Rudar slavil v Gorici

Gorica - Rudar Velenje 1:2 (0:2)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič in Vidali.
* Strelci: 0:1 Kašnik (16.), 0:2 Hrubik (41.), 1:2 Velikonja (86.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 75. Hodžić), Osuji, Grudina, Kolenc (od 67. M. Kavčič), Filipović, Velikonja, Smajlagić (od 22. Šipek).
* Rudar: Pridigar, Kašnik, Bolha, Tomašević, Pušaver, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 72. Arap), Tučić, Škoflek (od 90. Pišek), Kobiljar (od 60. Radić).
* Rumeni kartoni: Smajlagić, Kolenc, Grudina, M. Kavčič; Kašnik, Hrubik, Bolha, Ćosić.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so se po tretjem zaporednem porazu in petem na zadnjih sedmih tekmah znašli v še večjih težavah, kar zadeva izognitev končnemu devetemu mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Rudar, ki je zmagal tretjič na zadnjih štirih tekmah, ima zdaj že devet točk prednosti pred Gorico in si je praktično že zagotovil obstanek. V medsebojnih tekmah ima sicer Gorica malce boljši izkupiček (dva remija po 2:2, eno zmago z 2:0 in današnji poraz z 1:2), tako da mora Rudar še malce počakati na "uradno" izognitev devetemu mestu.

Čeprav so imeli Novogoričani v prvem polčasu več žogo v posesti in tudi večkrat streljali, pa so se znašli v velikem zaostanku. V 16. minuti je namreč po prostem strelu Davida Hrubika z desne strani iz bližine zadel David Kašnik, v 41. pa je prav Hrubik pobegnil po levi strani v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom premagal Grego Sorčana.

To sta bili ob nenatančnih poskusih Milana Tučića in Žige Škofleka tudi edini pravi priložnost Rudarja, medtem ko so na drugi strani kar nekaj lepih zapravili Etien Velikonja v peti, 14. in 17. minuti, takrat je zadel prečko iz bližine, Rok Grudina v osmi in 35., Uroš Celcer v šesti in Bede Osuji v 38. minuti.

S strelom v okvir vrat so Primorci začeli tudi drugi polčas, novega pa sprožili v 69. minuti, ko je poskušal Kristijan Šipek, a od daleč za malo zgrešil cilj. Igra je bila sicer precej manj razburljiva kot v prvem delu, je pa v 78. minuti do bolj ali manj nenevarnega strela z glavo spet prišel Velikonja.

Na drugi strani je precej s strani v 81. minuti poskusil David Arap, Sorčan je žogo odbil. V 86. minuti pa je Gorici nekaj upanja vzbudil Velikonja, ki je iz bližine unovčil podajo Tineta Kavčiča in Grudine z leve strani.

V 88. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je bil Škoflek sam pred Sorčanom, ga skušal lobati, a neuspešno. Že v sodniškem dodatku je malce z leve poskusil Andrija Filipović, a je žogo poslal visoko čez gol.

Novogoričani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo gostili Ljubljančane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Rudar
    Prvoligaši niso imeli veliko časa za pravo regeneracijo. Prvenstvo se v ostrem ritmu nadaljuje že v torek, ko se bodo za nove točke udarili nogometaši Gorice in Rudarja, sicer tekmecev iz spodnjega doma PLTS.

DELI NA