10.04.2019 | 2. SNL
Radomlje in Drava pred popravnim izpitom

So Radomljani s porazom v Beltincih izgubili možnosti za povratek med prvoligaše? Prekmurci so pripravili prvo presenečenje 22. kroga 2. SNL, nič manj presenetljiv pa ni bil niti poraz Drave. Ptujčani so se opekli z Ilirijo, Radomlje in Dravo pa popravni izpit čaka že v petek, tekmo pa boste lahko spremljali tudi na spletni strani NZS.

Nogometaši Radomelj in Drave se bodo skušali svojim pristašem oddolžiti za ničlo v prejšnjem krogu. Poraz je zagotovo precej bolj bolel Radomljane, saj so »mlinarji« po tretjem porazu na zadnjih štirih tekmah najverjetneje dokončno izpadli iz bitke za vrh lestvice in napredovanje v Prvo ligo Telekom Slovenije. Tabor in Bravo v nadaljevanju prvenstva še nista oddala točke, Sežanci in Ljubljančani pa imajo osem krogov pred koncem sezone osem točk naskoka pred nekdanjim članom prvoligaške druščine. Odsotnost Gala Primca, Igorja Kondića in prvega strelca Anela Hajrića je v Beltincih terjala svoj davek, Muamer Vugdalić pa ni uspel najti ustreznih rešitev za nastale luknje. Točke so po zadetkih Jana Kristla in Boruta Lukača ostale v Prekmurju.

Ptujčani so iz bitke za prvoligaško vstopnico izpadli že pred časom, Štajerci pa se bodo v zaključku sezone borili le še za čimboljšo uvrstitev. »Kurenti« se lahko z nekaj sreče zavihtijo tudi do tretjega mesta, saj jih do Radomelj loči šest točk, a si varovanci Nikole Jaroša za uresničitev takšnega scenarija ne bodo smeli privoščiti novih spodrsljajev. Eden teh se je modrim pripetil minuli konec tedna, ko so se v najstarejšem slovenskem mestu veselili nogometaši Ilirije. Štajerci so v dvoboju preobratov potegnili krajšo, gola Roka Zorka in Antona Rogina nista bila dovolj za nove točke.

Na Ptuju so se jeseni veselili Radomljani, tehtnico v korist rumeno-črnih sta sredi drugega polčasa nagnila Luka Cerar in Matic Ahačič, Ptujčani pa so že v 29. minuti izgubili pordečelega Timoteja Mateja. Kdo bo dobil petkov popravni izpit?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA