Rudar do pomembne zmage

Krško - Rudar 1:2 (1:2)

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 600, sodniki: Vinčić, Kordež (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Gatarić (24.), 1:1 Mary (37.), 1:2 Bolha (41.).
* Krško: Zalokar, Dušak (od 70. Šturm), Vuklišević, Kramarič (od 79. Nakić), Gatarić, Sadiković, Kosić (od 66. Haljeta), Mujan, Mensah, Dangubić.
* Rudar: Radan, Mužek, Kašnik, Billong, Iharoš, Trifković (od 77. Vručina), Babić, Bolha, Črnčič (od 68. Pišek), Glavina (od 90. Grgić), Mary.
* Rumeni kartoni: Sadiković, Mujan; Babić.
* Rdeči karton: /.

Krčani so po menjavi trenerja doživeli prvi poraz. Po zmagah proti Radomljam in Kopru ter točki z Mariborom so tokrat priznali premoč Velenjčanom, ki so do prednosti prišli v zadnjem delu prvega polčasa. Velenjčani, ki so Krško premagali sploh prvič v prvoligaških obračunih, so se tako tekmecem na lestvici oddaljili za pet točk in ostajajo sedmi.

Čeprav so uvodoma boljši vtis pustili Krčani, pa so po zaslugi boljše druge polovice polčasa ta del igre dobili Velenjčani. Po dokaj mirnih prvih 20 minutah so takrat še podjetnejši Krčani povedli, ko je Nikola Gatarić Mateja Radana premagal s strelom po tleh iz obrata malce znotraj kazenskega prostora.

Po zadetku pa se je igra vse bolj nagibala v korist gostov. Arafat Mensah je sicer v 32. minuti še malce zaposlil Radana s strelom z roba kazenskega prostora, v 37. in 41. minuti pa so knapi poskrbeli za preobrat.

Najprej je po protinapadu in podaji Damjana Trifkovića zadel John Mary, ki je dobro stekel v globino in obšel vratarja ter s strelom v prazno mrežo dosegel svoj 13. zadetek v sezoni, štiri minute zatem pa je po novi Trifkovićevi podaji, takrat z leve strani, z glavo zadel od obrambe povsem pozabljeni Klemen Bolha. Še pred tem, v 32. minuti, je Mary zapravil še eno velenjsko priložnost, ko je za malo zgrešil cilj.

V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 58. minuti, ko je bil Trifković po Maryjevi podaji malce prekratek oziroma prepočasen pred vrati. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti na eni in drugi strani, malce več želje so kazali Krčani, ki so si želeli izenačujoči zadetek, a tudi po zaslugi slabih podaj v kazenski prostor ostali brez njega. Prišli so do nekaj strelov (Roko Nakić, Filip Dangubić), ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Krško bo v 29. krogu 17. aprila gostovalo v Domžalah, Rudar pa bo dva dni prej gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje
    Prvoligaši vstopajo v zadnjo četrtino tekmovanja, ki ga bosta s tekmo na Gubcu odprla konkurenta za osmo mesto. Zadnje tri kroge neporaženi Krčani gostijo Velenjčane, ki so na krilih Johna Maryja napolnili mrežo Radomelj.

DELI NA