11.11.2018 | 2. SNL
Radomljam derbi in prvo mesto

Drugoligaši so s tekmami 15. kroga zaključili prvo polovico prvenstva. Bravo po remiju v Postojni ni več vodilna ekipa 2. SNL, z zmago v sosedskem derbiju z Dobljani so se na prvo mesto povzpeli Radomljani.

Radomlje so v sosedskem derbiju podaljšale uspešno serijo, ki traja že vse od petega kroga prvenstva. »Mlinarji« so na zadnjih 11 tekmah slavili kar desetkrat in ob tem še enkrat remizirali, z novo zmago pa so se na vrhu ligaške razpredelnice zavihteli pred Bravo. »Vas clasico«, kot sosedski spopad poimenujejo Radomljani in Dobljani, se sicer ni pričel po željah čete Nermina Bašića, saj je Dob po golu Gabra Petrica v 12. minuti dobil prvi polčas. Radomljani so precej bolje krenili v nadaljevanje dvoboja, ko je v četrti minuti izenačil Gal Primc, v 73. minuti pa je domače v vodstvo popeljal Rok Jazbec. Piko na i domači zmagi je v sodniškem dodatku postavil Anel Hajrić, ki je v letošnji sezoni dosegel že 19 golov.

Nermin Bašić, trener Radomlje: »Čestitam enim in drugim igralcem za borbeno tekmo na izjemno težkem terenu. V prvi polčas smo vstopili slabo. Dob je bil konkretnejši in je zasluženo vodil. Bolje so se znašli, bili so boljši v duelih in na 'drugih žogah'. Med odmorom smo se pogovorili in se zavedali, da smo sposobni obrniti rezultat. Pokazalo se je, da imamo zmagovalno miselnost. Odlično smo vstopili v drugi del, hitro zabili gol in tekmo pripeljali v prave smernice. Šlo je za izjemno težko tekmo z odličnim nasprotnikom, ki se dobro brani in hitro preide v protinapad. Mislim, da so gledalci videli razburljivo tekmo. Odločil jo je šele naš tretji gol v 90. minuti. Navijači so lahko uživali v pravem derbiju. Čestitam mojim fantom za zmago in osvojitev naslova jesenskega prvaka. To je velika stvar za klub in fante, ki dajejo vse od sebe.«


Nogometaši Ankarana Postojne so tudi v obračunu z Bravom nadaljevali serijo neporaženosti na svojem igrišču. Četa Vlada Badžima po selitvi na Notranjsko v Postojni še ni izgubila, domača vrata pa so neuspešno osvajali tudi Ljubljančani. Dvoboj ni postregel zadetkov, Bravo je vknjižil 33. točko, Ankarančani so osvojili 20. točko.


Brez zadetkov se je končala tudi tekma Drave in Fužinarja, Ptujčani so pri 24 točkah, Ravenčani so jih nabrali pet manj.

Nikola Jaroš, trener Drave: »Vedeli smo, da nas čaka tekma s fizično močnim nasprotnikom, ki igra na dolge žoge. Prvi polčas smo še igrali dobro in si tudi ustvarjali priložnosti, v drugem polčasu pa se nam je zopet poznalo, da nimamo izrazitega napadalca. Čestitam obema ekipama za borbeno tekmo.«


Na novomeškem Portovalu sta se udarili peta in tretja ekipe lige, Sežanci pa so doživeli še eno gostujočo zaušnico. Dolenjci so se veselili minimalne zmage, komplet točk pa je v 83. minuti zagotovil Južnokorejski nogometaš Kim Dohyun. Krka je s sedmo zmago sezone ujela tretjeuvrščeni Tabor.


V soboto je bil z zadetki najbolj bogat obračun Jadrana in Rogaške, zmage pa so se po zadnjem sodniškem žvižgu veselili gostje, čeprav so Dekančani po golu Luke Stepančiča dobili prvi polčas. Nadaljevanje srečanja je prineslo preobrat Slatinčanov, ki so se v 65. minuti, po avtogolu Mateja Šošteriča, veselili izenačenja, v končnici tekme pa so padli še trije zadetki. Rogaška je po udarcu Matije Biruša povedla v 86. minuti, vprašanje o zmagovalcu pa je bilo odločeno štiri minute kasneje, ko je Ivan Firer uspešno izvedel najstrožjo kazen. V sodniškem dodatku so do kazenskega udarca prišli tudi gostitelji, a je Žan Nikolić zgolj omilil poraz Jadrana.


Vipolže so gostile severnoprimorski obračun Bricev in Biljencev, srečanje pa je postreglo z enim zadetkom. Štiri minute pred odmorom je v polno meril David Frelih in gostom priigral sploh prve gostujoče točke v 2. SNL.


Lendavčani so v Ljubljani doživeli še tretji poraz na zadnjih štirih preizkušnjah, po Dobu in Taboru pa so bili za četo Franca Fridla usodni še nogometaši Ilirije. Zeleno-beli so na domačem igrišču slavili z 2:0, povedli pa so v 75. minuti tekme, ko je v polno meril Enes Rujović. Ljubljansko zmago je v tretji minuti sodniškega dodatka zapečatil Erwin Tiganj, ki je po strelu z bele točke dosegel peti zadetek sezone. Lendavčani, ki so pred sezono napovedali naskok na vrh lestvice, po polovici prvenstva za prvimi Radomljami zaostajajo deset točk.


Pomembne zmage pa so se razveselili v Beltincih. V Prekmurju so gostovali Brežičani, ki so se v zaostanku znašli že v sedmi minuti tekme. Domačim je prednost zagotovil Jan Kristl, a so Posavci šest minut kasneje izničili prednost rumeno-modrih. Kazenski udarec je v izenačenje pretvoril izkušeni Mirko Kramarić. Gostitelji so v 57. minuti znova vodili, po golu Boruta Lukača pa so zadržali prednost in prekinili post na domačem igrišču. Moštvo Zlatka Gaborja se s 17 točkami nahaja na 11. mestu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA