04.01.2019 | 1. SŽNL
Radomljanke po pokalno lovoriko

Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.

Kako ocenjujete prvi del sezone?
„Pred začetkom sezone je bilo zaradi številnih odhodov kar nekaj ugibanj. Marsikdo nas ni jemal resno, mi pa smo od začetka verjeli v vse naše igralke in v to, da bomo konkurenčni najboljšim, kar smo nenazadnje tudi dokazali s samimi igrami v prvenstvu, kljub temu da rezultatsko nismo bili tako uspešni, kot bi si želeli.“

In nadaljuje:
„Več kot polovico tekem prvega dela smo namreč odigrali brez prave vratarke. To je položaj v ekipi, ki je najbolj občutljiv, mi pa smo morali tu improvizirati iz tekme v tekmo. Takšne stvari še posebej pridejo do izraza na tekmah z neposrednimi konkurenti, ko o zmagovalcu odloča vsaka malenkost.“

Že imate rešitev na vratarskem mestu?
„Iščemo najboljšo možno rešitev. Dokler zadeva ni zrela in urejena, pa o imenih ne bi. Dejstvo pa je, da v Sloveniji po mojem mnenju primanjkuje kvalitetnih vratark, premalo se dela z vratarskim podmladkom in zato smatram to kot enega izmed večjih problemov v slovenskem ženskem nogometu.“

Ko smo ravno pri kadrovanju: se obetajo še kake spremembe pred nadaljevanjem sezone?
„Želimo se okrepiti. To je sicer v zimskem prestopnem roku malce težje. V ekipo bomo zagotovo dodali mlade nadarjene igralke, ki so vmes dopolnile 16 let in pridobile pravico nastopa za člansko moštvo. Poleg tega ima kar nekaj deklet željo, da bi prišle k nam, saj vedo, da se dela dobro. Med njimi je tudi nekaj igralk, ki so začasno prekinile z aktivnim igranjem nogometa na najvišjem nivoju. Verjamem, da bo katera izmed teh deklet ustrezala vsem našim kriterijem in da se bomo uspeli dogovoriti za nadaljnjo skupno pot!“

Zdaj ste na aktivnem dopustu?
„Sredi decembra smo končali, nadaljujemo 14. januarja, ko pričnemo s pripravami. Sam sem zagovornik tega, da se morajo dekleta fizično in psihično odpočiti. So mlade in imajo v svojem življenju še kaj drugega kot le nogomet. Vsaka, ki želi narediti nekaj zase, bo zagotovo poskrbela, da bo odmor aktiven. Do začetka prvenstva bomo imeli na voljo osem tednov, kar je povsem dovolj za dobro pripravo ekipe.“

S kakšnimi apetiti v leto 2019?
„Kot sem že omenil, smo bili pri številnih odpisani zavoljo vseh odhodov, a smo še vedno v lovu na naš cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone. Želimo osvojiti lovoriko! V prvenstvu smo si nabrali precej zaostanka, smo pa še vedno v igri za pokalni naslov. V polfinalu pokala NZS se bomo pomerili z najugodnejšim tekmecem na papirju, v finalu pa odloča ena sama tekma, kjer se lahko zgodi vse.“

V prvenstvu ste na 5. mestu.
„A počakajmo, da se odigrata še dva kroga, ko ima tudi Maribor pred sabo dve zahtevni tekmi, mi pa igramo proti Krimu. Hitro se lahko vse »zasuče«, saj so razlike majhne. Po koncu sezone si želimo biti med prvimi tremi!“

V lanskem letu ste bili do konca v igri za lovoriki, potem pa ostali brez. Kaj ste se naučili iz tega?
„Dejstvo je, da se ni izšlo po naših željah. Če bi se, bi se zgodba okoli ŽNK Moje-lece.si Radomlje zagotovo odvila drugače. A to je del športa, iz vsakega takega dogodka se lahko nekaj naučiš. Za nas bo to še dodatna vzpodbuda in motivacija, da nam letos uspe. Šport je tak, da vzame in da, na dolgi rok pa dobiš toliko, kot si zaslužiš. Dekleta se trudijo, da bi uspele kot posameznice in si hkrati prizadevajo, da bi bili uspešni kot ekipa. Zato verjamem v naš uspeh in v uspeh ŽNK Moje-lece.si Radomlje.“

Radomljanke so leto 2019 pričakale kot 5. ekipa SŽNL (12 tekem, šest zmag, remi, 5 porazov). Zala Kuštrin je z 12 goli prva strelka ekipe.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2019 | 1. SŽNL
  Vodilni kvartet do zmag, Maribor v 45. minuti
  Vodilni ekipi SŽNL sta v 15. krogu dosegli visoki zmagi. Pomurke so z rekordno zmago sezone odpravile Ajdovke, Ljubljančanke pa s 7. najvišjo zmago sezone ekipo z Obale. Precej bolj tesno je bilo v Mariboru in Radomljah.
 • 13.04.2019 | 1. SŽNL
  Derbi kroga v Mariboru, slovesno v Bratoncih
  Po skoraj mesecu dni premora se danes s tekmami 15. kroga začenja zadnja tretjina državnega prvenstva članic v SŽNL, na nameček pa je tokratni sobotni krog uvod v skorajšnji polfinale pokala, ki bo na sporedu v sredo oz. četrtek, 17. in 18. aprila.
 • 18.03.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Olimpiji, nadaljuje se 13. aprila
  S tekmami 14. kroga se je sklenila druga tretjina prvenstva v SŽNL. Nove tri točke so zabeležili v taborih ŽNK Olimpija Ljubljana (tekmo iz Maribora smo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije), Radomelj, Krima in Pomurja.
 • 17.03.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Mariboru, za točke tudi v Radomljah, Ajdovščini in Ankaranu
  Danes so na sporedu štiri tekme 14. kroga SŽNL, največ pozornosti pa gre v Maribor, kjer je od 11. ure dalje na sporedu tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpijo Ljubljana. Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
  „Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
  „Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
 • 10.03.2019 | 1. SŽNL
  Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
  Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
  Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke s peterico novink
  „V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Namesto Melanie na gol Sindi
  „To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.

DELI NA