03.08.2018 | 2. SNL
Radomljani napadajo Lendavo

Po poletnem premoru bodo jutri v novo sezono zakorakali tudi drugoligaški nogometaši. Tudi letos se lahko nadejamo izjemno zanimivega prvenstva, krog favoritov za vrh lestvice pa je izjemno širok. Med kandidate za vidne dosežke lahko uvrstimo tudi Lendavčane in Radomljane, ki bodo z večerno tekmo sklenili uvodni krog sezone.

Ljubitelji okroglega usnja bodo lahko tudi v sezoni 2018/19 dogajanje na zelenicah 2. SNL v živo spremljali v televizijskih prenosih Sportkluba. V uvodnem krogu si boste lahko gledalci ogledali obračun Nafte in Radomelj, ekip, ki sta minulo prvenstvo sklenili na tretjem in četrtem mestu. Mlinarji bodo tudi letos napadli nekoliko iz ozadja in pod taktirko trenerja Nermina Bašića upali na presenečenje.

Rumeni so pred pričetkom sezone potrdili peterico novincev. Obramba je močnejša za izkušenega Hrvata Maria Mornarja, Radomljanom pa se je pridružila še peterica mladih upov. Jošt Kimovec in Matic Ahačič sta nazadnje branila barve Zarice, iz mladinske selekcije Interblocka pa so se v Radomlje preselili Luka Filip, Getuar Veselaj in David Stariha Laban. Vodstvo kluba je v svojih vrstah zadržalo tudi Anela Hajrića, ki je prekinil pogodbo z Mariborom in pred dnevi sklenil dogovor z Radomljani.

Radomljani so bili na generalki boljši od Dravograda, pred tem pa so dvakrat gostovali v avstrijskem Lienzu, kjer so se izgubili s savdskim Al Hilalom in katarskim Al Saddom, barve katerega branita tudi slovita Xavi in Gabi. Nermin Bašić je v pripravah veliko priložnosti namenjal tudi mladcem, ki jih bo skušal uveljaviti tudi tekom prvenstva: »Tudi v tej sezoni je cilj kluba proizvodnja mladih igralcev, ki bodo dobili veliko priložnosti za igranje in dokazovanje. Seveda je cilj tudi igrati dober in atraktiven nogomet, ki nas bo prav gotovo popeljal do dobre končne uvrstitve na lestvici. Imamo veliko število mladih in nadarjenih igralcev, ki bodo zagotovo zanimivi klubom v prvi slovenski nogometni ligi ter drugim klubom v tujini.«

S podobnimi pričakovanji v novo sezoni gleda tudi Luka Cerar, eden najizkušenejših članov kluba. »Pričakujem boj za najvišja mesta. Sezono odpiramo proti verjetno najtežjemu nasprotniku. Gremo po zmago in tako bo tudi na vseh ostalih tekmah,« je pred klubsko kamero dejal vezist, ki je spomladi s soigralci v Lendavi že presenetil favoriziranega tekmeca. Radomljanom je v prejšnji sezoni uspel edinstven dosežek, saj je Nafta na domačem igrišču izgubila zgolj z mlinarji.

Tudi zato gostiteljem ne bo manjkalo motiva, za nameček pa bodo skušali modri potrditi visokoleteče napovedi. Lendavčani so namreč povsem odkrito napovedali naskok na sam vrh lestvice. Pod lendavskimi griči želijo prihodnje poletje spet spremljali prvoligaški nogomet. Vodstvo kluba je v skladu s cilji okrepilo igralsko posadko in podaljšalo sodelovanje s trenerjem Francem Fridlom, ki je sicer ostal brez Liridona Osmanaja in Matea Monjaca, a so se modrim pridružila znana imena slovenskih zelenic, v Lendavi pa ostaja tudi najboljši strelec minule sezone Marko Roginić.

V Lendavo se je po šestih letih vrnil Arpad Vaš, na vzhod Prekmurja pa se je preselil tudi nekdanji up Maribora Alen Ploj. Stari znanec drugoligaških zelenic je tudi Hrvat Dino Cvrtila, ki je v lanski sezoni nosil dres novomeške Krke, pred tem pa bil član Veržeja. Iz Prlekije se na levi breg reke Mure seli Jan Grmek, iz sosednje Madžarske pa Roland Pak. Prav z vzhodnimi sosedi Madžari so Lendavčani v pripravljalnem obdobju pogosto merili moči, ob domačih klubih pa so se Lendavčani udarili tudi z nekaj hrvaškimi nižjeligaši, nazadnje pa so napolnili mrežo Preloga.

»Verjamemo, da se je klub resno in kakovostno pripravil na novo sezono, v kateri imamo zelo visoke cilje,« je novinarsko konferenco pred začetkom sezone odprl direktor Igor Magdič, ki je bil v nadaljevanju povsem odkrit: »Želimo na vrh. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi zasedli vrh drugoligaške lestvice. Liga je, tako kot vsako leto, neznanka, moč ekip s podobnimi cilji nam ni v celoti znana, čeprav posedujemo z določenimi informacijami. Videli bomo, kaj se bo zgodilo, če bo potrebno, bomo pozimi ekipo še okrepili.«

Svojih ambicij ne skriva niti lendavski strateg Franc Fridl, ki se je z Nafto vse do zadnjega kosal za drugo mesto in dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, a so Lendavčani v boju z Dravo potegnili krajšo. »Z razlogom smo imeli naporne naprave, saj nas v novi sezoni čaka naporno delo. Prepričan sem, da bo delo težje kot v minuli sezoni. Postavili so nas v vlogo favorita, od tega statusa pa niti ne bežimo. Dejstvo je, da bomo na tarči tekmecev, zato bomo morali biti pripravljeni. Verjamem, da smo se dobro pripravili. Pomembno je, da dobro odigramo že prvo tekmo in nam bo potem lažje tudi v nadaljevanju. Zavedam pa se, da nas tudi zatem čakajo zahtevne tekme. Že od prve tekme pa želimo biti v dobri formi,« tekmecem sporoča Fridl.

Spomladanski obračun v Lendavi se je končal z gostujočo zmago z izidom 1:2. Za veselje Radomljanov sta zadela Igor Barukčić in Ernest Grvala, poraz domačih pa je z golom v sodniškem dodatku omilil Marko Roginić.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 15.11.2018 | 2. SNL
    Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane
    Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.
  • 13.04.2018 | 2. SNL
    Radomlje napadajo lendavski niz
    Dvoboj tretjega in četrtega moštva 2. SNL boste lahko spremljali tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu, pred srečanjem pa sta spregovorila Vedran Vinko in Robi Jakovljević. Lahko Nafta skoči na drugo mesto?

DELI NA