22.09.2022 | A
Reprezentanti stopnjujejo priprave na Norvežane

Slovenska nogometna reprezentanca je danes na Brdu pri Kranju opravila nov trening pred prihajajočo tekmo z Norveško. Tokrat je prvič vadila v kompletni zasedbi, saj je se je na zelenicah Nacionalnega nogometnega centra potil tudi Jan Oblak, ki je uvodni del priprav treniral po posebnem programu.

Fantje so z mislimi že popolnoma pri obračunu z Norvežani, ki so jih temeljito analizirali. »Nasprotnika smo dobro preučili, naše vodilo pa predstavlja prvi polčas v Oslu. Takrat smo visoko postavili zadnjo linijo, tako da smo Norvežane uspešno onemogočali pri pripravi akcij. Morali bomo biti zelo borbeni, pa tudi samozavestni. Našim centralnim branilcem zagotovo ne bo lahko, vendar verjamem, da lahko Haalanda še enkrat uspešno zaustavijo. Kljub temu ne smemo imeti fokusa samo na njemu, saj so izjemno kvalitetni tudi ostali nogometaši,« je razkril načrt Gregor Sikošek, ki je prepričan, da Slovenija v skupini C še ni rekla zadnje besede.

»Vedno je potrebno gledati proti tistemu, kar lahko največ dosežeš. Moramo izkoristiti vse možnosti, ki se ponujajo, to pa nam lahko uspe le, če bomo vsako tekmo posebej odigrali po najboljših močeh,« je jasen nogometaš Maribora, zadovoljen nad pozitivnim vzdušjem v reprezentančni garderobi.

Pravi odnos obljublja tudi Miha Blažič, ki se je poleti preselil iz Ferencvarosa v francoski Angers. »Vsakič ko oblečemo ta dres, damo vse od sebe. Lahko se zgodi tudi slaba tekma, ampak motiv in odnos ni pri nikomur vprašljiv. Sam čutim podporo ljudi, mi pa imamo to moč, da jih lahko še dodatno spodbudimo. Poskušali bomo odigrati čim boljše in zmagati. Pri tem računamo tudi na faktor domačega igrišča in naših navijačev,« v pričakovanju spektakla v Stožicah Blažič, ki meni, da Slovenija sodi v trenutno jakostno skupino Uefa lige narodov.

»Zaslužili smo si to skupino B in sedaj bomo skušali narediti vse, da tu obstanemo. Verjamemo v to, verjamemo v svojo kvaliteto in prepričan sem, da lahko pokažemo še več,« zaključi Blažič.

Obračun med Slovenijo in Norveško bo v soboto ob 18.00. Tribune stadiona Stožice bodo nabito polne, saj so dva dni pred tekmo pošle že skorajda vse vstopnice.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA