Rudar znova osvojil Ljubljano

Olimpija - Rudar Velenje 2:4 (0:1)

* Stadion Stožice, gledalcev 4000, sodniki: Bukovec (Lendava), Bezjak (Gorišnica), Burjan (Hajdina).
* Strelca: 0:1 Glavina (37.), 0:2 Lotrič (53.), 0:3 Mary (61), 1:3 Cretu (77.), 1:4 Glavina (89.), 2:4 Benko (90., 11-m).
* Olimpija: Vidmar, Klinar, Mitrović, Ilić, Štiglec, Novak (od 59. Eleke), Cretu, Alves (od 46. Tijanič), Boateng, Benko, Oduwa (od 50. Abass).
* Rudar Velenje: Radan, Iharoš, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 60. Pišek), Bolha (od 90. Grgić), Babić, Vručina (od 83. Trifković), Glavina, Mary.
* Rumeni kartoni: Benko, Tijanič, Mitrović; Zec, Billong, Pišek.
* Rdeči kartoni: /.

Olimpiji je v boju za naslov državnega prvaka spet spodrsnilo. Že drugič v sezoni v Stožicah na Rudarju, ki jih je tako kot jeseni spravil v slabo voljo. Ljubljančani, ki so se pred tekmo tolažili s po njihovem mnenju dobro igro pri po porazu z Mariborom v prejšnjem krogu, so povsem odpovedali, predvsem v prvem polčasu. V nadaljevanju so sicer zaigrali na vse ali nič, pri tem pa puščali veliko prostora tekmecu, ki je ta spretno izkoristil, dosegel še tri gole. Olimpiji sta uspela dva, poleg tega pa je sodnik še enega razveljavil. Domači so zadeli tudi prečko, imeli še nekaj priložnosti, kar pa je bilo premalo, da bi se izognili žvižgom po koncu tekme.

Velenjčani so takoj pokazali, kako bodo poskušali priti do presenečenja. Na igrišču so se dobro postavili, tekmecem niso dopustili, da razvije igro. Ljubljančanom je manjkalo idej, edino pravo priložnost je zapravil Kingsley Boateng, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor, toda nenatančno streljal. Za slabo igro so bili kaznovani v 37. minuti, ko je John Mary z desne strani poslal žogo v sredino, kjer se je odlično znašel Dominik Glavina in z glavo mojstrsko poslal žogo mimo vratarja Nejca Vidmarja v mrežo.

Gostitelji so nato v drugem delu vse moči preusmerili v napad, a pozabili na obrambo. Gosti so brez težav prehajali v protinapade, enega od njih je zaključil Mitja Lotrič. Dolgo časa je imel v svojih nogah žogo, nato pa se s 23 metrov odločil za strel, ta je bil dovolj močan in natančen, da je končal za Vidmarjevim hrbtom. To pa še ni bilo vse, saj so se protinapadi Velenjčanov nadaljevali. Vidmar je preprečil gol Bojana Vručine, na drugi strani je David Tijanič od daleč zadel prečko, da ljubljanska obramba še zdaleč ni uigrana, kot bi morala biti in kot so zagotavljali v ljubljanskem taboru, pa je pokazala 61. minuta. Takrat je Mary izkoristil njeno neodločnost in povišal izid na 3:0.

Benko je kmalu zatem zgrešil nemogoče, po prodoru in podaji Boatenga je iz desetih metrov streljal čez gol, lepo priložnost je imel na drugi strani tudi Glavina, vendar zadel le vratnico.

Nekaj upanja so domači dobili v 77. minuti, ko je Alexandru Cretu izkoristil podajo Denisa Klinarja z desne strani in z glavo premagal vratarja Mateja Radana. Toda gosti so bili v protinapadih še naprej zelo nevarni, Glavina je v 89. minuti zaključil enega izmed njih, s tem pa zapečatil usodo gostiteljev. Ti so do konca dosegli še gol iz enajstmetrovke, strelec je bil Benko, toda to ni popravilo vtisa.

Olimpija bo v naslednjem, 24. krogu gostovala v Domžalah, Rudar bo gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto:www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje
    Olimpijo po porazu v Ljudskem vrtu čaka domača preizkušnja z Rudarjem. Velenjčani so v pomlad krenili s točko proti Domžalam, jeseni pa so dvakrat zagodli tudi zmajem, ki so v dveh tekmah s knapi iztržili zgolj točko.

DELI NA