24.09.2020 | 1. SFL
Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke

Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Proti Oplastu

„Nestrpno čakamo tekmo,“ jasno sporočijo iz Zasavja, kjer domuje novinec 1. SFL ŠD Mlinše. „Dobro smo delali zadnja dva tedna, bili smo tudi na minipripravah v Posočju, kjer smo odigrali tekmo proti Oplastu. To je bila še ena epizoda nabiranja izkušenj, ki jih rabimo,“ se zadeva svoje realnosti Gregor Ceglar, ki je ekipo popeljal iz 2. SFL v 1. SFL, zdaj pa tu uspešno nastopa.

„Smo v taki formi, da se lahko tudi na Ptuju zagrabimo točko. Če se bomo le držali navodil in taktike, ki smo jo pripravili za to tekmo. Trenirali smo tudi sinoči, v tem tednu smo opravili tri treninge,“ nadaljuje Ceglar, ki pa opozarja, da ekipa ni v povsem optimalnem stanju: „Nismo povsem sproščeni, potiho bi radi parirali in mešali štrene najboljšim, se pa zavedamo, da smo tisti „underdog“, ki nabira izkušnje.“

Brez prvega igralca

Ceglar pohvali Ptujčane, ki so po njegovem mnenju sestavili kvalitetno vrsto, ki sodi med štiri v Sloveniji, naš sogovornik pa meni, da lahko sežejo še kaj višje¨
„Izredno so se okrepili pred sezono, pripeljali so nekaj nadarjenih mladih fantov, temu dodali izkušnje Boruta Ručne, predvsem pa imajo izredno izkušenega trenerja, ki je doktor futsala,“ hvali Ceglar tekmeca. Spomni pa, da v ekipi ŠD Mlinše ne bo prvega igralca Tima Lipovška, ki je poškodovan. „Če se je že moralo to zgoditi, je boljše, da zdaj, kot pa na tekmi za biti ali ne biti,“ še navrže Ceglar.

Ne bežijo od vloge favorita

Na Ptuju se veselijo nove tekme. „V času reprezentance smo imeli nekaj premora, ki nam je koristil, zdaj pa povsem pripravljeni čakamo tekmo proti ŠD Mlinše,“ začne pogovor trener Robert Grdović „Igramo doma, gostimo pa ŠD Mlinše, ki je uspešno začelo 1. SFL. Vse pa bo odvisno od nas, smo favoriti. Če bomo ostali na nivoju, ki ga imamo, se lahko nadejamo novih treh točk,“ poudari Grdović.

„Saj pravim, igramo dobro v napadu, ustvarjamo si priložnosti, še vedno pa prejemamo preveč zadetkov! To bo treba nujno popraviti,“ Grdović o težavi, ki jo premore ekipa. Naš sogovornik že ve, kako odpraviti težave.

„Obramba je stvar želje, volje, hkrati pa ne gre brez avtomatizmov. Teh pa še ni, smo na novo sestavljeni, nismo uigrani,“ za konec pove nekdanji hrvaški reprezentant.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA