15.12.2011 | Futsal AA
SP: Selektor z mislimi pri Izraelu in Moldaviji, kapetan vabi navijače

Slovenska futsal reprezentanca danes začenja z nastopom v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Uvodno tekmo bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika igrali proti Izraelu (ob 18.00), v petek proti Moldaviji (20.30), v nedeljo pa še proti Srbiji (18.00). Slovenija še ni nastopila na svetovnem prvenstvu, želi pa si, da se prebije na eno od prvih dveh mest v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije (spomladi 2012).

Po prvo mesto

»Igramo doma, temu primerna so tudi pričakovanja. Želimo se prebiti v dodatno kvalifikacije. Če pa bo možnost, bi radi v dodatne kvalifikacije kar s 1. mesta,« pove selektor Dobovičnik.

»Vsi pričakujejo, da se prebijemo na 1. ali 2. mesto, a ne smemo nikogar prehitro odpisati! Moldavci in Izraelci so nekoliko slabši, a jih ne smemo podceniti in kar v naprej odpisati! To se nam lahko maščuje! Na obeh tekmah moramo pokazati naš pravi obraz,« opozori kapetan Slovenije Igor Osredkar.

Izbranih 14

Slovenija bo nastopila v postavi:
vratarji: Aljoša Mohorič (KMN Puntar), Damir Puškar (Predilnica Litija), Alen Mordej (Dobovec Trgovine Jager)

igralci: Kristjan Čujec (Caja Segovia – Španija), Sebastijan Drobne (Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić (Predilnica Litija), Rok Grželj (KMN Bronx Škofije), Benjamin Melink (KMN Puntar), Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (Predilnica Litija), Damir Pertič (Predilnica Litija), Gaj Rosič (KMN Oplast Kobarid), Rajko Uršič (KMN Oplast Kobarid) in Primož Zorč (KMN Oplast Kobarid).

Melink bo igral

Dobovičnik je vesel, ker bo v ekipi tudi Melink, ki je zadnji vikend trpel in prebolel gnojno angino. »Benjamina na zadnjem zboru ni bilo, a po zadnjih podatkih je nared za največje napore. Kto že večkrat dosedaj bo stisnil zobe in pokazal svojo srčnost ter pomagal reprezentanci. Računam nanj že na prvi tekmi proti Izraelu.«

Videozapis z novinarske konference:


Lažje bo z navijači

Osredkar je prepričan, da se bo tudi to pot zbralo v Laškem veliko gledalcev.
»Potrebujemo pomoč naših zvestih navijačev. Pa ne le v nedeljo, ampak tudi v četrtek in petek. Prepričan sem, da se bodo zbrali v velikem številu!«

Izrael neznanka, Moldavci z rusko šolo

Selektor je za konec podal še analizo tekmecev. »Proti Izraelu še nismo igrali, a smo si jih ogledali. Premorejo dva dobra posameznika. Z našo kolektivno igro jim bomo kos. Moldavci so tipičen predstavnik ruske futsal šole. Fizično so dobro pripravljeni, a menim, da smo boljši od njih. To bomo tudi dokazali.«

Srbija z izjemnim kolektivom

»To bo naš zadnji tekmec, zato o njem ne razmišljamo. A dejstvo je, da gre za izjemno dobro ekipo, ki po novem slovi po kolektivni igri. So oslabljeni, brez Rajića in Perića, a še vedno izjemno močni in nevarni,« zaključi selektor.

Tekst: D. P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.12.2023 | Futsal AA
  Prihodnje evropsko prvenstvo na Baltiku
  Latvija in Litva bosta leta 2026 gostili člansko futsal evropsko prvenstvo. Tako so danes odločili v Hamburgu na zasedanju izvršnega odbora Uefe, evropske nogometne zveze.
 • 22.11.2023 | Futsal AA
  Turku slovenski derbi v Italiji
  Za našimi futsal igralci na tujem so uspešni dnevi, ki so jih zaznamovali s svojimi nastopi v Italiji, Švici, Avstriji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.
 • 10.11.2023 | Futsal AA
  Tudi Hozjan in Osredkar med strelci
  V italijanski Serie A dobro kaže reprezentantu Nejcu Hozjanu, ki je v 6. krogu prišel do 4. zmage, z dvema goloma proti Pesaru se je izkazal tudi Hozjan, dosegel je dva gola. V tej sezoni jih je Hozjan zabil že pet v Serie A. Sandro Abate zaseda 3. mesto, na 15. mestu pa ostaja Camre Treviso, kjer redno in veliko igra naš reprezentant Teo Turk.
 • 08.11.2023 | Futsal AA
  S karakterno igro do remija z Ukrajino
  Ženska futsal reprezentanca je z remijem (2:2) proti Ukrajini zelo uspešno končala dvodnevje tekme z evropskimi podprvakinjami.
 • 07.11.2023 | Futsal AA
  Slovenija navdušila proti evropskim podprvakinjam
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh prijateljskih tekem tesno z 1:2 klonila proti Ukrajini, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu igrala v finalu. Edini gol za Slovenijo je dosegla Ines Ermenc.
 • 07.11.2023 | Futsal AA
  Po najboljših močeh kljubovati evropski velesili
  V Kidričevem je vse pripravljeno, da se danes ženska članska futsal reprezentanca ob 17. uri pomeri z Ukrajino, aktualnimi evropskimi podprvakinjami.
 • 06.11.2023 | Futsal AA
  Vabijo v Kidričevo, igrajo proti evropskim podprvakinjam
  Ženska futsal reprezentanca se je sinoči zbrala v Podčetrtku, jutri pa jo čaka prva od dveh prijateljskih tekem proti Ukrajini. Z evropskimi prvakinjami se bo Slovenija uvodoma merila v torek, 7.11., ob 17. uri v Kidričevem.
 • 05.11.2023 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskimi podprvakinjami
  Ženska futsal reprezentanca se bo danes zbrala v Podčetrtku, v torek in sredo jo čakata tekmi z evropskimi podprvakinjami Ukrajino. Tekmi bosta v Kidričevem (7.11.) in Podčetrtku (8.11.).
 • 01.11.2023 | Futsal AA
  Vnovič v Hali Tivoli
  Decembra se bo sklenil elitni del kvalifikacij za 10. futsal svetovno prvenstvo. Slovenija je še vedno v igri za nastop na prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Uzbekistanu. Po štirih odigranih tekmah v naši kvalifikacijski skupini vodi Španija.
 • 24.10.2023 | Futsal AA
  Turk dvakrat zabil v Italiji
  V tej sezoni se na tujem meri kar nekaj naših sedanjih in nekdanjih futsal reprezentantov. V tem vikendu se je še posebej izkazal Teo Turk, ki je dosegel prva dva gola v Serie A, kamor se je preselil letos poleti.

DELI NA