30.05.2023 | A
Reprezentanti teden dni pred zborom v strelski in podajalski formi

Medtem ko je za osmerico klubska sezona že konačana, se je preostala četa reprezentantov pretekli konec tedna izkazala s štirimi zadetki in dvema ključnima podajama. Celar je sezono končal kot tretji strelec švicarksega prvenstva, Šeško se je na predzadnji tekmi prvenstva dokazal s podajo in zadetkom.

V najmočnejšem švicarskem prvenstvu so pretekli konec tedna odigrali zadnji krog tekmovanja. Slovenski reprezentant Žan Celar je s svojim Luganom gostoval pri Zurichu in se veselil še zadnje prvenstvene zmage v sezoni. Na srečanju je dosegel drugi zadetek za svoje motšvo, tekma pa se je končala z zmago Lugana s 3:2. Lugano je sezono končal na tretjem mestu, na lestvici strelcev pa je na tretjem mestu zaljučil tudi reprezentančni napadalec Celar, ki je dosegel 16 zadetkov in temu dodal še dve asistenci. Celar se bo s svojimi soigralcu v finalu švicarskega pokalnega tekmovanja pomeril s klubom Young Boys. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 4. junija.

Reprezentanti, ki si kruh služijo v Italiji so pretekli konec tedna odigrali predzadnji krog Serie A. Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta z Udinesejem gostovala pri Salernitani, kjer si kruh služi tudi Domen Črnigoj. Srečanje med ekipama se je končalo z zmago domačih s 3:2. Bijol in Lovrić sta odigrala celotno srečanje, slednji pa se je tudi vpisal med asistente, ko je podal za prvi zadetek črno-belih iz Vidma. Udinese je kljub vodstvu z dve proti nič na koncu moral priznati premoč tekmecu iz Salerna, pri katerem je na klopi sedel tudi Črnigoj. Udinese se bo v zadnjem krogu italijanskega prvenstva pomeril z Juventusom. Na srečanju med Hellasom iz Verone ter Empolijem, pa se je med strelce vpisal reprezentnačni bočni branilec Petar Stojanović, ki je v igro vstopil v 76. minut, v sodnikovem dodatku pa je imel največje zasluge za izenačujoči zadetek svojega moštva, ko se je njegov strel od enega izmed domačih branilcev odbil v mrežo Salernitane. Tekma se je končala z izidom 1:1.

V predzadnjem krogu avstrijskega prvenstva pa je ponovno blestel mladi Benjamin Šeško. Na srečanju med njegovim Red Bull Salzburgom ter Austrio iz Celovca je Šeško dosegel zadetek za znižanje vodstva gostov ter se vpisal tudi med asistente, ko je podal za zmagoviti zadetek rdečih bikov, ki so po zaostanku z 0:2 na koncu slavili s 3:2. Šeško je tako pred zadnjo tekmo prvenstva že pri šestnajstih zadetkih in treh asistencah. V zadnjem krogu se bo njegov Red Bull pomeril z Austrio z Dunaja. 

Z zadetkom pa se je tokrat izkazal tudi reprezentančni napadalec Luka Zahović. Njegov Pogon je v zadnjem krogu prvenstva gostil Radomiak in se veselil visoke zmage (4:0). Za Pogon je tretji zadetk dosegel prav Zahović in svojemu moštvu pomagal do končnega četrtega mesta na lestvici Ekstraklase. Zahović je v tej sezoni v poljskem prvenstvu dosegel šest zadetkov in dve asistenci. 

 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor - Kasimpaša (danes ob 19:00) - -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 4-3 Aris klop -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Salernitana 3-2 Udinese 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Angers 2-1 Troyes od 64' -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 3-2 Odds 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Zurich 2-3 Lugano do 60' gol
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Salernitana 3-2 Udinese klop -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Novgorod 4-0 Soči d0 70'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Konec prvenstva -  
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Rapid 3-2 Sturm 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Rapid 3-2 Sturm od 67' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Konec prvenstva - -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) Konec prvenstva - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Salernitana 3-2 Udinese 90' asistenca
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 2-1 Real Sociedad - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Hellas 1-1 Empoli od 76' gol
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) RB Salzburg 3-2 Austria Celovec 90' gol in asistenca
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Konec prvenstva - -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Konec prvenstva - -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Barracas 1-0 San Lorenzo 90' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 4-0 Radomiak 90' gol
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 3-0 Sivasspor do 90' -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA