29.11.2018 | 1. SŽNL
Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje

Ženski klubski nogomet je minuli vikend obrnil zadnji list v koledarskem letu 2018. Na vrhu bodo prezimile igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki so se z visoko zmago poslovile od leta. „Naš cilj je čimprej doseči zadetek, kar velja za vsako tekmo, saj lažje zaigramo po hitrem golu. Načrta smo se držale, vesela sem, da smo dosegle 15 zadetkov in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi spomladi,“ se je najvišje zmage, sicer že 12. v jesenskem delu prvenstva, v pogovoru za klubsko spletno stran dotaknila Tjaša Tibaut, ki je bila z ekipo s 15:0 boljša od ŽNK Ankaran Obala.

Mislijo že na novo sezono

„Na odmor smo šli z zelo slabim rezultatom. Pomurke so nas popolnoma zasipale z zadetki kar je v ekipi povzročilo precej vprašanj, ali smo lahko konkurenčni v ligi. Težave imamo z obrambno linijo, saj nimamo izkušenih igralk, ki bi vsaj malo parirale boljšim ekipam. Potrpeti bo potreba vsaj še ta del sezone. Pred novo sezono bomo morali spremeniti dosti, da pridemo vsaj blizu tistemu, kar smo si zadali. Čas bo prinesel svoje,“ so po porazu razmišljali v taboru ŽNK Ankaran Obala, v njih imenu pa je govoril pomočnik glavnega trenerja Miha Gaberc.

Ulbinova na operacijo

Derbi kroga je bil na sporedu v Radomljah, zmaga je šla z Olimpijo v Ljubljano, 1:2 je bilo. „Tekma je bila odprta, polna tempa in priložnosti na obeh straneh. Gostje so s pravim evrogolom zgodaj povedle, mi pa smo bili primorani še bolj odločno kreniti v napad, kar se nam je obrestovalo v začetku drugega polčasa. Olimpija je do konca tekme uspela zadeti še enkrat, mi pa svojih priložnosti na žalost nismo uspeli izkoristiti. Za nami je naporna prva polovica sezone. Kljub vsem težavam, ki so nas pestile, smo vedno znova dokazali, da smo ekipa s karakterjem,“ je bil kljub porazu trener domačink Gregor Mohar ponosen na svoje varovanke, ki bodo prezimile na 5. mestu. Dodajmo še to, da je igralka in kapetnka ŽNK Moje-lece.si Radomelje Karmen Ulbin prestala operativni poseg (operacija kolena), na tem mestu pa ji želimo uspešno okrevanje.

Boljše nadaljevanje

Svoje mesto na lestvici ter vlogo favoritinj so potrdile tudi igralke ŽNK Maribora in ŽNK Krima Rolljet. Mariborčanke so v Ajdovščini slavile zmago s 3:0. „Prvi polčas smo slabo začele, veliko napak smo naredile pri oddaji žoge in v zaključku akcij bile premalo zbrane. Vseeno pa nam je uspelo prebiti domačo obrambo in zadeti. V drugi polčas smo šle z večjo željo in večjo mero agresivnosti, kar se nam je obrestovalo z dvema zadetkoma. Skozi celotno srečanje smo dominirale in zasluženo pripeljale vse točke domov,“ je tri točke in igro pohvalila kapetanka Maribora Anisa Rola.

Zbranejše po dveh poceni golih

„Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.

SŽNL, 12. krog, 25.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:2
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet 2:3
Ajdovščina – ŽNK Maribor 0:3
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:15

Lestvica strelk po 12. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 26
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 17
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 15

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/Strgar T.

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2019 | 1. SŽNL
  Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje
  V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Primož Štrajhar, ki vodi ekipo.
 • 04.01.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke po pokalno lovoriko
  Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
 • 31.12.2018 | 1. SŽNL
  Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
  Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
 • 17.12.2018 | 1. SŽNL
  Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
  Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
 • 09.12.2018 | 1. SŽNL
  V nogometu ni prostora za samoumevnost
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
 • 04.12.2018 | 1. SŽNL
  Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi
  „Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove Tjaša Tibaut, bodoča doktorica znanosti.
 • 25.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
  S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 24.11.2018 | 1. SŽNL
  Nov obračun Radomljank in Olimpije
  Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.
 • 23.11.2018 | 1. SŽNL
  Kristan: Realno je drugo mesto, zanima pa nas tudi pokalna zmaga
  Kristan je bil glavni trener Radomljank v krstni sezoni 2012/13 v 1. SŽNL, nato pa je vodil kadetinje. Po odstopu trenerja Milomirja Mandića aprila 2016 je ekipo vodil do konca sezone. Tudi po slovesu Davorja Previšića januarja 2017 je eno leto sedel na klopi Radomljank, nato pa se je januarja letos iz osebnih razlogov odločil za odstop, ko so bili njegove varovanke na prvem mestu.

DELI NA