Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom

Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 

Nogometaši Hotize, ki do dvoboja z Domžalčani še niso poznali jesenskega poraza, v Pomurski nogometni ligi pa so ob remiju dobili kar 11 od 12 tekem, so v torkovem popoldnevu morali priznati premoč prvoligaša. Čeprav je Simon Rožman premešal enajsterico, so gostje s štirimi goli že v prvem polčasu odločili vprašanje o napredovanju, še trikrat pa so zadeli v drugem polčasu. Dvakrat so se veselili Nick Perc, Arnel Jakupović in Bartol Barišić, zmago pa je z natančnim udarcem z razdalje potrdil Emir Saitoski.

Jože Hozjan, trener NK Hotiza: "Nam je bila to nagrada za uspešno jesen, ki smo jo oddelali sanjsko, saj smo zgolj enkrat ostali brez zmage. To, da smo se lahko danes pomerili z ekipo Domžal, je čokolada na vrhu torte. Mislim, da smo se upirali po svojih najboljših močeh, nikogar nismo razočarali in smo lahko zadovoljni z jesenskim delom sezone."

Nick Perc, vezist NK Domžale: "Cilj je izpolnjen, prišli smo do napredovanja in to je najpomembneje. V tekmo smo šli na polno, z željo po hitrem zadetku. Uspelo nam je takoj zagospodariti na sicer zahtevnem igrišču. Precej mehko je bilo, a pripravili smo si kar nekaj obetavnih priložnosti, narekovali ritem igre, na koncu tudi zadeli sedemkrat in lahko povem, da smo s prikazanim zadovoljni."


Cven je bil ob Serdici eden od dveh petoligašev v šestnajstini finala pokalnega tekmovanja, Prleki pa so se na Koroškem dostojno upirali drugoligašu Fužinarju. Ravenčani so z goli Ivijana Svržnjaka, Afriyieja Gyimahe in Dejana Maksimovića dobili prvi polčas, v nadaljevanju tekme pa je domačo prednost povišal Ion Ibrian. Pod častni zadetek Cvena se je četrt ure pred koncem tekme podpisal kapetan Jernej Tršovec.


Precej bolj izenačen je bil večerni obračun Nafte in Triglava, ki se je po 120 minutah igre zavlekel v izvajanje strelov z bele točke. Dvoboj drugoligaških konkurentov v 90 minutah ni postregel z zadetki, v 111. minuti pa so po strelu Matica Kopača, ki je zadel domačega branilca Blaža Urha, povedli Kranjčani. Ko je že dišalo po zmagi Gorenjcev, so gostitelji v 119. minuti prišli do najstrožje kazni, izid pa je izenačil Bence Szabo. Šalja Veron v drugi seriji enajstmetrovk ni zadel, Lendavčani pa so se po petih natančnih poskusih veselili preboja med šestnajsterico ekip.


Odranci so se v Rogaški Slatini v prvem polčasu dobro upirali vodilnemu drugoligašu, ki je ob odmoru vodil z goloma Alena Neskića in Emanuela Mihalića, Slatinčani pa so v 53. minuti izkoristili izključitev gostujočega vratarja Nika Sereca. Ker so Prekmurci v Rogaško Slatino pripotovali brez rezervnega vratarja, je med vratnici stopil branilec Jan Hartman, ki je moral štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže.


Ajdovci so se po ligaškem nizu brez zmage znesli nad Zagorjem, četrtoligaš je prestolnico burje zapuščal z osmimi prejetimi zadetki, šestkrat je klonil v nadaljevanju tekme. Dvakrat so bili uspešni Marko Nunić, Toni Lun Bončina in Amel Džuzdanović.


Idrijčani so v uvodnem delu pokalnega tekmovanja presenetili Bilje in Vipavo, v šestnajstini finala pa je morala zasedba iz Enotne primorske nogometne lige priznati premoč Kidričanov. Aluminij je z goloma Taija Kmetca in Nejca Medveda dobil prvi polčas, v nadaljevanju pa so bili uspešni še Andraž Borovnik, Danile Skiba in Žan Baskera. Pod častni zadetek gostiteljev se je sredi drugega polčasa podpisal Rok Jereb.


Bravo je v Šiški napolnil mrežo Britofa. Ljubljančani so po sedmih minutah igre vodili s tremi goli prednosti, ob polčasu so vodili s 7:0. Ob dveh zadetkih Lorena Maružina in mladega Luke Pučnika je trikrat zadel Gašper Vodeb, v drugem polčasu pa je bil natančen še Lan Hribar.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "V tekmo smo vstopili maksimalno profesionalno. Zelo smo spoštovali naš način igre, nasprotnika in nogometno igro. Hitro smo dosegli tri gole in držali dober ritem v igri. Tekma je bila lepa tudi za gledalce. Navijači Britofa so bili odlični, pozitivni in glasni. Mi smo uspeli podeliti igralne minute igralcem z manj minutaže. Izkazalo se je tudi nekaj mladincev iz nogometne šole."


Dobljani so se opekli na gostovanju v Vidmu, tretjeligaš se je napredovanja veselil po izvajanju devetih serij kazenskih udarcev. Na Štajerskem so z goloma Gašperja Černeta in Edvina Krupića obakrat povedli Dobljani, domačini pa so se v igro vrnili po zaslugi Antona Rogine in Žige Zdovca, ki je v 83. minuti zadel za podaljške. Pri gostih je bil v tretji seriji neuspešen Tim Židan, Robert Kurež pa ni izkoristil zaključne žoge v peti seriji. Videmčani so se veselili po deveti seriji, ko je Darko Mitrović zapečatil usodov Doba.


Serdica, ki nastopa v petem razredu slovenskega nogometa, je po izločitvi martjanske Čarde gostovala v Halozah, Zavrčani pa so z dvema goloma potrdili status favorita. Gregor Predikaka je mrežo Prekmurcev načel v 36. minuti, v 57. minuti pa je domače vodstvo podvojil stari znanec prvoligaških zelenic, Rok Zorko.


Celjani so dobili edini prvoligaški obračun v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union. Mrežo Mure je v 34. minuti načel Denis Popović, ki je v šesti minuti drugega polčasa podal tudi za zadetek Lovra Bizjak, a so se Sobočani zgolj nekaj sekund kasneje vrnili v igro. Podajo Luke Bobičanca pred gol grofov je izkoristil Mirlind Daku, kljub nekaj obetavnim priložnostim na obeh straneh igrišča pa je ostalo pri domači prednosti 2:1.

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Zelo sem zadovoljen z zmago in napredovanjem v osmino pokalnega tekmovanja. Predvsem pa sem zadovoljen z našo igro na današnjem obračunu proti zahtevnemu nasprotniku. Zaslužili smo si več zadetkov, da bi tekmo odločili še pred koncem in bi se lahko v zaključku srečanja izognili nepotrebni zivčnosti."

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Derbi tega kroga je upravičil to ime, ekipi sta si pripravili dovolj priložnosti. Želeli smo biti agresivni, na začetku tekme nam je to odlično uspevalo, nato pa smo v zvezni vrsti nekajkrat zamudili in izpadli. Drugi polčas je bil zelo soliden, pritiskali smo, v zadnjih 15 minutah smo si ustvarili nekaj priložnosti, tudi takoj po drugem zadetku Celja. Žal se ni izšlo, izpadli smo proti eni najboljših ekip v državi, ki je nekje na naši ravni. Dali smo svoj maksimum, žal pa je malo zmanjkalo."


Olimpija je v Stožicah gostila Ljutomer, s prleškim tretjeligašem pa so v prestolnico pripotovali tudi številni pristaši tega kluba. Prleki so svoj trenutek doživeli v uvodu drugega polčasa, ko je Primož Panič prepolovil ljubljansko prednost, ki sta jo v sedmi in 39. minuti priigrala Nemanja Gavrić in Samuel Pedro. Manj kot deset minut po ljutomerskem zadetku je mrežo gostov tretjič zatresel Aldair Djalo, napredovanje Olimpije pa je v zadnji minuti potrdil Mustafa Nukić.


Zadnja sredina tekma je bila odigrana v Ljudskem vrtu, Mariborčani so po visoki ligaški zmagi nad Muro gostili Krko. Novomeščani so z disciplinirano igro v prvem polčasu dobro ovirali gostitelje, ki so se sredi prvega dela igre znašli v rezultatskem zaostanku. Po predložku Matica Marciusa je z glavo zadel Domen Žur. Štajerci so do preobrata prišli po odmoru, ko je hitro po vrnitvi na igrišče izenačil Marko Božić, v 76. minuti pa je za vodstvo zadel še tokratni adut s klopi Marko Tolić. Tri minute zatem je še na tretji zaporedni tekmi zadel Žan Vipotnik.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Najpomembnejše smo opravili, uvrstili smo se v naslednji krog, ampak sem moral vzeti tableto za spanje glede na dogajanje na terenu."


V četrtkovem terminu so bile odigrane še tri tekme. Sežanci so v deževnem vremenu potrebovali polurni podaljšek, da so strli odpor Šenčurjanov, ki se v letošnji sezoni borijo za povratek med drugoligaše. Kraševci so hitro povedli, v osmi minuti se je po predložku z desne pred golom Gorenjcev odlično znašel Aleksandar Zeljković, a je prednost Tabora trajala zgolj štiri minute. Iz drugega poskusa je z bližine zadel Gaber Petric. Na odločitev o zmagovalcu je bilo potrebno počakati do stote minute, ko so se znova veselili gostitelji. Kraševci so izkoristili napako Šenčurjanov, nato odbili prvi strel Nabila Khalija, odbita žoga pa je končala pri Alenu Korošcu, ki je zadel z vrha kazenskega prostora in Tabor popeljal v osmino finala.

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Šenčur se je izkazal za trdoživega nasprotnika. Naša podoba ni bila na željeni ravni, pa vendar je pomembno, da smo se uvrstili med 16 ekip in smo še vedno v igri za pokalni naslov."


Rudar je na domačem igrišču dobil obračun z Dobrovcami, ki nastopajo v 3. SNL vzhod. Dobro formo je z dvema goloma potrdil Nik Omladič, ki je v tretji izkoristil predložek Denisa Tubića, v 41. minuti pa je v polno meril še z osmih metrov in postavil izid polčasa. Omladič je ob polčasu ostal v slačilnici, Velenjčani pa so v drugem polčasu zadeli še dvakrat. V 59. minuti je s 17 metrov lepo zadel Luka Mezga, gostje pa so v 76. minuti prišli do častnega zadetka, Anje Polak je kaznoval poigravanje domače obrambe. Gostitelji so napredovanje potrdili še s četrtim zadetkom, podajo z desne strani igrišča je v gol pospravil Nikola Pejović.


Zadnja tekma šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union je bila odigrana na koprski Bonifiki, aktualni pokalni prvaki so gostili Cirkulane, haloški tretjeligaš pa je imel v Istri tudi nekaj glasne podpore. Kljub temu so se pričakovane zmage veselili Koprčani. Dario Kolobarić je v 13. minuti izkoristil najstrožjo kazen, izid polčasa pa je v 39. minuti postavil Anis Jašaragić, ki je v mrežo Štajercev pospravil odbitek po strelu Mateja Palčiča. Anis Jašaragić je drugič udaril v 55. minuti, ko je izkoristil podajo Daria Kolobarića, ki je kmalu zatem prav tako prišel na svoj račun z drugim golom na tekmi. V 69. minuti je v mrežo pospravil predložek z leve strani igrišča.


Tekma med Slatino Radenci in in Bistrico ne bo odigrana, saj so Radenčani vodstvo tekmovanje obvestili, da ne morejo zagotoviti zadostnega števila nogometašev, v osmino finala bodo napredovali Bistričani.

HOTIZA - DOMŽALE 0:7 (0:4)
Perc (7', 57'), Jakupović (18', 27'), Barišić (20', 54'), Saitoski (88')

FUŽINAR VZAJEMCI - CVEN 4:1 (3:0)
Svržnjak (7'), Gyimaha (9'), Maksimović (33'), Ibrian (58'); Tršovec (74')

NAFTA 1903 - TRIGLAV KRANJ 6:5* (1:1, 0:0) - po enajstmetrovkah
Szabo (119'/11m); Kopač (111')

ROGAŠKA - ODRANCI 7:0 (2:0)
Neskić (32', 57') Mihalić (38'), Musulin (50'), Drobne (71', 89'), Anković (75')
Izključitev: Serec (53').

PRIMORJE - ZAGORJE 8:0 (2:0)
Nunić (31', 57'), Bončina (41', 60'), Dobnikar (49'), Džuzdanović (72', 76'), Sagitov (81')

IDRIJA - ALUMINIJ 1:5 (0:2)
Jereb (73'); Kmetec (24'), Medved (34'), Borovnik (71'), Skiba (81'), Baskera (87')

BRAVO - BRITOF 9:0 (7:0)
Vodeb (1', 27', 49'), Pučnik (3', 25'), Maružin (7', 35'), Kurež (39'), Hribar (52')

BOSCH BRAČIČ VIDEM - ROLTEK DOB 10:9 (2:2) - po enajstmetrovkah
A. Rogina (48'), Zdovc (83'); Černe (13'), Krupić (62')

ZAVRČ - SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO 2:0 (1:0)
Predikaka (36'), Zorko (57').

CELJE - MURA 2:1 (1:0)
Popović (34'), Bizjak (51'); Daku (52')

OLIMPIJA - AVTO RAJH LJUTOMER 4:1 (2:0)
Gavrić (7'), Samuel (39'), Aldair (67'), Nukić (90'); Panič (59')

MARIBOR - KRKA 3:1 (0:1)
Božić (48'), Tolić (76'), Vipotnik (79'); Žur (24')

CB24 TABOR SEŽANA - TINEX ŠENČUR 2:1 (1:1) - po podaljških
Al. Zeljković (8'), Korošec (100'); Petric (12')

RUDAR VELENJE - PREMIUM DOBROVCE 4:1 (2:0)
Omladič (3', 41'), Mezga (59'), Pejović (91'); Polak (76')

KOPER - CIRKULANE 6:0 (2:0)
Kolobarić (13'/11m, 69', 88'), Jašaragić (39', 55', 80')

SLATINA RADENCI - BISTICA 0:3 b.b.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA