15.05.2016 | 1. SŽNL
SŽNL: Derbi pred TV kamerami, Primorke v spomin na prijatelja

Danes je na sporedu 19. krog SŽNL, ki prinaša tudi obračun v Beltincih, ko pri novim starih prvakinjah gostuje Rudar Škale. Mariborčanke odhajajo v Velesovo, Olimpija pričakuje Radomeljčanke, na Obalo pa odhajajo Krimovke.

SŽNL, 19. krog, 15.5.
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale (11.00)
Velesovo – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim MDC Group (17.00)

Strelke po 18. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 37
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje Beltinci) 36
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 29

ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale (11.00)

V Beltincih se obeta pravi nogometni praznik, ki ga ne more pokvariti niti dež. V jesenskem delu so slavile Pomurke (0:3), trenerja Bojan Jančar in Dušan Uršnik težav pri sestavi ekipe nimata. Obračun bo v živo prenašala tudi regionalna televizija As Murska Sobota.

Štefan Kozic, direktor ŽNK Teleing Pomurje:
„Danes je praznik ženskega nogometa. Prepričan sem, da bomo videli izvrstno tekmo, ki ji tudi vreme ne bo prišlo do živega. Kogar ne bo v Beltincih, pa si tekmo lahko v živo ogleda na TV As Murska Sobota.“

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
„Pred nami je tekma prva od zadnjih treh tekem v končnici. Na gostovanje odhajamo neobremenjeni, z željo da se prikažemo v dobri luči in odigramo tako, kot znamo. Verjamem v svoje igralke.“

ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Tudi v Ljubljani se danes obeta kvaliteten obračun. Domačinke imajo precej težav s sestavo ekipe, a trener Milan Petrovič verjame, da bodo rezervistke ob koncu sezone izkoristile svoje priložnosti. Njegov stanovski kolega na klopi Radomelj Peter Kristan pa pričakuje, da njegove varovanke pokažejo tudi del novega repertoarja, ki ga je uvedel po prevzemu ekipe pred dvema tednoma.

Milan Petrovič, trener ŽNK Olimpija:
„Pozitivna nogometna energija, ki jo čutimo vsi v Ljubljani, tudi naši ekipi daja dodatno moč. Zaradi šolskih obveznosti, bolezni in poškodb bomo komaj sestavili začetno postavo. Kljub temu, dekleta so velikokrat dokazala, da so iz pravega testa. V tekmo gremo neobremenjeno, ampak odločno. “

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Odhajamo na gostovanje k Olimpiji, ki je favorit glede na prejšnja medsebojna srečanja v tej sezoni. Za nami je še en teden priprav na finalni obračun v pokalu, tako da smo še bolje pripravljeni kot en teden nazaj in za to popolnoma verjamem v moje punce in verjamem, da kjub slabšemu medsebojnemu rezultatu tokrat iz Ljubljane odnesemo vse tri točke.“

Velesovo – ŽNK Maribor (11.00)

Gorenjke so v dobri formi, ki so jo potrdile v prvem polčasu obračuna s prvakinjami iz Beltincev. Trener Primož Štrajhar verjame, da lahko njegova ekipa tako igro raztegne na celoten obračun. Ob koncu sezone raste tudi forma Mariborčank, ki so iz obračuna v obračun uigranejše.

Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor:
„Cilj je, da odigramo dobro tekmo. V kolikor nam bo uspelo obdržati nivo igre z zadnjih tekem,  se nam obeta zanimiva prvenstvena tekma.“

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Krim MDC Group (17.00)

Primorke so imele v zadnjih nekaj težav pri treningu, ponagajalo jim je deževno vreme. Kljub temu so odločene, da doma upravičijo vlogo favorita proti novinkam v ligi.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
„Prvenstvo se počasi zaključuje in to se tudi vidi pri puncah. Ta teden je na Obali precej deževalo, zato so bili tudi treningi slabše opravljeni. Ekipa krimovk je vsekakor dober pokazatelj, koliko smo lahko zbrani. Pred kratkim smo jih premagali, a so bili zelo motivirani do konca. To pomeni, da tekme ne smemo vzeti za lahko. Današnja tekma pa bo posvečena našemu prijatelju Urošu, ki je podpiral našo ekipo. Pred letom dni je preminil v nesreči.“

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing Pomurje

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA