10.08.2022 | 1. SŽNL
Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta

V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.

Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje, 1. krog, 13.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

14.8.
ŽNK Cerklje – Krim (17.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (18.00)

20.8.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje Medex (11.00)

Vzeti točko tudi največjim

ŽNK Ljubljana je v lanski sezoni navdušila. V svoji krstni sezoni v članski konkurenci je klub prišel na 4. mesto v ligi, za nameček pa v finalu ženskega pokala z 0:1 klonil proti ŽNK Olimpiji Ljubljana.

„Ambicije so vedno visoke, letos bi rade stopničko in korak višje. Že v lanski sezoni smo potrdile, da se lahko kosamo tudi z ekipami, ki so na lestvici višje od nas. Želele bi si, da jim letos tudi vzamemo kako točko,“ razmišlja Katja Turk, kapetanka ŽNK Ljubljana.

Za ekipo je slab mesec dni priprav. „Dobro smo delale in se pripravile,“ ocenjuje kapetanka. Uvodoma so se merile s fantovsko vrsto U17 z Vrhnike, potem so premagale avstrijskega prvoligaša LUV Graz (3:2), minuli vikend pa so na gostovanju v Prekmurju z 0:3 klonile proti aktualnim državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Kombinatorno in borbeno

„Na prvi tekmi smo se še malce lovile, kar pa je povsem normalno, saj je šlo za začetek priprav. Proti LUV Graz smo odigrale na visokem nivoju, igra je bila borbena in kombinatorna,“ nadaljuje kapetanka, ki pohvali obe novinki Niko Koprivnikar in Špelo Fras, ki sta se dobro vklopili v ekipo. Klub je zapustila nadarjena Zara Kramžar, ki bo kariero nadaljevala v tujini.

„Zara je diamant slovenskega ženskega nogometa. Pogrešali jo bomo, tako na in izven igrišča,“ priznava Katja Turk, ki pa je vesela, ker je Zara dobila priložnost, da se dokaže in napreduje v tujini.

Učenje od legendarnega kvarteta

Glavni trenerki Urški Žganec bo pri delu pomagala Pamela Begić, ki bo tako pomočnica in igralka, Katja in soigralke pa so vesele in hvaležne, ker jim znanje podajajo igralke, danes tudi trenerke, Urška Žganec, Tjaša Tibaut, Pamela Begić in Lucija Grad, ki so v slovenskem ženskem nogometu pustile globok pečat.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2022 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi
  Derbi 5. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je pripadel ŽNK Olimpiji, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex pa sta vknjižila visoki gostujoči zmagi. Tekma v Ajdovščini je bila preložena. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 1. oktobra.
 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.
 • 09.09.2022 | 1. SŽNL
  Lanska konkurenta z novim trenerjem, prenos na Planet TV
  Po reprezentančnem premoru se v središče pozornosti vrača  Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Sobota prinaša dve tekmi, dve tudi nedelja. Med reprezentančno pavzo sta v lanski sezoni vodilni ekipi lige segli po novih trenerjih. Zlatko Gabor se je iz Beltincev preselil na klop Olimpije, Amir Karić pa je postal novi trener ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 08.09.2022 | 1. SŽNL
  Državne prvakinje bo vodil Amir Karić
  V soboto se nadaljuje Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Pomurke imajo po odhodu Zlatka Gaborja novega trenerja. To je postal nekdanji slovenski članski reprezentant Amir Karić.
 • 02.09.2022 | 1. SŽNL
  Zmajčice v nadaljevanju sezonoe z novim trenerjem
  V Olimpiji so hitro našli rešitev, vrzel bo zapolnil Zlatko Gabor, ki je v lanski sezoni popeljal Pomurje do naslova državnih prvakinj, na pomurski klopi pa je tudi začel to sezono. Vodstvo ŽNK Nona Pomurje se je Gaborju pred dnevi zahvalilo za sodelovanje.

DELI NA