15.12.2011 | Futsal AA
SP: Selektor z mislimi pri Izraelu in Moldaviji, kapetan vabi navijače

Slovenska futsal reprezentanca danes začenja z nastopom v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Uvodno tekmo bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika igrali proti Izraelu (ob 18.00), v petek proti Moldaviji (20.30), v nedeljo pa še proti Srbiji (18.00). Slovenija še ni nastopila na svetovnem prvenstvu, želi pa si, da se prebije na eno od prvih dveh mest v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije (spomladi 2012).

Po prvo mesto

»Igramo doma, temu primerna so tudi pričakovanja. Želimo se prebiti v dodatno kvalifikacije. Če pa bo možnost, bi radi v dodatne kvalifikacije kar s 1. mesta,« pove selektor Dobovičnik.

»Vsi pričakujejo, da se prebijemo na 1. ali 2. mesto, a ne smemo nikogar prehitro odpisati! Moldavci in Izraelci so nekoliko slabši, a jih ne smemo podceniti in kar v naprej odpisati! To se nam lahko maščuje! Na obeh tekmah moramo pokazati naš pravi obraz,« opozori kapetan Slovenije Igor Osredkar.

Izbranih 14

Slovenija bo nastopila v postavi:
vratarji: Aljoša Mohorič (KMN Puntar), Damir Puškar (Predilnica Litija), Alen Mordej (Dobovec Trgovine Jager)

igralci: Kristjan Čujec (Caja Segovia – Španija), Sebastijan Drobne (Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić (Predilnica Litija), Rok Grželj (KMN Bronx Škofije), Benjamin Melink (KMN Puntar), Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (Predilnica Litija), Damir Pertič (Predilnica Litija), Gaj Rosič (KMN Oplast Kobarid), Rajko Uršič (KMN Oplast Kobarid) in Primož Zorč (KMN Oplast Kobarid).

Melink bo igral

Dobovičnik je vesel, ker bo v ekipi tudi Melink, ki je zadnji vikend trpel in prebolel gnojno angino. »Benjamina na zadnjem zboru ni bilo, a po zadnjih podatkih je nared za največje napore. Kto že večkrat dosedaj bo stisnil zobe in pokazal svojo srčnost ter pomagal reprezentanci. Računam nanj že na prvi tekmi proti Izraelu.«

Videozapis z novinarske konference:


Lažje bo z navijači

Osredkar je prepričan, da se bo tudi to pot zbralo v Laškem veliko gledalcev.
»Potrebujemo pomoč naših zvestih navijačev. Pa ne le v nedeljo, ampak tudi v četrtek in petek. Prepričan sem, da se bodo zbrali v velikem številu!«

Izrael neznanka, Moldavci z rusko šolo

Selektor je za konec podal še analizo tekmecev. »Proti Izraelu še nismo igrali, a smo si jih ogledali. Premorejo dva dobra posameznika. Z našo kolektivno igro jim bomo kos. Moldavci so tipičen predstavnik ruske futsal šole. Fizično so dobro pripravljeni, a menim, da smo boljši od njih. To bomo tudi dokazali.«

Srbija z izjemnim kolektivom

»To bo naš zadnji tekmec, zato o njem ne razmišljamo. A dejstvo je, da gre za izjemno dobro ekipo, ki po novem slovi po kolektivni igri. So oslabljeni, brez Rajića in Perića, a še vedno izjemno močni in nevarni,« zaključi selektor.

Tekst: D. P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA