15.11.2018 | 2. SNL
Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane

Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.

Šestnajsti krog prvenstva bo postregel z nekaj zanimivimi obračuni. Bravo, ki je prejšnji konec tedna, po točki v Postojni, izgubil prvo mesto, bo gostoval pri tretjem in doma še neporaženem Taboru, nič manj pestro pa v soboto ne bo niti v Radomljah. »Mlinarji« bodo pred svojimi pristaši branili status vodilnega moštva prvenstva, ki so si ga zagotovili s skalpom Dobljanov. Slabše je šlo Lendavčanom, ki so v gosteh pri Iliriji doživeli še tretji poraz na zadnjih štirih tekmah in na lestvici zasedajo šele sedmo mesto.

Vodstvo lendavskega drugoligaša je pred pričetkom sezone razkrilo svoje želje in napovedalo naskok na vrh lestvice, a nogometaši v zadnjih tednih niso sledili napovedim. Lendavčani so si v drugi polovici jesenskega dela sezone privoščili preveč spodrsljajev, za vodilnim dvojcem pa pred 16. krogom prvenstva zaostajajo že deset točk. Modri so se nazadnje opekli tudi v prestolnici, saj so morali čestitati Iliriji, ki je z goloma Enesa Rujovića in Erwina Tiganja slavila prestižno zmago.

Radomljani so nazadnje klonili v četrtem krogu, ko je bil z 1:0 boljši Tabor, četa Nermina Bašića pa je zatem sestavila niz 11 tekem brez poraza. Rumeno-črni so v tem času nabrali kar 31 od možnih 33 točk, v sosedskem derbiju z Dobom pa so še okrepili svojo samozavest. Ekipa Nermina Bašića je samozavest okrepila s preobratom v drugem polčasu, ko je po zaslugi Gala Primca, Roka Jazbeca in Anela Hajrića prišla do treh točk. Slednji je prvo ime radomeljske ekipe, ob polovici sezone je dosegel že 19 zadetkov, na zadnjih štirih tekmah je v polno meril sedemkrat.

Radomljani bodo tokrat pogrešali Gašperja Trdina, Nafta pa bo zaigrala brez Dina Cvrtila, ki je avgusta odločil obračun v Lendavi. Prekmurci imajo v zadnjih tednih precej težav z učinkovitostjo, saj so v štirih krogih dosegli zgolj dva zadetka, v tem času pa iztržili zgolj točko. Četo Franca Fridla v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, saj imajo Radomljani najtrdnejšo obrambo in najučinkovitejši napad.

Kdo se bo veselil v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 03.08.2018 | 2. SNL
    Radomljani napadajo Lendavo
    Po poletnem premoru bodo jutri v novo sezono zakorakali tudi drugoligaški nogometaši. Tudi letos se lahko nadejamo izjemno zanimivega prvenstva, krog favoritov za vrh lestvice pa je izjemno širok. Med kandidate za vidne dosežke lahko uvrstimo tudi Lendavčane in Radomljane.
  • 13.04.2018 | 2. SNL
    Radomlje napadajo lendavski niz
    Dvoboj tretjega in četrtega moštva 2. SNL boste lahko spremljali tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu, pred srečanjem pa sta spregovorila Vedran Vinko in Robi Jakovljević. Lahko Nafta skoči na drugo mesto?

DELI NA