22.04.2020 | 1. SFL
Rad bi naredil korak naprej, v načrtih tudi tujina

V tej sezoni 1. SFL je nase opozoril tudi 18-letni Vanč Florjančič, ki je v dresu FSK Stripy zbral 13 tekem, osem pa v prejšnji sezoni, zdaj je pri 21 nastopih v najboljši slovenski ligi, kjer je dosegel tudi sedem golov.

Vesten dijak

V teh dneh je pri njemu na prvem mestu – šola. „Mi kar prav pride, da sem malce več doma. Obiskujem 4. letni aranžerske šole, hkrati pa tudi 3. letnik glasbenega konzervatorija,“ razloži Vanč, ko ga pokličemo. Pri srcu mu je predvsem trobenta, glasba pa ga precej sprošča. Prizna pa, da zelo pogreša futsal. „Skrbim, da ohranim nekaj forme, tečem,“ opiše svoje športne aktivnosti.

Stripy je na 3. mestu 1. SFL. „Če se tako konča, bo za nas idealno, visoko smo pristali,“ je navdušen nad dosežkom Škofjeločanov. „Dejstvo je, da smo izredni prijatelji med sabo, družimo se na in izven terena,“ Vanč o tem, kje je skrivnost uspeha Škofjeločanov.

Horvat in Pertič

Sezono so začeli brez trenerja, potem pa je prišel na pomoč Tomislav Horvat. „Ko je prišel Horvat, je poskrbel za vse tako, kot je treba. Se pa spomnim, kako nam je na eni od tekem pojasnil, da je dobil ponudbo Makarske in da odhaja. To je bil šok za nas. Ostali smo brez trenerja, potem pa je prišel na pomoč Sead Nadarevič, ki je korektno in dobro opravil delo,“ nadaljuje Florjančič, ki prizna, da se je največ naučil od Horvata.

„Dal mi je precej svobode. Ko sem se znašel sam na levi strani, sem šel v igro „ena na ena“. Horvat me je pri tem vzpodbujal. Izboljšal sem tudi igro v obrambi, pri tem mi je bil v pomoč tudi trener selekcije U21 Damir Pertič, ki je prav tako dober trener, s Horvatom pa imata podoben način dela. Vse se začne v obrambi,“ poudari Florjančič, pri katerem napad ni bila težava, kreativnosti in ideje mu ne manjka, prav izboljšave v obrambi pa ga delajo še boljšega.

U19 in U21

Bil je član reprezentance do 19 let, za katero je zbral 25 nastopov, dosegel je sedem golov, v dresu Slovenije U21 ima štiri tekme in en zadetek. Nazadnje je odigral tekmi proti članski vrsti Združenih držav Amerike. „Slišal sem, da nas je trener Pertič pohvalil, resnično smo odigrali zelo dobro, imeli več žogo v svoji posesti, žal pa je malce zatajila realizacija,“ se Florjančič ozre na tekmi proti ZDA v Poreču. Pred Vančem Florjančičem pa so novi izzivi.

„Rad bi naredil korak naprej,“ se Florjančič ozira v novo sezono, v bližnji prihodnosti se želi preizkusiti tudi na tujem.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA