09.04.2022 | Prva liga Telemach
Remi med Radomljami in Aluminijem

Kalcer Radomlje - Aluminij 1:1 (1:1)

* Športni park, sodniki: Jug, Vidali, Černe.
* Strelca: 0:1 Špehar (14.), 1:1 Mrkonjić (40./11 m).
* Kalcer: Velić, Ševelj, Guček, Mužek, Rugašević, Zabukovnik, Bumbu (od 83. Nuhanović), Šarić (od 79. Čuić), Cerar (od 79. Kregar), Mrkonjić, Guzina.
* Aluminij: Nwolokor, Musa, Martić, Azemović, Pečnik, Marinšek, Bolha (od 38. Prša), Šroler, Brest (od 85. Kadrić), Špehar, Turčin.
* Rumeni kartoni: Rugašević, Mužek; Šroler.
* Rdeči karton: /.

Radomljani, ki so že igrali s svojo novo obrambno okrepitvijo Vickom Ševeljem, ki naj bi zapolnil vrzel po odhodu Zvonimirja Blaića, so gostili zadnjeuvrščeno ekipo, ki se krčevito bori za obstanek. Če so domači na osmem mestu v relativno varnih vodah, kar zadeva ohranjanje prvoligaškega statusa, pa je zgodba pri Kidričanih povsem drugačna. Tudi po današnji točki v Domžalah namreč za današnjim tekmecem zaostajajo devet točk, do konca sezone pa je le še šest krogov.

Kidričani so prvi zagrozili, ko je v osmi minuti Dino Špehar zgrešil s strelom z glavo, prav Špehar pa je bil tisti, ki je v 14. minuti načel mrežo Emila Velića, potem ko je z glavo unovčil podajo Marka Bresta z leve strani. V 22. minuti je moral prvič na tekmi posredovati vratar Aluminija David Nwolokor, ki je tokrat v vratih zamenjal Luko Janžekoviča.

V 32. minuti je močno od daleč sprožil Martin Šroler in za malo zgrešil cilj. Osem minut pozneje pa so Radomljani izenačili, ko je z bele pike zadel Tomislav Mrkonjić, nad katerim je tudi bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Za Mrkonjića je bil to šesti gol na deseti tekmi. V 44. minuti so spet poskusili gosti, s približno 15 metrov je sprožil Tin Martić, a žogo poslal kak meter mimo desne vratnice.

V uvodu drugega polčasa sta bila nekoliko nenatančna Gedeon Guzina pri domačih in Šroler pri gostih, sledilo pa je mirnejše obdobje, ki je trajalo vse do praktično konca tekme. Ne eni ne drugi ekipi namreč ob dokaj previdni igri ni uspelo izpeljati kakšne zares nevarne akcije. Šele v 85. minuti je bilo malce bolj vroče v Aluminijevem kazenskem prostoru, a tudi takrat so gosti žogo pravočasno blokirali.

V 88. minuti je na drugi strani poskusil Emir Azemović, toda domači vratar ni imel veliko dela, takisto je brez posebnih naporov svojo nalogo opravil tudi Nwolokor v drugi minuti sodniškega dodatka.

Radomlje bodo v 31. krogu v petek gostovale v Mariboru, Aluminij pa bo tri dni pozneje gostoval pri Muri.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Aluminij
    Ob Kamniški Bistrici se bosta udarila konkurenta za obstanek. Kdo si bo zagotovil boljše izhodišče pred zaključkom sezone?

DELI NA