08.02.2023 | 1. SŽNL
Radomljanke predstavile še eno novinko

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Moniko Kastelec. Osrednja vezistka je med rumenosrčne prestopila iz vrst Ljubljane.

Štiriindvajsetletnico lahko s 109 nastopi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje uvrstimo med najizkušenejše igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Dolgoletna igralka Krima je bila v preteklosti članica mladinskih reprezentančnih selekcij, tako s Krimom kot Ljubljano pa je zaigrala v velikem finalu pokalnega tekmovanja.

»Pričakujem, da bom napredovala v vseh segmentih nogometne igre in še bolje izkoriščala svoje prednosti. Hkrati si želim dodati svoj delež in maksimalno pomagati ekipi k doseganju zastavljenih ciljev,« je Monika dejala v uvodnem pogovoru po sklenitvi sodelovanja z Ženskim nogometni klubom Radomlje.

Ljubljančanka se je novim soigralkam pridružila ob začetku priprav, z vključitvijo v novo sredino pa ni imela težav: »Radomlje so klub, ki deluje na zares visokem nivoju. Igralke se lahko ukvarjamo izključno z nogometom in tako je lažje vse usmeriti zgolj v nogomet, v napredek, kar je moj glavni cilj. Dokler igram, si želim biti vsak dan boljša, pridobiti čimveč izkušenj, različnih pogledov in znanj. Pogoji so odlični, vizija kluba je jasna. Poleg tega je v klubu ogromno mladih, talentiranih, tehnično odlično podkovanih nogometašic - z nekaterimi se že poznamo iz Krima -, s katerimi je užitek trenirati in igrati. Kljub temu pa je še ogromno prostora za napredek, kar me zelo veseli!«

Novinka med rumenosrčnimi ne skriva, da ima v dresu Radomelj visoke cilje. »Pričakujem, da gremo po zmago na vsaki tekmi. Želim si, da bodo glave vsake izmed nas spočite, osredotočene in pri stvari, noge pa maksimalno pripravljene na borbo do konca v vsakem trenutku vsake tekme. S takim pristopom bodo rezultati prišli 'sami od sebe'. Potrebno je maksimalno oddelati vsak trening, poleg tega pa maksimalno verjeti v uspeh!« poudarja Monika, ki je na Zdravstveni fakulteti dokončala študij fizioterapije, kot trenerka pa je dodatne izkušnje nabirala v mlajših selekcijah Ilirije in Interblocka.

O drugi zimski novinki je spregovoril tudi Aljaž Gornik. Trener članske zasedbe ŽNK Radomlje Medex je zadovoljen, da ekipa ob kakovosti dobiva še nekaj pomembnih izkušenj: »Monika predstavlja odlično dodano vrednost za našo mlado ekipo. Vsestranska igralka in osebnost, ima veliko nogometnega in življenjskega znanja. Tako na igrišču kot ob njem je izjemno kakovostna mentorica mlajšim dekletom. Hkrati je s svojim profesionalnim odnosom vzor vsem soigralkam, s seboj pa prinaša neverjetno željo in ambicijo po lastnem napredku ter dokazovanju. Gre za igralko, ki dobro 'čuti' nogometno igro in bo s svojimi izkušnjami znala na igrišču dajati pravi ritem in ravnovesje naši igri, ob tem pa prave nasvete mlajšim igralkam.«

Monika Kastelec bo v rumeni opravi igrala s številko 19 na hrbtu.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 24.07.2024 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).

DELI NA