29.08.2021 | 2. SNL
Rudar premagal Nafto, Triglav podaljšal serijo

Rudar je bil na krilih Briana Saramage boljši od Nafte, Triglav pa je niz brez oddane točke podaljšal tudi v spopadu z Dekančani. Četrtič zapored je slavila tudi Gorica, tokrat je ugnala Ilirijo, prvič pa so se veselili Krčani.

Velenjčani so v prejšnjem krogu vknjižili prvo zmago sezone, v Dekanih so slavili z golom Gašperja Jovana, na zadnji avgustovski preizkušnji pa so gostili lendavsko Nafto. Prekmurci so se domov vrnili praznih rok, čeprav so v osmi minuti prešli v vodstvo. Po kotu je bil najvišji Erik Burai. Zeleno-črni so izenačili še pred odmorom, z bele točke je bil uspešen Bria Saramago. V drugem polčasu smo gledali zanimiv spopad, "knapi" pa so bili učinkovitejši. Že omenjeni Gašper Jovan je v 59. minuti zadel za vodstvo gostiteljev, dobrih deset minut kasneje pa je po hitrem napadu še drugič zadel Saramago in za hrbet Aljaža Cotmana pospravili tretjo žogo.


Ob 20. uri sta se za točke udarili še ekipi kranjskega Triglava in dekanskega Jadrana. Mreži sta se v 90 minutah tresli trikrat, a je obveljal zgolj en zadetek. Gorenjci so sredi drugega polčasa, potem ko prvi gol ni bil priznan, zadeli za peto zmago sezone. Po kotu Dareta Vršiča je bil pred golom Primorcev najspretnejši Veron Šalja. Dekančani so se sicer kmalu zatem veselili izenačenja, a prehitro, saj je bil gol pravtako razveljavljen. Triglav tako nadaljuje niz brez oddane točke, Jadran še čaka na prvo zmago.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Težka tekma, na težkem igrišču. Mislim, da smo bili celo tekmo boljši nasprotnik. Tekmo bi morali že prej rešiti v svojo korist. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Alen Šćulac, trener NK Jadran Dekani: "Čestitam Triglavu za zmago. Boli pa me dejstvo, da iz tedna v teden, ko delamo analize, ugotavljamo, da nismo samo mi krivci naših porazov. Mogoče bi bilo smotrno, da analizira še kdo drug."


Najvišje sobotne zmage so se razveselili Biljenci, ki so na svoji zelenici s 4:0 premagali Beltince. V črno-belem dresu je s tremi zadetki blestel Nik Jermol, ki je prvič zadel v 12. minuti, v 38. pa je postavil izid polčasa. Nekdanji up Gorice je odlično odprl tudi drugi polčas, v drugi minuti nadaljevanja tekme se je veselil še tretjega zadetka. Zmago domačinov je šest minut kasneje potrdil Tim Židan. Bilje so se podpisale pod drugo zmago sezone, Prekmurci ostajajo pri petih točkah.


Na Ptuju so gostovali nogometaši Krškega in v petem krogu dočakali prvo zmago. Odločitev o zmagovalcu je padla v 68. minuti, ko je v polno meril Kristijan Stanić. Drava tako še naprej niha v svojih predstavah, po zmagi je še drugič to sezono sledil poraz. Ptujčani so doslej zbrali sedem točk, Krško je pri petih.

Sead Zilić, NK Drava: "Tekmo smo že na začetku slabo začeli, pa tudi v nadaljevanju nikakor nismo prišli do naše igre. Nasprotnik se je pokazal kot kakovostna ekipa, ki je izkoristila ponujeno in zasluženo zmagala."


Gorica je zmagovalno serijo podaljšala v prestolnici, Primorci so bili v Ljubljani boljši od Ilirije, ki je klonila po zadetku v deveti minuti srečanja. Abel Marc je zadel za tri točke "vrtnic", ki so vse od 32. minute igrali z možem več. Po dobre pol ure igre je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen domači kapetan Darko Zec. Goričani z 12 točkami ostajajo drugi, Ilirija je s štirimi 14.


V Ajdovščini so se preobrata in zmage veselili Dobljani, ki so se pobrali po domačem porazu z Dravo. Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, Ajdovci pa so povedli v uvodni minuti po odmoru. Po hitrem protinapadu preko leve strani igrišča se je v osrčju kazenskega prostora dobro znašel Jakob Kodermac in domače popeljal v vodstvo. Dob je izenačil deset minut kasneje, Jošt Pišek je neubranljivo zadel iz prostega strela z razdalje 28 metrov. Primorska obramba je drugič klonila v 64. minuti, po kotu z leve strani igrišča je bil ob oddaljenejši vratnici na pravem mestu Simon Gregorin.


Brežice ostajajo brez zmage, v petem krogu 2. SNL so morali Posavci čestitati še Slatinčanom. Rogaška je v Brežicah slavila še drugo zaporedno zmago. Pot do nje je z golom v 17. minuti tlakoval Andrej Pavlović, v 74. minuti pa je bil uspešen še Alen Krajnc. Gostitelji so zgolj minuto prej izgubili Andraža Ruedla, ki je prejel dva rumena kartona.


V nedeljo popoldne je bila odigrana še zadnja tekma, Fužinar je v Črni na Koroškem gostil Krko in jo po preobratu premagal z 2:1. Novomeščani so z golom Matica Marciusa povedli v 23. minuti tekme, gostitelji pa so do popolnega preobrata prišli z goloma v 61. in 62. minuti. Izenačil je Matej Potokar, za zmago domačih pa je zadel Edi Horvat.  

Tekst: PDo
Foto: M24.si
 

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2020 | 2. SNL
    V Velenju dvoboj lanskoletnih prvoligašev
    Deveti krog 2. SNL bo postregel tudi z obračunom klubov, ki sta še spomladi igrala v prvoligaški druščini. Dvoboj Rudarja in Triglava si bo moč ogledati tudi na Sportklubu. Vodilne Radomlje gostijo Brda, tretji Dob se bo meril s četrto Nafto, Krka pa pričakuje Krško.
  • 27.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pomembna zmaga Triglava v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:1 (0:1).
  • 25.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    PLTS se nadaljuje s tekmami 30. kroga, ki ga bosta v Šaleški dolini odprli zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva. Rudar na štirih tekmah po vrnitvi na igrišča še ni osvojil točke, Triglav je po nizu brez zmage zdrsnil na deveto mesto.
  • 22.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav za uvod do zanesljive zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).
  • 20.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Rudar
    Spomladanski del sezone bosta otvorila Triglav in Rudar. Vlogo favorita po tihem prevzemajo orli - lahko knapi zakuhajo presenečenje?
  • 29.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar in Triglav sta se udarila z Inđijo
    Nogometaši Rudarja in Triglava se v teh dneh pripravljajo v hrvaškem Umagu, tako Velenjčani kot Kranjčani pa so se tam danes pomerili s srbsko Inđijo.
  • 29.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v dvoboju začelja
    Nogometaši velenjskega Rudarja in kranjskega Triglava so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 28.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    Triglav je v prejšnjem krogu navdušil proti Aluminiju in končal slab niz, iz krize pa se še vedno ni uspelo izkopati Velenjčanom, ki v prvenstvu še naprej ostajajo brez zmage. Kako se bo razpletel spopad dna lestvice?
  • 27.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar poražen v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:2 (2:1).

DELI NA