Revija nogometa ONŠ Rožle

Množičnost je osnovna podlaga za razvoj nogometa na vseh področjih. Bodisi tekmovalni, vrhunski ali rekreativni nogomet prav vsi črpajo udeležence in popularnost iz množičnosti. In ker ta področja v skupnem seštevku predstavljajo splošno stanje nogometa je popolnoma jasno, da je otroški nogomet najpomembnejši temelj razvoja nogometa pri nas.

Prvi so se tega zavedali v ONŠ Ljubljana in organizirali delo po šolah ter orali ledino in dali usmeritve vsem ostalim. Na srečo se v Sloveniji zavedamo pomena otroških nogometnih šol in ob vzpodbudi Grassroots oddelka NZS se je stanje v zadnjih letih močno popravilo. Danes se lahko pohvalimo, da je otroški nogomet po šolah v Sloveniji najbolj množičen šport med otroci. Bili smo prisotni na prireditvi eni izmed prvih posnemovalcev ONŠ Ljubljane v Kranju.

ONŠ Rožle je zaključil zimsko delo po šolah s posebno revijo nogometa, kjer so se v predstavitvenih tekmah in ob podelitvi prvih diplom predstavili svojim staršem in širšem avditoriju otroci prvih ter drugih razredov osnovnih šol. Ideja o skupni šoli kranjskih klubov pod imenom Rožle prihaja iz ND Triglav in sedaj so vsi klubi ter kranjske šole združene v enotnem šolskem programu. Povezovanje klubov pri mlajših je pohvale vreden premik miselnosti naprej, saj lahko le s skupnim delom z mladimi izboljšamo sliko nogometa pri nas. Preko 150 otrok na tej prireditvi pa je jamstvo, da ima nogomet na Gorenjskem svetlo prihodnost.

Tekst: NZS/RK
Foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA