09.10.2016 | 1. SŽNL
Radomljanke k Olimpiji po presenečenje

Danes se s tekmami 5. kroga nadaljuje SŽNL, derbi kroga pa pripada obračunu v Ljubljani, kjer se bosta pomerila domača Olimpija in ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Poleg te tekme pa prvakinje iz Beltincev odhajajo v Maribor, Velesovo gosti ŽNK Rudar Škale, Ajdovščina Ankaran, Fužinar pa Krim.

SŽNL, 5. krog, 9.10.
ŽNK Maribor – ŽNK Teleing GMT Beltinci (11.00)
Velesovo – ŽNK Rudar Škale (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankaran (14.30)
Fužinar – ŽNK Krim (16.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (16.00)

Lestvica strelk:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 8
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 7
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 6
Ana Černelič (ŽNK Radomlje) 6
Sanja Malinić (KNK Fužinar) 5

ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (16.00)

Ekipi v tej sezoni ne poznata poraza, še več – niti točke niso oddali. Ljubljančanke premorejo izkušeno ekipo, ki je sestavljena za osvajanje lovorik. Gostje stavijo na mlade. Tudi zato pa v taboru Radomljank vlogo favoritinj prepuščajo domačinkam.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija:
„Za nas je to ena od pomembnejših tekem v jesenskem delu prvenstva. Tekmo bomo začeli z vsem spoštovanjem do nasprotnika.“

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Velik favorit je Olimpija. Mi delamo na dolgi rok in uvajamo mlade igralke, ki pa jim povsem zaupam. Če bomo moje igralke ohranile taktično disciplino, lahko tudi presenetimo.“

Fužinar – ŽNK Krim (16.00)

Fužinar in Krim sta soseda na lestvici, obe ekipi imata po dve zmagi in šest točk. Domača vrsta trenerja Dragoljuba Živadinovića upa, da točke ostanejo doma. Svojo računico imajo tudi krimovke, ki pa prihajajo v goste oslabljene.

Zasedbi sta se merili tudi v času poletnih priprav, s 3:1 so zmagale Korošice.

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„Po dveh domačih zmagah odhajamo na težko gostovanje. Upam, da nam kljub nekoliko okrnjeni zasedbi uspe na igrišču pokazati vse, kar znamo.“

Velesovo – ŽNK Rudar Škale (11.00)

Gorenjke so ena od dveh ekip (poleg njih še Ajdovke), ki v tej sezoni še niso okusile slasti zmage. V minulem krogu so dobro parirale Ankaranu, a je bilo na koncu premalo za uspeh zasedbe trenerja Primoža Štrajharja. Velenjčanke napredujejo iz treninga v trening, opazen pa je rokopis trenerja Milana Petroviča.

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Na treningih v tem tednu smo se osredotočali na taktično postavitev in predvsem na zaključke in realizacijo. Pričakujemo zahtevno igrišče in borbene in disciplinirane domačinke.“

Ajdovščina – ŽNK Ankaran (14.30)

Ajdovke so s svojim trenerjem Luko Komparo odločene, da v 5. krogu vknjižijo prve točke. V goste jim prihajajo Ankarančanke, ki odhajajo na gostovanje na krilih zadnje tekme, ko so doma s 4:2 porazile Velesovo.

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
„Tekem z Ankaranom se vedno zelo veselimo, počasi se dvoboj razvija v pravi primorski derbi. Naš cilj bo tokrat v prvi vrsti ohraniti mrežo nedotaknjeno in na nasprotnika prežati iz protinapadov. V preteklosti smo že dokazali, da se lahko z gostjami ob pravem pristopu enakovredno kosamo, zato upamo, da bo temu tako tudi tokrat.“

ŽNK Maribor – ŽNK Teleing GMT Beltinci (11.00)

Mariborčanke, vodi jih trener Marinko Šarkezi, bodo skušale, da se po najboljših močeh zoperstavijo državnim in pokalnim prvakinjam, ki jim je to zadnji test pred derbijem z Olimpijo (16.10). Trenerja težav s sestavo ekip nimata.

Sandi Bauer, trener ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Pred nami je še ena od tekem, ko se bodo verjetno nasprotnice zaprle. Upam, da bomo prebili ta zid. Čeprav so že nekajkrat dokazale, da se znajo organizirano branit. V svojih vrstah imajo tudi nekaj izkušenih igralk in tudi nekdanjih pomurk. A verjamem v svoje punce, da se bodo držale dogovorjenega.“

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA