24.09.2020 | 1. SFL
Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke

Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Proti Oplastu

„Nestrpno čakamo tekmo,“ jasno sporočijo iz Zasavja, kjer domuje novinec 1. SFL ŠD Mlinše. „Dobro smo delali zadnja dva tedna, bili smo tudi na minipripravah v Posočju, kjer smo odigrali tekmo proti Oplastu. To je bila še ena epizoda nabiranja izkušenj, ki jih rabimo,“ se zadeva svoje realnosti Gregor Ceglar, ki je ekipo popeljal iz 2. SFL v 1. SFL, zdaj pa tu uspešno nastopa.

„Smo v taki formi, da se lahko tudi na Ptuju zagrabimo točko. Če se bomo le držali navodil in taktike, ki smo jo pripravili za to tekmo. Trenirali smo tudi sinoči, v tem tednu smo opravili tri treninge,“ nadaljuje Ceglar, ki pa opozarja, da ekipa ni v povsem optimalnem stanju: „Nismo povsem sproščeni, potiho bi radi parirali in mešali štrene najboljšim, se pa zavedamo, da smo tisti „underdog“, ki nabira izkušnje.“

Brez prvega igralca

Ceglar pohvali Ptujčane, ki so po njegovem mnenju sestavili kvalitetno vrsto, ki sodi med štiri v Sloveniji, naš sogovornik pa meni, da lahko sežejo še kaj višje¨
„Izredno so se okrepili pred sezono, pripeljali so nekaj nadarjenih mladih fantov, temu dodali izkušnje Boruta Ručne, predvsem pa imajo izredno izkušenega trenerja, ki je doktor futsala,“ hvali Ceglar tekmeca. Spomni pa, da v ekipi ŠD Mlinše ne bo prvega igralca Tima Lipovška, ki je poškodovan. „Če se je že moralo to zgoditi, je boljše, da zdaj, kot pa na tekmi za biti ali ne biti,“ še navrže Ceglar.

Ne bežijo od vloge favorita

Na Ptuju se veselijo nove tekme. „V času reprezentance smo imeli nekaj premora, ki nam je koristil, zdaj pa povsem pripravljeni čakamo tekmo proti ŠD Mlinše,“ začne pogovor trener Robert Grdović „Igramo doma, gostimo pa ŠD Mlinše, ki je uspešno začelo 1. SFL. Vse pa bo odvisno od nas, smo favoriti. Če bomo ostali na nivoju, ki ga imamo, se lahko nadejamo novih treh točk,“ poudari Grdović.

„Saj pravim, igramo dobro v napadu, ustvarjamo si priložnosti, še vedno pa prejemamo preveč zadetkov! To bo treba nujno popraviti,“ Grdović o težavi, ki jo premore ekipa. Naš sogovornik že ve, kako odpraviti težave.

„Obramba je stvar želje, volje, hkrati pa ne gre brez avtomatizmov. Teh pa še ni, smo na novo sestavljeni, nismo uigrani,“ za konec pove nekdanji hrvaški reprezentant.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Debi Džafića, gostje ostali brez kapetana
  V trenažni proces so se vrnili tudi v taboru KMN Bronx. Treninge je zavoljo odsotnosti trenerja Marka Hrvatina vodil Slaven Radiškovič, Hrvatin pa bo jutri na klopi ekipe, ki prihaja v Litijo.

DELI NA