Radomlje v znamenju ženskega nogometa

Prvi spomladanski dan je bil v Športnem parku Radomlje v znamenju ženskega nogometa. Domačini so že četrtič organizirali UKI Cup. Poleg sedmih domačih ekip so sodelovale še tri hrvaške in ena avstrijska. Na turnirju se je v treh starostnih kategorijah U11, U13 in U15 skupno merilo kar 21 ekip, v okviru katerih se je navijačem in gledalcem predstavilo 226 igralk v odigranih 48-ih srečanjih.

Deklice U11: V ospredju druženje, igra in spoznavanje

V kategoriji U11 je tekmovalo pet ekip - ŽNK Rijeka Jack pot, ŽNK Osijek, ŽNK Pomurje Beltinci 1, ŽNK Radomlje in ŽNK Pomurje Beltinci 2. Deklice so v medsebojnih srečanjih prikazale veliko nogometnega znanja. V tej starostni skupini ni bilo v ospredju tekmovanje, temveč spoznavanje deklet in uživanje v nogometni igri. Vse deklice so prejele medalje in dokazale, da lahko tudi v mlajših kategorijah spremljamo lep dekliški nogomet.

:: Rezultati in lestvica tekmovanja UKI CUP 2015 v konkurenci deklic U11 (pdf, 133kb)

Deklice U13: V skupini boljše Pomurke, a v finalu do lovorike ŽNK Agram

V kategoriji U13 je tekmovalo šest ekip razporejenih v dve skupini. V skupini A so igrale ekipe ŽNK MSM Ptuj, ŽNK Rijeka Jack pot in ŽNK Radomlje, v skupini B pa ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Agram in ŽNK Osijek. Po odigranem skupinskem delu smo spremljali polfinalna obračuna, kjer sta se v finale uvrstili ekipi ŽNK Agram in ŽNK Pomurje Beltinci, v srečanju za 3. mesto sta se pomerili ŽNK MsM Ptuj in ŽNK Rijeka Jack pot, v tekmi za 5. mesto pa sta se pomerili ekipi ŽNK Radomlje in ŽNK Osijek. Končno prvo mesto so osvojile nogometašice Agrama, drugo Pomurke, tretje Ptujčanke, četrto Riječanke, peto Osiječanke in šesto Radomljanke. Najboljše ekipe so poleg pokalov prejele tudi praktične nagrade pokroviteljev turnirja, vse udeleženke pa so prejele tudi medalje. Nagrado in pokal za najboljšo igralko je dobila Ana Kralj (ŽNK Agram), za najboljšo vratarko pa Lili Sofija Balažič (ŽNK Pomurje Beltinci).

:: Rezultati in lestvica tekmovanja UKI CUP 2015 v konkurenci deklic U13 (pdf, 137kb)

Dekleta U15: V izjemno izenačeni konkurenci najboljše nogometašice Fužinarja

V najstarejši kategoriji - U15 je tekmovalo deset moštev, ki so bila razporejena v dve skupini. Skupina A: NK Fužinar, ŽNK MSM Ptuj, ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Rijeka Jack pot in ŽNK Jevnica. Skupina B: ŽNK Agram, NŠ Ajdovščina, ŽNK Radomlje, DFC Leoben, ŽNK Radlje ob Dravi. Ekipe so bile precej izenačene, v polfinale pa so se uvrstili NK Fužinar ŽNK MSM Ptuj, ŽNK Agram in NŠ Ajdovščina. V tekmi za deveto mesto so bile od ŽNK Radlje ob Dravi boljše Jevničanke, sedmo mesto so z zmago 1:0 proti Rijeki osvojile nogometašice DFC Leoben, peto mesto pa domačinke ŽNK Radomlje, ki so bile s 3:1 boljše od Pomurk. V srečanju za tretje mesto sta se, po porazih po kazenskih strelih v polfinalu, pomerili Ajdovščina in Ptuj, s 3:2 so bile boljše Primorke, v finalnem obračunu pa so nogometašice Fužinarja premagale ŽNK Agram z 1:0. Najboljše štiri ekipe so prejele praktične nagrade, najboljše tri pokale, za najboljšo igralko turnirja je bila proglašena Neva Kumalić (ŽNK Radomlje), najboljša vratarka pa Nika Šapek (NK Fužinar).

:: Rezultati in lestvica tekmovanja UKI CUP 2015 v konkurenci deklic U15 (pdf, 142kb)

Prehodni pokal UKI CUP je šel premierno v Beltince, saj so bile prav ekipe iz Beltincev tiste, ki so v vseh kategorijah zbrale največ točk.

Peter Kristan, vodja tekmovanja:
»V soboto, ko nam je služilo tudi lepo vreme, smo uspešno izpeljali UKI CUP 2015. Zelo sem zadovoljen z udeležbo ekip, saj jih je na turnirju sodelovalo kar 21 iz treh držav. Turnir je potekal nemoteno in po zadanih načrtih ter predhodno načrtovanem urniku, za kar se na tem mestu zahvaljujem vsem trenerjem, sodnikom, staršem in sponzorjem, brez katerih tako uspešnega turnirja ne bi bilo mogoče izpeljati. Zahvaljujem se tudi vsem trenerjem in ekipam za udeležbo na največjem dekliškem turnirju v Sloveniji in obenem že sedaj vse klube vabim na jubilejno, peto izvedbo dekliškega turnirja UKI CUP, ki bo marca 2016!«

Tekst: ŽNK Radomlje, D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA