01.11.2018 | 2. SNL
Ptujčani napadajo vodilni Bravo

Osrednji spopad 14. kroga 2. SNL bo že v soboto opoldne odigran v Ljubljani. Vodilni Bravo bodo pred kamerami Sportkluba izzvali četrti Ptujčani, ki se lahko po skoraj polovici tekmovanja pohvalijo z nazivom najboljše gostujoče ekipe.

Štajerci so s sedmih gostovanj prinesli štiri zmage, izgubili pa so zgolj pri Iliriji. Priložnost za maščevanje se ponuja sama od sebe, skalp Brava bi Ptujčanom pomenil veliko, saj si moštvo Dejana Grabića deli naziv najmanj zaželenega gostitelja. »Kurenti« so se pred dvema tednoma že soočali s podobnim izzivom, saj so Sežano kot prvi zapuščali neporaženi.

Štajerce, ki so nazadnje z avtogolom Jana Pahorja in zadetkom Jake Bizjaka premagali Ankarančane, zahtevna naloga čaka tudi v soboto opoldne, saj je Bravo na zadnjih tekmah znova izjemno učinkovit. Ljubljančani so v nedeljo s 3:1 slavili v Beltincih, med tednom pa so s petimi žogami napolnili tudi mrežo Jadrana in povečali naskok pred večino zasledovalcev. Tempu Brava za zdaj sledijo le Radomlje, ki zaostajajo za dve točki, Bravo pa tretjemu Taboru že beži za pet točk, še točko več pa zaostaja Drava.

Svežina bo torej na strani gostov, ki med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti, a ljubljanski strateg Dejan Grabić razpolaga s širokim in kakovostnim kadrom. »Igralci so utrujeni, vendar ne toliko, da bi bili na sobotnem derbiju energetsko slabi. Drava je druga ekipa kot pod prejšnjim trenerjem. Novi strateg je uvedel nekaj sprememb, igralci pa so na to pozitivno odreagirali. Igrajo dober nogomet, tudi mi pa smo ujeli dobro formo. Upam, da bo v soboto lepa tekma,« je pred klubsko kamero po zmagi v Dekanih dejal Grabić.

Srečanje v Športnem parku Ljubljana se bo pričelo opoldne, kot že zapisano, pa ga boste lahko spremljali tudi na programu Sportkluba. Sobotna nasprotnika sta se dvakrat udarila že v minuli sezoni, ko so točke obakrat ostale pri gostitelju, kdo pa bo boljši tokrat?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2017 | 2. SNL
    Bravo izhod iz rezultatske krize išče na Ptuju
    Enega od najzanimivejših spopadov kroga bosta na Ptuju odigrali mladi ekipi Drave in Brava, ki bo v najstarejšem slovenskem mestu iskala pot iz rezultatske krize.

DELI NA