Prvoligaši kadrujejo

Jutri se na nogometne zelenice vrača tudi Prva liga Telekom Slovenije. Nekateri klubi bodo v zaključek prvenstva zakorakali v nekoliko spremenjenih zasedbah, nekaj nogometašev pa je podpisalo nove pogodbe.

Novi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je potrdil, da sta Jasmin Handanović in Aleksander Rajčević podaljšala sodelovanje z vijoličastimi. Osrednji branilec v Ljudskem vrtu ostaja vsaj do konca aktualnega prvenstva, Handanović pa bo za mesto med vratnicama kandidiral tudi v sezoni 2020/21. "Tako daleč res nihče ni mogel videti, zato se lahko zahvalim klubu, športnemu direktorju in trenerjem, ki so ocenili, da še lahko pomagam ter prispevam svoj delež. Vse z namenom, da tudi v prihodnje skupaj skušamo poseči po čim boljših rezultatih," poudarja Handanović, ki lovi rekord Amela Mujčinovića. Legendarni vratar Celja je 41 leti, devetimi meseci in 29 dnevi najstarejši nogometaš z nastopom v slovenskem prvenstvu.

Za varnost svojega gola so poskrbeli tudi v Kidričevem. Zvestobo rdečim sta podaljšala tako Matija Kovačić kot Luka Janžekovič, prvi za eno, drugi pa za dve leti. "Zadovoljen sem, da mi je Aluminij omogočil, da lahko tukaj nadaljujem svojo in našo zgodbo. Srečen sem, da smo se ne glede na situacijo, ki se je pojavila v svetu, dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Mislim, da je sodelovanje dobro za obe strani. Klubu želim pomagati, rasti z njim, da ustvarimo zastavljene cilje. Vem, da bom dodana vrednost ekipe, tukaj sem že zelo dolgo, rad bi spisal neko lepo zgodbo v Kidričevem," po sklenitvi nove pogodbe pravi Janžekovič. V četo Slobodana Gruborja se je ob tem vrnil Sanin Muminović, ki se je od rdečih poslovil po drugem krogu prvenstva, a nato ni našel novega delodajalca.

V Fazaneriji so pred dnevi prvo profesionalno pogodbo ponudili Alanu Kaučiču, ki je spomladi že debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije. So se pa od Mure poslovili štirje nogometaši iz tujine. Črno-beli dres sta po izteku pogodbe slekla Andrija Bubnjar in Dean Šafarić, po sporazumni prekinitvi dogovora pa sta bivša člana Mure tudi Fejsal Mulić in Aleksandar Bogdanović.

Dejavni so bili tudi pri Bravu. Almin Kurtović, ki je pri rumenih storil prve nogometne korake, spomladi pa je bil nezamenljiv člen začetne enajsterice, bo v Šiški igral tudi v prihodnji sezoni. Ljubljančani so se za podaljšanje sodelovanja dogovorili tudi Andraž Kirm, Luka Žinko, Roko Baturina in Kristjan Trdin. Prvi trije bodo Bravu pomagali do konca sezone, mladi Trdin pa je podpisal prvo profesionalno pogodbo, ki velja do sredine leta 2023. 

Za podoben korak so se odločili tudi Domžalčani. Dejan Lazarević, Matej Podlogar, Matic Fink in Nikola Vujadinović bodo ob Kamniški Bistrici ostali do konca letošnje sezone.

Velenjčani, ki bodo skušali v zadnjih 11 krogih rešiti prvoligaški status, so se razšli s tremi nogometaši. Knapi so pred dnevi potrdili slovo Mislava Anđelkovića, Lea Ejupa in Borne Petrovića. Od sežanskega Tabora se predčasno poslavlja zimski prišlek Damir Mehmedović.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA