21.05.2012 | Futsal AA
Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager) dobitnik Zlate žoge za leto 2011

KMN Pri NZS je tudi letos pripravila izbor za Zlato žogo, kjer je bil izbran igralec, ki je najbolj zaznamoval minulo leto na slovenski futsal sceni.

Po Čujcu, Goranoviču in Šnoflu

Po preštetih glasovih to priznanje roma v roke Roka Mordeja, reprezentanta Slovenije in člana Dobovca Trgovin Jager. Dosedaj so zlato žogo prejeli Davorin Šnofl, Slaviša Goranovič in lani Kristjan Čujec.

Debitiral leta 2008

Rok Mordej se je rodil 3.3. 1989, ves čas pa je član Dobovca Trgovin Jager. V tej sezoni v 1. SFL zabil 17, v pokalu Terme Olimia pa 5 zadetkov. V dresu reprezentance je debitiral leta 2008, dosedaj je zbral 46 nastopov, prispeval je 17 golov.

Izbor za Zlato žogo za leto 2011:

1. Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager) - 94 točk
2. Igor Osredkar (Predilnica Litija) - 50 točk
3. Primož Zorč (KMN Oplast Kobarid) - 17 točk

Rok Mordej, najprej iskrene čestitke za to prestižno nagrado.
»Hvala!«

Kaj vam pomeni ta nagrada?
»Veliko. To je priznanje zame in moje igre. V Sloveniji je veliko igralcev, ki bi si to zaslužili, zato sem še toliko bolj vesel. To mi pa ne bi uspelo brez moje ekipe, zato zahvala vsem mojim soigralcem.«

Ste računali na to, da bi lahko prav vi prejeli to nagrado?
»Sezona je bila resnično dobra, a nisem pričakoval, da bom dobitnik.«

Če bi vi podeljevali nagrado, kdo bi jo dobil?
»Mile Simeunovič je še vedno najboljši in mislim, da je prav on prispeval ogromno, da je Litija danes pokalni in državni prvak.«

Sezone je konec.
»Lahko rečem, da sem zadovoljen, predvsem na klubski ravni, medtem ko še vedno boli poraz proti Čehom.«

Pa začniva pri klubu – en finale in končno 4. mesto v 1. SFL.
»Zadali smo si cilj, da igramo vsaj en finale. To nam je uspelo v pokalu, v prvenstvu pa bi bili zagotovo finalisti, če nam ne bi ponagajale poškodbe.«

Ste pričakovali, da bodo Litijani prvaki?
»Imajo najboljšo ekipo, to so potrdili na terenu, čeprav je bila letos liga zelo izenačena, vsaj prvi vrhu, kjer je lahko vsakdo vsakogar premagal.«

Žal se vam ni izšlo v reprezentanci. Na svetovno prvenstvo potujejo Čehi, Slovenijo je do uspeha delilo 61 sekund.
»Še danes mi je hudo, ko se spomnim na to… Treba bo pozabiti, a kar ne gre… Imeli smo izjemno priložnost, a ostali brez vsega.«

Že med sezono je bilo rečeno, da vas mika tujina. Ste danes kaj bližje temu?
»Nekaj ponudb je prišlo na moj naslov, sedaj se bo treba odločiti, v enem mesecu bo vse znano.«

Kaj bo pretehtalo?
»Predvsem finance, saj za nekaj sto evrov več ne bom odhajal preko meje.«

Tudi letošnje poletje pa boste razdajali svoje znanje mladim upom.
»Lani smo imeli futsal šolo, letos pa sva z bratom Alenom pripravila kamp za najmlajše. Zanimanje je veliko, vesel sem, ker je temu tako.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.
 • 18.01.2024 | Futsal AA
  Razigrani Turk dvakrat zadel
  V Italiji se je vnovič izkazal naš reprezentant Teo Turk, prvo tekmo v koledarskem letu 2024 je na Hrvaškem odigral Jeremy Bukovec. Med strelce so se vpisali še Matej Fideršek, Matej Gajser in Rok Grželj.

DELI NA