12.08.2020 | 2. SNL
Rudar zapravil vodstvo, Triglav slavil v Beltincih

Nogometaši Krke in Rudarja so odigrali uvodno tekmo nove sezone 2. SNL. Dvoboj na Portovalu, kjer so prvič prižgali nove reflektorje, se je končal z delitvijo točk, Novomeščani pa so se vrnili po zaostanku dveh zadetkov. Uspešnejši je bil pomlajeni Triglav, ki je z golom Ćerimagića slavil v Beltincih.

Prvi polčas otvoritvenega dvoboja sezone ni postregel z zadetki. Nekoliko aktivnejši so bili Dolenjci, a sta bila predvsem Jašaragić in Parris v zaključku akcij premalo zbrana. Po odmoru so bolje zaigrali tudi Velenjčani, ki so v 50. minuti povedli z enajstmetrovko Trifkovića. Izkušeni vezist je bil deset minuti kasneje vpleten tudi v akcijo za drugi gol Rudarja. Po njegovi podaji je vodstvo gostov podvojil Jovanović. Gostitelji se niso predali, Krko pa je v 79. minuti v igro vrnil Jašaragić, ki je zadel po predložku Kambiča. Novomeščani so v zaključku tekme pritisnili proti vratom Rudarja. Stopajnik se je izkazal z obrambo kazenskega udarca, ki ga je izvedel Brekalo, a nato klonil po strelu Bubnjević in tekmeca sta si razdelila točkovni plen.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Napeta tekma, kot sem pričakoval. Tekma bi šla lahko v vse smeri. Vesel sem, da so moji igralci pokazali karakter in se niso predajali do zadnje minute, za kar smo bili na koncu tudi nagrajeni. Rezultat je glede na potek tekme realen."

Almir Sulejmanović, trener NK Rudar Velenje: "Mislim, da so gledalci videli zanimivo srečanje. Ostaja nam grenak priokus, saj smo proti dobri ekipi Krke vodili z 0:2. Fantje so odigrali dobro, dali so svoj maksimum. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši. Ekipama čestitam za prikazano."


Tako kot Rudar, se je od Prve lige Telekom Slovenije poslovil tudi Triglav. Kranjčani so sezono odprli z gostovanjem v Beltincih, kjer so prvič zaigrali pod taktirko Damjana Gajserja. Štajerec na gorenjski klopi je v boj z domačo enajsterico poslal močno pomlajeno ekipo, v kateri ni bilo večine nosilcev minule sezone, na čelu z Majcnom, Mertljem in Milanovićem. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, čeprav so orli imeli žogo več v svoji posesti, Prekmurci pa so se osredotočili na protinapade. So pa Gorenjci bolje pričeli drugi polčas. Ahmetaj je odlično preigraval na levi strani igrišča, domača obramba pa je pred golom pozabila na Armina Ćerimagića, ki je z bližine zadel za vodstvo Triglava. Kot se je izkazalo po zadnjem sodniškem žvižgu, je bil to tudi edini zadetek na tekmi.


Tudi v Krškem so močno spremenili svojo ekipo, Posavci pa so uvodoma gostovali v Lendavi. Nafta je zaigrala brez poškodovanega vratarja Florijana Raduhe in v ZTE posojenega Žige Živka, modri pa slavijo kot gostitelji, ki redko oddajajo točke. Krčani so to spoznali na lastni koži. Domača ekipa je povedla v uvodu drugega polčasa, ko je dolgo podajo Pakuja sprejel Meshack in z 18 metrov zadel v spodnji levi kot gostujočih vrat. Domača zmaga je bila potrjena v 84. minuti, ko je Jaka Bizjak izkoristil napako krške obrambe, z nekaj sreče podvojil domačo prednost in Nafti priigral prvo zmago sezone.


Fužinar je novo sezono odprl z visoko zmago. Ravenčani so na domači zelenici napolnili mrežo Bricev, ki se z dolgega gostovanja vračajo s petimi prejetimi zadetki. Za lepo prednost ob prvem polčasu sta zadela Matej Potokar in Roko Prša, ki se je moštvu Fužinarja pridružil pred pričetkom sezone. Briška zasedba tudi v nadaljevanju dvoboja ni uspela zaustaviti domačih napadov. Domače vodstvo je v 74. minuti povišal Tadej Trdina, isti igralec pa je po golu Nika Fasvalda postavil piko na i visoki zmagi. Z zadetkoma v 84. in 90. minuti se je veselil "hat-tricka".  


