono že sklenili poškodovani Kaja Jerina in Karmen Ulbin. To je velik udarec za ekipo in nje ambicije, trener Milomir Mandič pa je prisiljen v nepričakovane rošade na igralnih mestih. Te težave pa so tudi voda na mlin Velenjčank.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Žal se je na srečanju proti Ajdovščini težje poškodovala odlična napadalka in strelka Kaja Jerina. Za njo in Karmen Ulbin, ki je operirala koleno, se je letošnja sezona na žalost že končala. Ta teden zaradi bolezni nista trenirali Staša Čagran in Nina Predanič. Ne glede na vse težave dekletom zaupam in vem, da bodo na igrišču dale vse od sebe. Spoštujemo tekmice in prav tako kot one, si tudi mi želimo dobre igre in ugodnega rezultata. Pričakujem kvalitetno, dinamično, borbeno in zanimivo srečanje, na katerem bodo odločale malenkosti.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Malce se še borimo z boleznimi. Na dan tekme bo šele jasno, kdo bo lahko igral. Imamo pa jasno začrtano pot, odhajamo po tri točke.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Ankaran trenerja Mihe Gaberca lovi priključek z zgornjim delom prvenstvene lestvice. Tekma z novinkami v ligi je tudi prilika za prvo zmago v sezoni. Krimovke znajo igrati, to so letos že dokazale.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po dolgem premoru smo pripravljeni na tekmo. Krimovke so novinke, a zelo kvalitetna ekipa. Vem, da se bomo morali precej potruditi za zmago. Z našo igro nam bo uspelo, a bo treba igrati, kot smo si zadali. Postava bo malo spremenjena, saj zaradi poškodb ne morem računati na solidno Špelo Vehar in borbeno Laro Pečar.«

David Fekonja, trener ŽNK Krima:
»Pričakujem fizično naporno ter agresivno srečanje. Izkušnje so ponovno na strani nasprotnika, a tudi mladost ter zagnanost imata svoje prednosti in mi jih bomo skušali izkoristiti.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2022 | 1. SŽNL
  Na uvodnih tekmah vse točke gostjam
  Z zmagama za ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Ljubljana sta se končali uvodni tekmi 31. sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. V nedeljo še obračun v Velesovem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje Krim.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 11.08.2022 | 1. SŽNL
  Ohranili ambicije, želijo dvojno krono
  Že v soboto, 13.8., pa se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Ljubljančanke, tudi aktualne pokalne prvakinje in aktualne državne podprvakinje, derbi kroga čakajo z novim trenerjem Matejem Bajdetom.
 • 10.08.2022 | 1. SŽNL
  Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta
  V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.
 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.

DELI NA