13.04.2018 | 2. SNL
Radomlje napadajo lendavski niz

Nafta ostaja edino moštvo, ki v letošnji sezoni pred svojimi navijači še ni izgubilo. Lendavčani so med tednom v zaostalem srečanju premagali tudi sežanski Tabor in tako še povečali pritisk na drugouvrščene Ptujčane, v soboto pa bodo gostili Radomlje. Dvoboj tretjega in četrtega moštva 2. SNL boste lahko spremljali tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu, pred srečanjem pa sta spregovorila Vedran Vinko in Robi Jakovljević.

Drava je v uvodni tekmi 23. kroga 2. SNL klonila še v gosteh pri Bravu, Nafta pa ima z dvema točkama zaostanka priložnost, da že v soboto in s tekmo manj skoči na drugo mesto lestvice. Lendavčani se bodo na domačem igrišču udarili s prvimi zasledovalci, nogometaši Radomelj. »Vsakič gremo po zmago, tako bo tudi v obračunu z Radomljami. Hočemo se približati Dravi in zavzeti drugo mesto. Naredili bomo vse za to, da jutri tri točke ostanejo doma, saj nam domače igrišče zelo leži,« pred obračunom z Radomljani poudarja Vedran Vinko, ki izpostavlja tudi domačo serijo modrih. Nafta je med tednom v zaostali tekmi ugnala še sežanski Tabor.

»Domači niz vlečemo že iz tretje lige, ko smo doma izgubili zgolj z Odranci. Zavedamo se svoje moči, še posebej na domačem terenu. Vse drugo kot pa domača zmaga, bi bilo presenečenje,« o nizu domačih desetih tekem brez poraza pravi osemkratni strelec, ki je bil pred dnevi osrednji junak prekmurskega derbija. Vinko je z lepim udarcem dokončal preobrat Nafte in polno Fazanerijo zavil v molk: »Zmaga v derbiju je vsakemu posamezniku in celotnemu moštvu vlila še dodatno samozavest. Dokazali smo, da zmoremo. Premagamo lahko kogarkoli, če smo pravi na dan tekme. S takšno miselnostjo smo potem šli tudi na Koroško in v domačo tekmo s Taborom, tako bo tudi v prihodnje.«

Prekmurci so enega od štirih porazov doživeli tudi v Radomljah, ko je dvoboj v korist gostiteljev odločil Luka Cerar. Slednji je v polno meril v 16. minuti, a Vinko poudarja, da so bili Lendavčani takrat kaznovani za neizkoriščene priložnosti, ki jih ni manjkalo. »V Radomljah smo izgubili, vendar lahko tisti, ki so si ogledali tekmo, potrdijo, da smo takrat odigrali eno najboljših tekem. Ustvarili smo si več kot deset priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Tudi to bo v soboto dodaten motiv, saj želimo v Radomljah izgubljene točke vrniti v Lendavo,« zaključi nekdanji član francoskega Metza.

Radomlje so po dveh zaporednih zmagah znova izgubile stik z vrhom lestvice. Mlinarji so v sredinem obračunu s Fužinarjem iztržili zgolj točko. Nermina Bašića in njegove varovance do drugega mesta loči devet točk, z zmago v Lendavi pa bi lahko Radomljani znova zanetili iskrico upanja. Kar je morda še pomembneje, pa bi se znebili tudi katerega od zasledovalcev, saj se je hrbtom nabrala že prava kolona.

Pričakovanja pred gostovanjem v Lendavi je razkril Robi Jakovljević, zdaj že dolgoletni član Radomelj, ki je rumenim pomagal že v krstni prvoligaški sezoni: »Iskali bomo vse tri točke. Med tednom smo si v tekmi s Fužinarjem privoščili točkovni spodrsljaj. Računali smo na novo zmago, a smo v zadnjem delu srečanja prejeli izenačujoči zadetek. Kljub temu si v Lendavi želimo treh točk ter si z našo vizijo in igro priboriti zmago. Vemo, da nas čaka težka tekma, saj je Nafta zelo dober nasprotnik, ki je na lestvici pred nami. Doma smo jih že premagali, tudi jutri želimo loviti zmago.«

Z zmago bi se Radomljani vnovič približali drugemu mestu, ki z nekaj sreča odpira prvoligaška vrata. Zasavski nogometaš, ki je krstne prvoligaške izkušnje nabiral v dresu Gorice, poudarja, da vodstvo kluba kljub nekaj zimskim okrepitvam za cilj ni postavilo ekspresnega povratka v druščino najboljših klubov v državi: »Merimo na čimboljšo uvrstitev na lestvici. Prihod Dautovića ter vrnitev Primca in Jazbeca lahko označimo kot pozitivno stvar. Želimo si kar se da najboljše uvrstitve, vendar nam vodstvo kluba ni zadalo pritiska v stilu, da ciljamo na prvo ali drugo mesto. Igramo sproščeno, a smo si igralci in strokovni štab postavili cilj, da se na lestvici uvrstimo čim višje.«

Nermin Bašić ima pred gostovanjem v Prekmurju največ preglavic v napadu, saj po poškodbi Anela Hajrića še ni našel prave zamenjave za najboljšega strelca ekipe. Primorec je z 12 zadetki še vedno prvi zasledovalec Luke Bobičanca. »Odsotnost Anela Hajrića se zagotovo pozna, saj je izjemno pomemben člen moštva. To se vidi tudi po njegovih zadetkih, saj je v vrhu ligaške lestvice strelcev. Dosegel je veliko golov in veliko pripomogel k naši igri, zato se njegova odsotnost zaradi poškodbe pozna v naši igri. Tudi zato, ker nimamo prave zamenjave zanj,« o pomembnosti vlogi mladega napadalca pravi Jakovljević.

Spopad Lendavčanov in Radomljanov se bo na lendavski zelenici pričel ob 14. uri, spremljali pa ga boste lahko tudi v prenosu na Sportklubu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 15.11.2018 | 2. SNL
    Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane
    Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.
  • 03.08.2018 | 2. SNL
    Radomljani napadajo Lendavo
    Po poletnem premoru bodo jutri v novo sezono zakorakali tudi drugoligaški nogometaši. Tudi letos se lahko nadejamo izjemno zanimivega prvenstva, krog favoritov za vrh lestvice pa je izjemno širok. Med kandidate za vidne dosežke lahko uvrstimo tudi Lendavčane in Radomljane.

DELI NA