Šmartno je vrnitev med drugoligaše obeležilo s porazom na domači zelenici. Dekanski Jadran je bil za četo trenerja Ramiza Smajlovića previsoka ovira. Primorci so povedli sredi prvega polčasa, ko je bil z bele točke natančen Adem Zyba. Isti igralec je bil natančen tudi v 35. minuti, ko je kronal lepo akcijo Dekančanov. Zyba je ob koncu prvega polčasa udaril še tretjič, obračun pa je bil odločen še pred odmorom. Gostje so v nadaljevanju srečanja zadeli še dvakrat. V 55. minuti je po hitrem napadu Jadrana v polno meril Marcel Kene, visoko zmago gostov pa je po še enem protinapadu potrdil rezervist Nemanja Kašiković.

Ramiz Smajlović, trener NK Šmartno 1928: "Nasprotniku čestitam za zasluženo zmago. Mi smo tekmo začeli preveč v krču in zadržano, kar so gostje izkoristili in tekmo že v prvem polčasu odločili v svojo korist. V nadaljevanju smo prikazali boljšo igro, se precej bolj odprli in si priigrali nekaj nevarnih priložnosti za znižanje izida, a so gostje iz protinapadov zadeli še dvakrat in zasluženo slavili."

Alen Ščulac, trener NK Jadran Dekani: "S strahom smo prihajali v Šmartno, saj o nasprotniku nismo vedeli veliko. V naši ekipi je pred novo sezono prišlo do kar nekaj sprememb, predvsem smo zelo pomladili ekipo, v katero pa še vedno močno verjamem. Že v uvodnih minutah smo pokazali, da smo boljša ekipa in zasluženo slavili. Domačinom čestitam za fair igro in jim v nadaljevanju sezone želim veliko sreče."


Ob povratku na drugoligaškega nogometa v Ajdovščino so se zmage veselili tudi sinovi burje. Čeprav je obračun Primorja in Drave že v prvem polčasu prekinila nevihta z močnim deževjem, po vrnitvi na igrišče pa so se v domači zasedbi veselili vodstva. V polno je meril Jakob Kodermac, Ptujčani pa so na odmor odšli z minimalnim zaostankom. Januš Štrukelj se je v 56. minuti izkazal z obrambo kazenskega udarca, kar je rdeče-črnim dalo še dodatnega zagona. Stari znanec prvoligaških zelenic Amel Džuzdanović je povratek Primorja v 2. SNL kronal z golom za pomembno zmago domačih. 

Andrej Komac, trener ND Primorje eMundia: "Izredno smo zadovoljni z vstopom v sezono in osvojenimi tremi točkami, vendar nas že čez dva dneva čaka novo težko gostovanje. Glede na pokazano na igrišču smo zasluženo premagali izredno neugodno Dravo in tako uspešno odprli prvenstvo."


Tudi v Biljah so se veselili gostje. Radomljani so mrežo črno-belih zatresli štirikrat, dvakrat v prvem polčasu. "Mlinarji" so odpor Biljencev strli z golom Nejca Zabukovnika, prednost Radomelj pa je podvojil Sandi Nuhanović. Četa Oskarja Drobneta se ob lepi prednosti ni zaustavljala. Kapetan gostov Luka Cerar je bil avtor tretjega zadetka na srečanju, Žan Nikolić pa je za konec uspešno izvedel še strel z bele točke.


Zadnja tekma kroga med Brežicami in Dobom je bila odigrana v večernem sredinem terminu. Simon Sešlar, v minuli sezoni še trener Brežic, se je ob debiju na klopi Doba razveselil visoke zmage svojih varovancev. "Roletarji" so po udarcu Gajića povedli že v šesti minuti, dobrih desetih minut kasneje pa je enajstmetrovko izkoristil izkušeni Klemen Kunstelj. S tem dobljanski juriš v prvem polčasu še ni bil končan, sredi prvega polčasa je bil natančen še Denis Petrović. Posavci so se po zaslugi Agona Pajazitija v deseti minuti vrnili v igro, a je za mirnejšo zadnjo tretjino hitro odgovoril Nejc Levec.

  

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA