27.09.2015 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi v Radomljah, Gorenjke po točke v Maribor

Po skoraj treh tednih počitka se na igrišča vrača ženski ligaški nogomet, v petem krogu pa je vsa pozornost usmerjena v Radomlje, kjer gostujejo Velenjčanke. V Maribor prihaja Velesovo, ambiciozni Krim odhaja na Obalo, okrepljena Olimpija čaka Ajdovke, v Beltince prihaja Krka.

SŽNL, 5. krog, 27.9.
ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Lista strelk po 4. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 12
Biljana Bradić (ŽNK Teleing Pomurje) 10
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 9
Sanja Malinić (ŽNK Rudar Škale) 8

ŽNK Maribor – Velesovo (11.00)

Mariborčanke imajo devet točk, Velesovo le štiri. Zato prav v boju z neposredno konkurenco za zgornji dom tabele gostje lovijo tri točke. Domača vrsta, ki jo vodi Boštjan Kamenšek, navdušuje iz kroga v krog. Trener Gorenjk Primož Štrajhar pa še čaka, da njegove varovanke pokažejo pravi obraz. Po domačem remiju in porazu je treba po točke v goste.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
»«

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Po dolgi pavzi se vračamo na igrišče. Na voljo imam vse razpoložljive igralke, v dobri formi odhajamo v Maribor, odkoder se nadejamo dobrih novic ter novih točk.«

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Krka (11.00)

V najboljših časih slovenskega ženskega nogometa bi bil to derbi. Zdaj ni. Pomurke so v minulih tednih vadile za nivo sezono, ekipo pa je zapustila Valentina Lefort, trener Bojan Jančar pa ne bo imel na voljo niti Ljiljane Gardijan (odsotna zaradi družinskih zadev) ter Danke Podovac (poškodba). Pomurke so med reprezentančnim odmorom obiskale Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so darovale kri.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»Želim si, da se Krka kmalu uspešno vrne na pota stare slave. Na tej tekmi pa vse razen naše zmage ne pride v poštev. V tem hipu se bolj kot z ligo bavimo s težavo, da imamo 100 aktivnih igralk, a premalo površin za vadbo.«

Nebih Zeneli, trener ŽNK Krka:
»V Beltince gremo, da pošteno odigramo tekmo. Vemo, kdo so Pomurke. Tudi to vemo, da so kvalitetnejše od nas. Naša naloga pa je, da damo od sebe svoj maksimum in opravimo s tekmo.«

ŽNK Olimpija – ŽNK Ajdovščina (11.00)

Ljubljančanke so se v zadnjih dneh še okrepile. Do konca sezone bo dres Olimpije nosila srbska reprezentantka Jelena Čubrilo. To pa nakazuje, da imajo v novem prvoligašu resne ambicije. Ajdovke se še učijo, po lanski sezoni je tudi letošnja učna.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
»Skoraj tritedenska pavza nam je prav prišla. Igralke so sanirale poškodbe, bolezenska stanja in podobno. V dveh kontrolnih prijateljskih tekmah so priložnost za dokazovanje dobile vse igralke. Konkurenca na igralnih mestih se je zaostrila in to je za vse nas dobrodošlo. Končno so registrirane skoraj vse načrtovane igralke, razen Laure Škvorc. Zato z optimizmom čakamo naslednja srečanja.«

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
»Za nami je dolga prvenstvena pavza in zanimivo bo videti, kako se bodo dekleta vrnila v tekmovalni ritem. Ob čvrsti igri v obrambi lahko upamo na dober rezultat.«

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (16.00)

V Radomljah imajo precej smole, saj so sezono že sklenili poškodovani Kaja Jerina in Karmen Ulbin. To je velik udarec za ekipo in nje ambicije, trener Milomir Mandič pa je prisiljen v nepričakovane rošade na igralnih mestih. Te težave pa so tudi voda na mlin Velenjčank.

Milomir Mandič, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
»Žal se je na srečanju proti Ajdovščini težje poškodovala odlična napadalka in strelka Kaja Jerina. Za njo in Karmen Ulbin, ki je operirala koleno, se je letošnja sezona na žalost že končala. Ta teden zaradi bolezni nista trenirali Staša Čagran in Nina Predanič. Ne glede na vse težave dekletom zaupam in vem, da bodo na igrišču dale vse od sebe. Spoštujemo tekmice in prav tako kot one, si tudi mi želimo dobre igre in ugodnega rezultata. Pričakujem kvalitetno, dinamično, borbeno in zanimivo srečanje, na katerem bodo odločale malenkosti.«

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Malce se še borimo z boleznimi. Na dan tekme bo šele jasno, kdo bo lahko igral. Imamo pa jasno začrtano pot, odhajamo po tri točke.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim (16.00)

Ankaran trenerja Mihe Gaberca lovi priključek z zgornjim delom prvenstvene lestvice. Tekma z novinkami v ligi je tudi prilika za prvo zmago v sezoni. Krimovke znajo igrati, to so letos že dokazale.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Po dolgem premoru smo pripravljeni na tekmo. Krimovke so novinke, a zelo kvalitetna ekipa. Vem, da se bomo morali precej potruditi za zmago. Z našo igro nam bo uspelo, a bo treba igrati, kot smo si zadali. Postava bo malo spremenjena, saj zaradi poškodb ne morem računati na solidno Špelo Vehar in borbeno Laro Pečar.«

David Fekonja, trener ŽNK Krima:
»Pričakujem fizično naporno ter agresivno srečanje. Izkušnje so ponovno na strani nasprotnika, a tudi mladost ter zagnanost imata svoje prednosti in mi jih bomo skušali izkoristiti.«

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA