15.04.2023 | Prva liga Telemach
Radomlje do točke pri Muri

Mura - Kalcer Radomlje 1:1 (1:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Halilović, Mežnar, Burjan.
* Strelca: 1:0 Daku (19., 11-m), 1:1 Sokler (37.).
* Mura: Mihelak, Kuzmič, Cipot, Kobie, Beganović, Maruško, Tripi (od 67. Zličić), Šarić, Klepač, Kasalo (od 88. Jovičević), Klepač (od 88. Šroler), Šarić, Daku (od 29. Petković).
* Kalcer Radomlje: Velić, Cerar (od 69. Ševelj), M. Čuić (od 82. F. Čuić), Dobrovoljc, Hrvoj, Korun, Marković, Nlandu, Nuhanović, Sokler, Šošić (od 82. Štorman).
* Rumeni kartoni: Petković, Jovičević; Nlandu, Hrvoj, Korun.
* Rdeč karton: /.

Mura je pred današnjim obračunom z Radomljani iskala tri točke, s katerimi bi si izboljšala položaj v boju za Evropo, gostje pa bi se z morebitno zmago še bolj utrdili pri begu z dna lestvice, kjer so sicer v primerjavi z Goričani in Sežanci že v precej boljšem položaju. Na koncu sta si tekmeca plen razdelila, tako da je Mura ostala na šestem mestu za Domžalčani, Radomlje pa so se za eno mesto pomaknile navzgor in so zdaj tik za Muro, še vedno pa za njo zaostajajo 12 točk.

Bolj zanimiv in razgiban je bil prvi polčas obračuna na Fazaneriji. Gostje so sicer imeli nekaj terenske premoči v začetnih minutah, prvo resnejšo priložnost pa Ester Sokler v 13. minuti, a vratar Klemen Mihelak ni imel pretežkega dela. Prvi zadetek so nato dosegli domači v 19. minuti, ko je po ogledu posnetka sodnik pokazal na najstrožjo kazen zaradi prekrška Darlyja Nlanduja v kazenskem prostoru.

Zanesljivi izvajalec je bil Mirlind Daku, ki pa je moral zaradi poškodbe že v 28. minuti zapustiti igrišče. V zadnjem delu prvega polčasa so spet pritisnili gostje, najprej sta bila nevarna Madžid Šošić in Sokler, slednji pa je nato v 37. minuti pred vrati spretno izkoristil podajo Tina Hrvoja z desne strani in žogo pod Mihelakom porinil v mrežo.

Za Muro bi lahko v nadaljevanju več iztržil Fillipo Tripi, toda v 56. minuti je iz bližine streljal čez gol. Podobno nenatančen je bil Mihael Klepač ob strelu s kakšnih 20 metrov v 63. minuti.

Nekaj minut zatem pa so imeli lepo priložnost za vodstvo Radomljani, ko je Sokler po sicer slabšem sprejemu žoge še udaril proti golu, a je iz težkega položaja z nekaj metrov z leve strani zadel le vratnico.

To pa je bila zadnja lepša priložnost na tekmi, tako da sta ekipi dosegli neodločen izid, za vsako od njiju je to že 13. remi v sezoni.

Naslednjo tekmo bodo Radomljani igrali v soboto, ko bodo gostili Koprčane, isti dan pa bo Mura gostovala v Sežani.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Mura na zadnjih dveh tekmah ni izkoristila priložnosti, da bi se vključila v boj za tretje mesto, črno-bele pa v soboto čaka obračun z Radomljami, ki v nadaljevanju prvenstva pridno nabirajo točke.

DELI NA