17.08.2013 | 1. SML
SKL/SML: Trije tekmovalni dnevi za nove točke

Kadetska in mladinska liga se nadaljuje tudi ta konec tedna. Tokratni krog se bo odvijal kar tri dni, kar pušča odprte možnosti za morebitno taktiziranje, čeprav je edina taktika ob začetku prvenstva premagati nasprotnika. Doslej sta bila v tem najbolj uspešna Olimpija Ljubljana v kadetski in HIT Gorica v mladinski kategoriji. 

SKL: Začetek kroga na Iliriji

Nov krog tekmovanja bosta otvorila soseda na lestvici - Ilirija in Domžale. Prvi imajo v žepu zmago in poraz, Domžalčani s tekmo manj le slavje doma pred Bravom. Zanimivo bo tudi na Koroškem, kjer gostujejo Celjani, pa na Severnem Primorskem, kamor potujejo Velenjčani. V Dekanih se bosta popoldne udarila Jadran Dekani in Maribor Branik, prvi tekmovalni dan pa se bo zaključil na igrišču Brava, kamor odhaja Olimpija Ljubljana. 

V nedeljo bosta na sporedu še dva boja. Štajersko-primorski v Kidričevem ter štajersko-dolenjski v Celju. Kot zadnja se bosta v torek za nove tri točke spopadla NOGA Triglav in Interblock.

3. krog

17. avgust
15.30 Ilirija:Domžale
Robert Koren Dravograd:Celje
HIT Gorica:Rudar Velenje
16.00 Jadran Dekani:Maribor Branik
16.30 Bravo:Olimpija Ljubljana

18. avgust
15.30 Aluminij:Koper
16.00 Šampion:Krka

20. avgust
16.00 NOGA Triglav:Interblock

SML: Vodilni doma z 9. moštvom

Sodeč po trenutni razvrstitvi moči, imajo v mladinski konkurenci najlažjo nalogo Dravograjčani, ki bodo gostili Celjane. Ti so samo v dveh prvenstvenih tekmah vknjižili že 10 prejetih zadetkov, sami nasprotniku zabili le en gol. Morda pa je to priložnost, da negativen niz obrnejo sebi v prid. 

Podobno bo skušala narediti tudi Ilirija, ki je sredi tedna v gosteh le remizirala proti 12. uvrščenemu Interblocku, a nasproti jim bodo stali Domžalčani, ki so nazadnje doma visoko porazili Bravo. Slednji bo skušal presenetiti drugouvrščeno Olimpijo, Mariborčani pa se bodo skušali pomešati med najboljših pet. Trenutno s tremi točkami zasedajo 6. mesto. 

Dan zatem sledita še dvoboja na Štajerskem. Aluminij lahko z zmago nad Koprom prehiti tekmeca, Šampion in Krka pa bosta skušala priti do prvih prvenstvenih točk. Za konec še dvoboj v Kranju med NOGO Triglav in Interblockom. 

3. krog

17. avgust
17.30 Ilirija:Domžale
Robert Koren Dravograd:Celje
HIT Gorica:Rudar Velenje
18.00 Jadran Dekani:Maribor Branik
18.30 Bravo:Olimpija Ljubljana

18. avgust
17.30 Aluminij:Koper
18.00 Šampion:Krka

20. avgust
18.00 NOGA Triglav:Interblock

Tekst: AP

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2023 | 1. SML
  Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
  S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
 • 31.07.2017 | 1. SML
  Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
  Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
 • 13.04.2017 | 1. SML
  Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
  V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
 • 30.05.2016 | 1. SML
  SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
  Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
 • 30.05.2015 | 1. SML
  SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
  Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
 • 24.12.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Kraljevina Domžal
  V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
 • 11.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
  Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
 • 08.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: V lov za Domžalami
  Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
 • 02.06.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
  Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
 • 30.05.2014 | 1. SML
  SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
  S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA