30.05.2022 | A
Reprezentante na treningu pozdravil Iličić

Slovenska izbrana vrsta je danes popoldan opravila nov trening pred četrtkovo kvalifikacijsko tekmo s Švedsko. Fantje so prvič trenirali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, kjer je trening spremljal tudi Josip Iličić.

»Jojo« trenutno še ni dovolj pripravljen, da bi na igrišču pomagal slovenski reprezentanci, je pa z obiskom razveselil vse ostale reprezentančne kolege in pripomogel k dobremu vzdušju na treningu.

Odlično je bil razpoložen tudi Domen Črnigoj, ki se veseli dokazovanja proti nasprotnikov v ligi B Uefine lige narodov.»Mi smo lahko veseli in ponosni, da smo se prebili v višji rang tekmovanja in imamo priložnost igranja s tako uglednimi nasprotniki. Skušali se bomo dokazati in obstati v tej skupini,« je odločen vezist Benetk, ki v daljšem pripravljalnem obdobju vidi slovensko priložnost.

»V treh dneh smo opravili štiri treninge, prav toliko pa jih bomo opravili še do tekme. Tokrat imamo več časa za uigravanje kot običajno in mislim, da bi se to moralo poznati tudi na tekmi. Pred nami je zahtevna reprezentančna akcija, ki prinaša kar štiri tekme, tako da bo pestro. Ritem bo naporen, vendar tudi v klubih imamo večinoma težke tekme na vsake tri dni. Menim, da zaradi tega vseeno ne bi smelo biti večjih težav,« razmišlja Črnigoj.

Kako nad Švedsko? »Vemo kakšen sistem igrajo Švedi in od kje pretijo njihove nevarnosti. Vse ekipe, s katerimi se bomo merili, so zelo kakovostne. V vsakem primeru mislim, da moramo razmišljati predvsem o sebi, da čim bolje odigramo in osvojimo čim več točk,« zaključi Primorec.

Podobnega mnenja je tudi Sandi Lovrič, ki bo poleti zamenjal delodajalca, saj se iz švicarskega Lugana seli v sosednji Videm. »Čakajo nas težke tekme, vendar mi bomo šli vsako na zmago. Vsi skupaj moramo biti pripravljeni in se boriti, da izvlečemo maksimum. Treniramo dobro in imamo več časa, da lahko utrdimo avtomatizme.«

Tekma med Slovenijo in Švedsko bo v četrtek ob 20.45 v Stožicah. Za pravično sojenje bo skrbela francoska sodniška ekipa z Ruddyjem Buquetom na čelu. Vlogi pomočnika sodnika bosta opravljala Hickam Zakrani in Guillaume Debart, medtem ko bo četrti sodnik Hakim Ben El Hadj.

Tekst: MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA