27.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi v Radomljah, Gorenjke po točke v Maribor

Po skoraj treh tednih počitka se na igrišča vrača ženski ligaški nogomet, v petem krogu pa je vsa pozornost usmerjena v Radomlje, kjer gostujejo Velenjčanke. V Maribor prihaja Velesovo, ambiciozni Krim odhaja na Obalo, okrepljena Olimpija čaka Ajdovke, v Beltince prihaja Krka.

SŽNL, 5. krog, 27.9.
ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)

Mariborčanke imajo devet točk, Velesovo le štiri. Zato prav v boju z neposredno konkurenco za zgornji dom tabele gostje lovijo tri točke. Domača vrsta, ki jo vodi Boštjan Kamenšek, navdušuje iz kroga v krog. Trener Gorenjk Primož Štrajhar pa še čaka, da njegove varovanke pokažejo pravi obraz. Po domačem remiju in porazu je treba po točke v goste.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Po dolgi pavzi se vračamo na igrišče. Na voljo imam vse razpoložljive igralke, v dobri formi odhajamo v Maribor, odkoder se nadejamo dobrih novic ter novih točk.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)

V najboljših časih slovenskega ženskega nogometa bi bil to derbi. Zdaj ni. Pomurke so v minulih tednih vadile za nivo sezono, ekipo pa je zapustila Valentina Lefort, trener Bojan Jančar pa ne bo imel na voljo niti Ljiljane Gardijan (odsotna zaradi družinskih zadev) ter Danke Podovac (poškodba). Pomurke so med reprezentančnim odmorom obiskale Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so darovale kri.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Želim si, da se Krka kmalu uspešno vrne na pota stare slave. Na tej tekmi pa vse razen naše zmage ne pride v poštev. V tem hipu se bolj kot z ligo bavimo s težavo, da imamo 100 aktivnih igralk, a premalo površin za vadbo.«

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»V Beltince gremo, da pošteno odigramo tekmo. Vemo, kdo so Pomurke. Tudi to vemo, da so kvalitetnejše od nas. Naša naloga pa je, da damo od sebe svoj maksimum in opravimo s tekmo.«

ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)

Ljubljančanke so se v zadnjih dneh še okrepile. Do konca sezone bo dres Olimpije nosila srbska reprezentantka Jelena Čubrilo. To pa nakazuje, da imajo v novem prvoligašu resne ambicije. Ajdovke se še učijo, po lanski sezoni je tudi letošnja učna.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Skoraj tritedenska pavza nam je prav prišla. Igralke so sanirale poškodbe, bolezenska stanja in podobno. V dveh kontrolnih prijateljskih tekmah so priložnost za dokazovanje dobile vse igralke. Konkurenca na igralnih mestih se je zaostrila in to je za vse nas dobrodošlo. Končno so registrirane skoraj vse načrtovane igralke, razen Laure Škvorc. Zato z optimizmom čakamo naslednja srečanja.«

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Za nami je dolga prvenstvena pavza in zanimivo bo videti, kako se bodo dekleta vrnila v tekmovalni ritem. Ob čvrsti igri v obrambi lahko upamo na dober rezultat.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)

V Radomljah imajo precej smole, saj so sezono že sklenili poškodovani Kaja Jerina in Karmen Ulbin. To je velik udarec za ekipo in nje ambicije, trener Milomir Mandič pa je prisiljen v nepričakovane rošade na igralnih mestih. Te težave pa so tudi voda na mlin Velenjčank.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Žal se je na srečanju proti Ajdovščini težje poškodovala odlična napadalka in strelka Kaja Jerina. Za njo in Karmen Ulbin, ki je operirala koleno, se je letošnja sezona na žalost že končala. Ta teden zaradi bolezni nista trenirali Staša Čagran in Nina Predanič. Ne glede na vse težave dekletom zaupam in vem, da bodo na igrišču dale vse od sebe. Spoštujemo tekmice in prav tako kot one, si tudi mi želimo dobre igre in ugodnega rezultata. Pričakujem kvalitetno, dinamično, borbeno in zanimivo srečanje, na katerem bodo odločale malenkosti.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Malce se še borimo z boleznimi. Na dan tekme bo šele jasno, kdo bo lahko igral. Imamo pa jasno začrtano pot, odhajamo po tri točke.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Ankaran trenerja Mihe Gaberca lovi priključek z zgornjim delom prvenstvene lestvice. Tekma z novinkami v ligi je tudi prilika za prvo zmago v sezoni. Krimovke znajo igrati, to so letos že dokazale.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po dolgem premoru smo pripravljeni na tekmo. Krimovke so novinke, a zelo kvalitetna ekipa. Vem, da se bomo morali precej potruditi za zmago. Z našo igro nam bo uspelo, a bo treba igrati, kot smo si zadali. Postava bo malo spremenjena, saj zaradi poškodb ne morem računati na solidno Špelo Vehar in borbeno Laro Pečar.«

David Fekonja, trener ŽNK Krima:
»Pričakujem fizično naporno ter agresivno srečanje. Izkušnje so ponovno na strani nasprotnika, a tudi mladost ter zagnanost imata svoje prednosti in mi jih bomo skušali izkoristiti.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA