09.09.2020 | 2. SNL
Radomlje prvo mesto branijo v Krškem, v Kranju prvič pod reflektorji

Novomeščani in Lendavčani so niz neporaženosti podaljšali tudi po medsebojnem dvoboju. So pa remi izkoristili Biljenci in Radomljani, ki so se zavihteli na vrh lestvice. Radomlje bodo vodstvo na lestvici branile v Krškem, Bilje pa gostujejo v Lendavi. V Kranju bodo prvič zaigrali pod novimi reflektorji.

Petek, ob 16.30: FUŽINAR VZAJEMCI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: /

Ravenčani so se z gostovanja v Krškem vrnil brez točk in s prvim porazom v letošnji sezoni. Za Korošce je bila usodna 89. minuta, ko je Tilna Marčiča premagal Martin Vrdoljak. Fužinar, ki je pred tem dvakrat remiziral in zmagal, je po prvem porazu sezone zdrsnil na šesto mesto lestvice. Tadej Trdina in soigralci bodo vtis popravljali že v petek, ko bodo odprli šesti krog 2. SNL. Na Koroško prihajajo Beltinčani, ki so se po porazu na lokalnem derbiju z Nafto pobrali z zmago na domači zelenici. Četa Radovana Karanovića je po preobratu premagala ajdovsko Primorje, ki se je domov vrnilo s petimi prejetimi zadetki. S tremi asistencami se je izkazal Luka Verbič, sicer novinec v rumeno-modri zasedbi. Lahko Prekmurci presenetijo še Ravenčane?

 

Sobota, ob 14.00: KRŠKO - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Uvodna sobotna tekma bo odigrana v Posavju, ogledali pa si jo boste lahko tudi na Sportklubu. Krčani bodo gostili Radomljane, ki so se po remiju Krke in Nafte zavihteli na vrh ligaške razpredelnice. Ekipa Oskarja Drobneta je gostovala v Dekanih, rumeno-črni pa so se po enajstmetrovki Anžeta Piška veselili minimalne zmage. Radomljani so v petih krogih nabrali 12 točk, z enakim izkupičkom pa se lahko pohvalijo le še Biljenci. Krčani so nabrali pet točk manj, nove tri so vknjižili na zahtevnem gostovanju na Koroškem. Zeleni so na Ravnah prišli do druge zmage v letošnji sezoni, ki jo je po hitrem golu Iva Glavaša potrdil Martin Vrdoljak. Tekmeca sta v 2. SNL odigrala že 11 tekem, za zmago uspešnejši pa so Krčani, ki so slavili štirikrat.

 

Sobota, ob 16.00: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /

Zanimiv dvoboj se obeta tudi v Lendavi, kjer se bosta udarila Nafta in Bilje. Četrto in drugo ekipo 2. SNL na lestvici loči zgolj točka. Lendavčani so z 11 točkami še vedno neporaženi, Biljenci pa so po uvodnem porazu z Radomljami nanizali že štiri zaporedne zmage. Primorci so to sezono nabrali že nekaj odmevnih skalpov, ob Bricih pa so pred črno-belimi pokleknili že nogometaši Rudarja, Triglava in nazadnje še Drave. Izbranci trenerja Marina Mikaca so dvoboj dobili s 3:2 in za en dan prevzeli tudi vodstvo. Po zaslugi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih so se v nedeljo na prvo mesto zavihteli Radomljani. Nafta je po remiju na Portovalu zdrsnila na četrto mesto, a so razlike izjemno tesne, za nameček pa Lendavčani veljajo za izrazito zahtevnega gostitelja. V zadnji sezoni so izgubili zgolj eno od desetih domačih tekem, letos pa so na svoji zelenici vknjižili že tri zmage.

 

Sobota, ob 16.00: PRIMORJE EMUNDIA - KRKA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Nič manj zanimivo ne bo niti v Ajdovščini. Primorje pred svojimi gledalci še ni izgubilo, četa Andreja Komaca pa je na treh domačih tekmah nabrala sedem točk. Sinovom burje gre slabše na gostovanjih, saj so se še drugič to sezono praznih rok vrnili iz Prekmurja. Po Nafti je bila za rdeče-črne previsoka ovira tudi beltinška zasedba, ki je v drugem polčasu prišla do visoke zmage. Izkušeni Januš Štrukelj je klonil kar petkrat, Ajdovci pa bodo vtis popravljali v dvoboju s še neporaženo ekipo. V Vipavsko dolino prihajajo Novomeščani, ki z mlado zasedbo merijo visoko. Ekipa Zorana Zeljkovića je tudi v obračunu z Nafto dokazala, da rezultati v uvodu prvenstva niso naključje. Tri zmage in dva neodločena izida so za zdaj dovolj za tretje mesto, kako visoko bodo Dolenjci po gostovanju v neugodni Ajdovščini?

 

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Alekdandar Matković
Prepoved igranja: /

Drava po obilnih poletnih rošadah še ni našla prave podobe. Ptujčani so v petih krogih zmagali zgolj enkrat, ob štirih porazih pa se trenutno nahajajo na skromnem 14. mestu. Za “kurenti”, ki so se v soboto praznih rok vrnili iz Bilj, najdemo zgolj Brda in Šmartno, prav Šmarčani pa v soboto prihajajo v najstarejše slovensko mesto. Na Ptuju bomo videli spopad začelja lestvice, ki bo izjemno pomemben tako za gostitelje kot goste. Tudi ekipa Igorja Fenka, ki je po porazu z Brici nasledil Ramiza Smajlovića, ima po petih tekmah na svojem računu zgolj tri točke, a so pri povratniku med drugoligaše v sezono zakorakali z bolj skromnimi cilj. Nova uprava ptujskega kluba je ob prevzemu vodenja kluba napovedalo tudi naskok na evropska tekmovanja, a za zdaj kaže, da se bo Drava, v kateri ne manjka tujih nogometašev, borila za obstanek. Kdo se bo veselil v mestu ob Dravi?

 

Sobota, ob 16.00: BRDA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Vlado Badžim se je moral posloviti po skromnem odprtju sezone. Brici na štirih tekmah niso prišli do prve točke, dosegli pa niso niti zadetka. Primorca je nasledil Amir Botonjić, ki je pred pomembnim gostovanjem v Šmartnem ob Paki uspel prebuditi ekipo. Trenerska rošada je obrodila prve sadove. Rdeče-črni so se v obračunu začelja lestvice veselili prve zmage. Domačo mrežo sta zatresla Andrija Radovanović in David Frelih. “Vinarje” v soboto čaka domača tekma, v Vipolže pa prihajajo Brežičani, ki so nanizali tri zaporedne zmage. V Velenju so se po skalpu Rudarja veselili prvega kompleta točk, po pokalni zmagi v dvoboju z dekanskim Jadranom pa so na kolena spravili še drugega lanskoletnega prvoligaša, ekipo Triglava. Četa Roka Zorka je po slabšem vstopu v prvenstvo okrepila svojo samozavest, jo bo v Goriških Brdih še nadgradila. Brici se na osmih medsebojnih tekmah še niso veselili zmage.

 

Sobota, ob 18.30: TRIGLAV KRANJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Kranjčani so v Brežicah doživeli še eno bolečo zaušnico, ki pa jo bodo skušali čimprej pozabiti. Ekipa Damjana Gajserja bo po tretjem porazu sezone gostila Dobljane, dvoboj z “roletarji” pa bo šel v zgodovino kranjskega kluba. Prvič po letošnji postavitvi reflektorjev bodo tudi v Športnem centru Kranj spremljali tekmo pod umetno razsvetljavo. Gorenjski praznik bodo skušali pokvariti vselej neugodni Dobljani, ki sicer prav tako igrajo po sistemu toplo-hladno. Varovanci Simona Sešlarja v slogu minule sezone še niso uspeli povezati dveh zmag, imajo pa na svojem računu tri točke več od sobotnega tekmeca. Gostje se v dvoboj s Triglavom podajajo samozavestnejši po skalpu Rudarja. Lahko v soboto na kolena spravijo še drugega lanskoletnega člana Prve lige Telekom Slovenije?

 

Sobota, ob 19.00: RUDAR VELENJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /

Zadnja tekma šestega kroga bo odigrana v Šaleški dolini. Rudar bo po novem spodrsljaju v Dobu gostil ekipo dekanskega Jadrana. Tudi Primorci po uvodnem slavju v Šmartnem ob Paki čakajo na drugo zmago sezone, nazadnje so na domačem igrišču tesno izgubili z Radomljami. Dekančani bodo v Velenju igrali brez Žige Perhavca in trenerja Alena Šćulca, ki se je na nedeljski tekmi prislužil še drugo rumeno opozorilo. Rudar se bo v dvoboju sosedov na lestvici pobiral po dveh zaporednih porazih, še pred Dobom so Velenjčane ugnali Brežičani. Knapom po izpadu iz Prve lige Telekom Slovenije nikakor ne steče niti v 2. SNL. Se bodo Velenjčani uspeli sestaviti v šestem krogu prvenstva?

Tekst: PDo
Foto: m24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2021 | 2. SNL
    Novomeščani za potrditev drugega mesta
    Radomlje so si zagotovile vrnitev med prvoligaše, v sredo, ko bo odigran predzadnji krog 2. SNL pa lahko Krka potrdi drugo mesto. Dvoboj vodilnih ekip lige si boste lahko ogledali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta udarili ekipi Nafte in Bilj.
  • 15.05.2021 | 2. SNL
    Radomlje potrdile naslov in povratek med prvoligaše
    Gorica je s porazom v Ljudskem vrtu potrdila selitev med drugoligaše, Radomljani pa se po zmagi v dvoboju z Brežicami veselijo povratka v elitni razred slovenskega nogometa. Krka se je z zmago v Dobu utrdila na drugem mestu, Nafta in Brežice zaostajata štiri točke.
  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 07.05.2021 | 2. SNL
    Radomljani v Lendavi za potrditev naslova
    V Radomljah diši po povratku med prvoligaše, vodilna ekipa lige si lahko že v soboto zagotovi naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črni bodo prvoligaško vozovnico potrjevali na zahtevnem gostovanju v Lendavi. Dvoboj Nafte in Radomelj boste lahko spremljali na Sportklubu, kamera NZS bo prisotna na tekmi četrtih Brežic in tretjega Doba.
  • 25.04.2021 | 2. SNL
    Radomlje povečale prednost pred zasledovalci
    Radomlje so povečale prednost pred najbližjima zasledovalcema. Dob je doma remiziral s Triglavom, Krka pa je točko iztržila v dvoboju z Biljami. Brežice po zmagi nad Nafto ostajajo četrte. Ajdovci so pod vodstvom novega trenerja Lučića premagali Fužinar, Šmartno je slavilo v Krškem.
  • 01.05.2019 | 2. SNL
    Fužinar in Radomlje pred kamero NZS
    Drugoligaško tekmovanje se počasi bliža vrlišču. Klube do konca prvenstva loči le še pet krogov, vsaka tekma bo pomembna tudi v bitki za naslov, v katero so se po skalpu Brava znova vključili tudi Radomljani. »Mlinarji« v soboto gostujejo pri ravenškem Fužinarju.
  • 24.04.2019 | 2. SNL
    Radomlje za zaplet, Bravo po nadaljevanje niza
    Drugoligaši bodo april sklenili s tekmami 25. kroga. Derbi tega konca tedna bo odigran v Radomljah, tretja ekipa prvenstva bo pred kamerami Sportkluba gostila vodilni Bravo, nedeljski dvoboj pa bodo z zanimanjem spremljali tudi pri drugem Taboru.
  • 10.04.2019 | 2. SNL
    Radomlje in Drava pred popravnim izpitom
    So Radomljani s porazom v Beltincih izgubili možnosti za povratek med prvoligaše? Prekmurci so pripravili prvo presenečenje 22. kroga 2. SNL, nič manj presenetljiv pa ni bil niti poraz Drave. Ptujčani so se opekli z Ilirijo, Radomlje in Dravo pa popravni izpit čaka že v petek.
  • 06.03.2019 | 2. SNL
    Vodilna ekipa uvodoma z Ilirijo
    S sobotno tekmo Radomelj in Ilirije se pričenja drugi del tekmovanja v 2. SNL. Po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže prav Radomljam, ki imajo tri točke naskoka pred Bravom in Taborom, precej skromnejši pa je izkupiček Ilirije.

DELI NA