27.07.2015 | U17
Reprezentanci v Kranjsko Goro

Danes se bodo v Kranjski Gori zbrala dekleta dveh reprezentanc: U19 in U17. Prvo vodi Petra Mikeln, drugo pa Tina Kelenberger. Zasedbi bosta vadili na Gorenjskem štiri dni, reprezentanca U19 pa bo za tem odpotovala na Uefin razvojni turnir.

Pred Uefinim razvojnim turnirjem

»V Kranjski Gori bomo opravili štiridnevne priprave. Na seznamu je kar nekaj novih deklet, ki bodo v reprezentančnem dresu nastopile prvič, zato bo glavna naloga vpeljati omenjena dekleta v sistem igre, ki ga gojimo ter osvajanje taktičnih zahtev z njihove strani.  V petek zjutraj odpotujemo na Uefin razvojni turnir v Srbijo, kjer bomo v treh tekmah lahko preizkusili določene variante v fazi napada, poskušali uigrati ekipo ter se tako kar se da dobro pripraviti na septembrske kvalifikacije. Naše nasprotnice na razvojnem turnirju bodo ekipe Srbije, Črne Gore ter Slovaške,« pove Petra Mikeln, ki težav s poškodbami nima. Bosta pa po dogovoru doma ostali Špela Kolbl in Špela Rozmarič, ki se z ekipo ŽNK Teleing Pomurje intenzivno pripravljata na ligo prvakinj.

Igra v napadu

»Veliko dela nas čaka s taktično pripravo naše igre v napadu, po medsebojnem srečanju pa nas bo čakalo še kar nekaj zakonitosti in korekcij v fazi obrambe, ob prekinitvah,« pa pove selektorica U17 Tina Kelenberger. »Ker je večina klubov šele pričela s pripravljalnim obdobjem, nekateri še tudi ne tako, zato igralke v tej fazi vsekakor niso optimalno pripravljene,« še doda Kelenbergerjeva, ki je vpoklicala 22 deklet.. »Selekcija je tukaj neizogibna in prav vsaka se bo morala maksimalno potruditi, da si izbori nadaljnje mesto med 18 dekleti za naslednje priprave in letošnje kvalifikacije,« še sklenejo v taboru U17.

Vabljene igralke U19:
Nika Koprivnikar (ŽNK Olimpija), Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje), Petra Zalaznik (ŽNK Radomlje), Lara Puc (ŽNK Radomlje), Tjaša Nemec (ŽNK Teleing Pomurje), Nika Nemec (ŽNK Teleing Pomurje), Anita Legenič (ŽNK Teleing Pomurje), Sara Nemet (ŽNK Teleing Pomurje), Melani Jelen (ŽNK Teleing Pomurje), Karmen Godina (ŽNK Teleing Pomurje), Kaja Horvat (ŽNK Teleing Pomurje), Tinkara Senica (KNK Fužinar), Naja Miličič (ŽNK Ptuj), Zala Kuštrin (ŽNK Ajdovščina), Nika Babnik (NK Krim), Manca Kutnjak (NK Krim), Katja Turk (NK Krim), Simona Jelovšek (ŽNK Krka), Laura Škorc (ŽNK Dinamo), Ana Berdnik (ŽNK Rudar Škale), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Ana Poglajen (ŽNK Olimpija).

Vabljene igralke U17:
Savina Gustinčič (ŽNK Maribor), Nika Šapek (KNK Fužinar), Maruša Česnik (KNK Fužinar), Ksenija Živadinovič (KNK Fužinar), Tjaša Kumer (ŽNK Radomlje), Nina Ekič (ŽNK Radomlje), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Ana Černelič (ŽNK Radomlje), Sarah Ljubijankič (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Nika Pintarič (NK Krim), Sara Agrež (ŽNK Rudar Škale), Nina Aberšek (ŽNK Rudar Škale), Izabela Križaj (ŽNK Ajdovščina), Greta Garbari (ŽNK Ajdovščina), Tina Lukšič (ŽNK Krka), Vita Šiftar (ŽNK Teleing Pomurje), Sara Makovec (ŽNK Teleing Pomurje), Tinkara Frangež (ŽNK Teleing Pomurje), Nika Čuček (ŽNK Ptuj), Urška Bratuša (ŽNK Ptuj), Adrijana Mori (ŽNK Radlje).

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA