12.05.2018 | 2. SNL
Radomlje gostijo sosedski derbi

Sobotno dogajanje v 28. krogu 2. SNL je postreglo z nekaj presenečenji, nedelja pa bo ponudila še tri tekme. V Fazaneriji lahko okronajo nove prvake, že zgodaj popoldne pa se zanimiv obračun obeta tudi v Radomljah. Mlinarji se bodo v sosedskem obračunu, pred kamerami Sportkluba, pomerili s sosedi Dobljani.

Radomljani se v sosedski spopad podajajo s četrtega mesta lestvice, ob nadaljevanju lastnega niza pa lahko ob pomoči tekmecev posežejo tudi v boj za drugo mesto in dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Rumeni so pred 28. krogom za drugim mestom zaostajali le štiri točke, z nekaj sreče bi se lahko zaostanek stopil zgolj na točko. Brežičani so namreč v soboto presenetili Nafto in ji sredi Lendave odščipnili točko. V nedeljo se priložnost za vnovičen skok na drugo mesto ponuja Ptujčanom, ki bodo pred domačimi gledalci pričakali Veržej. Lahko Prleki zapletejo borbo tik pod vrhom lestvice?

Četa radomeljskega stratega Nermina Bašića je, potem ko je spomladi izgubila uvodni tekmi z Dravo in Zarico, našla odlično formo. Mlinarji so neporaženi zadnjih osem krogov, v tem času pa so nanizali kar sedem zmag, nazadnje so z zadetki Anela Hajrića, Igorja Kondića in Gašperja Trdina slavili v Dekanih. Že pred tem so pred Radomljani pokleknili Brici, Brežičani, Veržejci, Lendavčani, Slatinčani in Ilirijani. Gostitelji se v obračun sicer podajajo brez poškodovanih Ernesta Grvala in Igorja Barukčića. Prvi je pred tedni utrpel zlom treh reber, kapetana pa čaka operativni poseg zaradi poškodbe sprednjega križnega ligamenta.

Se bo pozitivna serija Radomelj nadaljevala tudi v sosedskem derbiju? Svoje načrte imajo tudi v gostujočem taboru, čeprav Dobljani v zadnjih tednih niso blesteli. Modri z Doba so ero pod vodstvom trenerja Nenada Toševskega pričeli naravnost sanjsko, saj so nanizali kar sedem zmag, med drugim pa pred domačimi gledalci dobili tudi derbi. Jeseni so vsi trije zadetki padli že v uvodnih 16 minutah srečanja. Hitro vodstvo domačih po golu Senada Jarovića je v šesti minuti izničil Marko Kovjenić, za novo veselje gostiteljev pa je deset minut kasneje poskrbel Jernej Leskovar. Dobljani so tako dobili še deveto izmed skupno 13 drugoligaških dvobojev z Radomljani. Se bo tradicija nadaljevala?

Dobljani bodo v Radomljah pogrešali poškodovanega Matica Mirtića in kaznovanega Kristijana Šipka, sicer nekdanjega člana Radomlje. Na strani gostov bo za motiv skrbel predvsem prestiž, ki ima v takšnih lokalnih spopadih močan vpliv. Dobljani si zagotovo želijo novih točk, ki jih v zadnjih tednih že močno pogrešajo, saj v osmih krogih iztržili vsega štiri točke, nazadnje pa nanizali tri poraze. Po Muri in Zarici je bil od modrih boljši še Fužinar, srečanje pa je postreglo s pravo srhljivko. Gledalci so videli kar sedem zadetkov in dramatično končnico. Dobljani so z goloma Žana Kumerja v 82. in Armina Kukavica v 83. minuti izničili gostujočo prednost, a je dve minuti kasneje za novo vodstvo in zmago Korošcev zadel Mitja Križan.

A kot pravi nepisan rek, v lokalnih derbijih prejšnji rezultati ne pomenijo kaj veliko, velikokrat pa odloča dnevna forma. Nedeljsko popoldne bo v Radomljah sicer povsem nogometno, saj se bodo po koncu derbija v obračunu SŽNL udarile tudi nogometašice Radomelj in Pomurja.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2017 | 2. SNL
    Dobljani izzivajo sosede
    Večina tekem 13. kroga drugoligaškega prvenstva bo odigrani v nedeljo. V ospredju bo sosedski derbi Dobljanov in Radomljanov, ki se bodo tudi pred kamerami Sportkluba udarili za točke in lokalni prestiž.

DELI NA