Remi na primorskem derbiju

Koper - Gorica 1:1 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelca: 0:1 Smajlagić (37.), 1:1 Mulahusejnović (75./11 m).
* Koper: Vargić, Jozinović (od 84. Čirjak), Rajčević, Žužek, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (od 84. Guberac), Stevanović (od 58. Spinelli), Knežević (od 46. Cerovec), Barišić (od 84. Krajinović), Mulahusejnović.
* Gorica: Likar, Paljk, Mevlja, Tomiček, Širok, Grudina, Bjelica, Nkama, Cvijanović, Smajlagić (od 81. Marinič), Velikonja.
* Rumeni kartoni: Mišić, Jelić Balta; Smajlagić, Grudina, Paljk.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so bili pred primorskim obračunom z Gorico šest tekem brez poraza in v nizu treh zmag. Tokrat pa so pogrešali lažje poškodovanega izkušenega Dareta Vršiča, kar se je predvsem v prvem polčasu poznalo pri njihovi kreativnosti. Po nekaj menjavah so Koprčani prevladovali v drugem delu ter izenačili z bele pike. Hkrati so preprečili Novogoričanom prvo zmago v gosteh v tej sezoni. Koper je sicer na lestvici tretji, Gorica pa predzadnja.

Koprčani in Novogoričani so v prvem polčasu pokazali bolj ali manj enakovredno igro, dolgo pa ni bilo posebej razburljivih dogodkov. V enajsti minuti je sicer Johan Nkama pred golovo črto po koprskem kotu izbil žogo, Nardin Mulahusejnović pa je v 31. žogo malce z leve poslal mimo gola.

V 37. minuti pa je novogoriška ekipa, ki se ni prišla le branit na Bonifiko, povedla, potem ko je Matic Paljk žogo natančno podal z leve strani v kazenski prostor, Semir Smajlagić pa je z glavo ugnal Ivana Vargića. V 41. minuti je Mulahusejnović na drugi strani poskusil še enkrat, a je bil na mestu Uroš Likar.

V drugem polčasu uvodoma ni bilo posebej razburljivo, domačo igro je malce predramil vstop Claudia Spinellija, ki je v 63. minuti tudi poskusil s strelom, a ni resno ogrozil goriškega vratarja.

So pa domači izenačili v 75. minuti, ko je enajstmetrovko - ob Aleksandru Bjelici je v kazenskem prostoru padel Žan Žužek - unovčil Mulahusejnović za svoj šesti gol sezone, s katerim je prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

V 80. minuti je isti igralec poskusil še z glavo, toda nenatančno. Miran Srebrnič je v končnici tekme v igro poslal še dodatne sveže moči za napadalne naloge, vendar si niso priigrali česa več kot nekaj slabših poskusov niso priigrali, izjema je bil Spinellijev poskus z glavo v sodniškem dodatku, a žogo poslal mimo vratnice.

Koper bo v 13. krogu v torek gostil Bravo, Gorica pa Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Gorica
    Po prekmursko-ljubljanskem bo sobotni večer popestril še primorski derbi. Kdo bo koga?

DELI NA