29.11.2018 | 1. SŽNL
Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje

Ženski klubski nogomet je minuli vikend obrnil zadnji list v koledarskem letu 2018. Na vrhu bodo prezimile igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki so se z visoko zmago poslovile od leta. „Naš cilj je čimprej doseči zadetek, kar velja za vsako tekmo, saj lažje zaigramo po hitrem golu. Načrta smo se držale, vesela sem, da smo dosegle 15 zadetkov in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi spomladi,“ se je najvišje zmage, sicer že 12. v jesenskem delu prvenstva, v pogovoru za klubsko spletno stran dotaknila Tjaša Tibaut, ki je bila z ekipo s 15:0 boljša od ŽNK Ankaran Obala.

Mislijo že na novo sezono

„Na odmor smo šli z zelo slabim rezultatom. Pomurke so nas popolnoma zasipale z zadetki kar je v ekipi povzročilo precej vprašanj, ali smo lahko konkurenčni v ligi. Težave imamo z obrambno linijo, saj nimamo izkušenih igralk, ki bi vsaj malo parirale boljšim ekipam. Potrpeti bo potreba vsaj še ta del sezone. Pred novo sezono bomo morali spremeniti dosti, da pridemo vsaj blizu tistemu, kar smo si zadali. Čas bo prinesel svoje,“ so po porazu razmišljali v taboru ŽNK Ankaran Obala, v njih imenu pa je govoril pomočnik glavnega trenerja Miha Gaberc.

Ulbinova na operacijo

Derbi kroga je bil na sporedu v Radomljah, zmaga je šla z Olimpijo v Ljubljano, 1:2 je bilo. „Tekma je bila odprta, polna tempa in priložnosti na obeh straneh. Gostje so s pravim evrogolom zgodaj povedle, mi pa smo bili primorani še bolj odločno kreniti v napad, kar se nam je obrestovalo v začetku drugega polčasa. Olimpija je do konca tekme uspela zadeti še enkrat, mi pa svojih priložnosti na žalost nismo uspeli izkoristiti. Za nami je naporna prva polovica sezone. Kljub vsem težavam, ki so nas pestile, smo vedno znova dokazali, da smo ekipa s karakterjem,“ je bil kljub porazu trener domačink Gregor Mohar ponosen na svoje varovanke, ki bodo prezimile na 5. mestu. Dodajmo še to, da je igralka in kapetnka ŽNK Moje-lece.si Radomelje Karmen Ulbin prestala operativni poseg (operacija kolena), na tem mestu pa ji želimo uspešno okrevanje.

Boljše nadaljevanje

Svoje mesto na lestvici ter vlogo favoritinj so potrdile tudi igralke ŽNK Maribora in ŽNK Krima Rolljet. Mariborčanke so v Ajdovščini slavile zmago s 3:0. „Prvi polčas smo slabo začele, veliko napak smo naredile pri oddaji žoge in v zaključku akcij bile premalo zbrane. Vseeno pa nam je uspelo prebiti domačo obrambo in zadeti. V drugi polčas smo šle z večjo željo in večjo mero agresivnosti, kar se nam je obrestovalo z dvema zadetkoma. Skozi celotno srečanje smo dominirale in zasluženo pripeljale vse točke domov,“ je tri točke in igro pohvalila kapetanka Maribora Anisa Rola.

Zbranejše po dveh poceni golih

„Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:2
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet 2:3
Ajdovščina – ŽNK Maribor 0:3
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:15

Lestvica strelk po 12. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 26
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 15

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/Strgar T.

SORODNE NOVICE

 • 18.03.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Olimpiji, nadaljuje se 13. aprila
  S tekmami 14. kroga se je sklenila druga tretjina prvenstva v SŽNL. Nove tri točke so zabeležili v taborih ŽNK Olimpija Ljubljana (tekmo iz Maribora smo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije), Radomelj, Krima in Pomurja.
 • 17.03.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Mariboru, za točke tudi v Radomljah, Ajdovščini in Ankaranu
  Danes so na sporedu štiri tekme 14. kroga SŽNL, največ pozornosti pa gre v Maribor, kjer je od 11. ure dalje na sporedu tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpijo Ljubljana. Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
  „Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
  „Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
 • 10.03.2019 | 1. SŽNL
  Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
  Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
  Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke s peterico novink
  „V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Namesto Melanie na gol Sindi
  „To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.
 • 08.03.2019 | 1. SŽNL
  V Mariboru začeli ambicioznejšo zgodbo
  V Mariboru se je zgodilo kar nekaj strateških sprememb. Najprej se je poslovil dosedanji trener članske vrste Marinko Šarkezi. Ekipo bo vsaj do konca sezone vodil Semir Šabotič. Ženski klub pa se je pripojil k NK Maribor Tabor in postal del njega.
 • 06.03.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke začenjajo brez prve vratarke
  „Zdaj smo na 4. mestu, kjer smo končali tudi lansko sezono. Letos bi radi naredili korak naprej in prvenstvo končali na 3. mestu. A tudi če bomo četrti, ne bo groza,“ glavni trener David Fekonja razkrije cilje za sklepno fazo sezone.

DELI NA