24.03.2021 | 2. SNL
Rudar slavil v Lendavi

Nogometaši Rudarja so v Lendavi dobili zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL. Velenjčani so Nafto porazili z dvema zadetkoma v izdihljajih obeh polčasov in tako v nadaljevanje sezone zakorakali z zmago.

Velenjčani, ki so v Prekmurje pripotovali brez Damjan Trifkovića - dolgoletni "knap" je pozimi zaključil dolgoletno igralsko zgodbo v Rudarju -, so povedli tik pred odmorom. Domačega vratarja Florijana Raduho je v 44. minuti premagal Gašper Hrovat. Lendavčani so v nadaljevanju dvoboja krenili po izenačenje, ki so ga ujeli v 78. minuti. Najstrožjo kazen je izkoristil Stjepan Oštrek, ki je pred dnevi zadel že na pokalni tekmi s Fužinarjem. Ko je že dišalo po delitvi točk, pa so Velenjčani udarili še drugič. Tom Žurga, ki je po uri igre zamenjal Leona Črnčiča, je sprožil v 92. minuti in gostom priigral še dve dodatni točki. 

Rudar je z zmago skočil na sedmo mesto lestvice, zdaj ima 18 točk, Nafta je s štirimi več šesta. Modri v 14. krogu prvenstva gostijo Brda, Rudar se bo pomeril s Fužinarjem.

Dejan Dončić, trener NK Nafta: "V prvem polčasu smo imeli več priložnosti, ki bi jih morali realizirati. Rudar je iz prve polpriložnosti dosegel zadetek. Drugi polčas smo krenili po gol, imeli smo posest žoge in voljo, vendar v zadnji minuti po individualni napaki prejeli zadetek."

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.03.2021 | 2. SNL
    Nafta in Rudar v zaostalem obračunu
    Drugoligaši so konec tedna zakorakali v nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena lani oktobra. Sneg je zagodel Velenjčanom, ki se bodo s Primorjem udarili konec marca, že jutri pa bodo gostovali v Lendavi. Nafta in Rudar bosta pred kamerami Sportkluba odigrala zaostalo srečanje 12. kroga 2. SNL.

DELI NA