13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia

December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.

Povratne tekme bodo 17.1. 2020.

Četrtfinale prinaša tri prvoligaške obračune in še sobotno tekmo med drugoligaškimi Kixi Ajdovščina in Vrhničani.  V primeru identičnih rezultatov na obeh tekmah (seštevek zadetkov) o zmagovalcu odločajo kazenski udarci na drugi tekmi.

Vrače se Ručna

Dobovec, aktualni pokalni prvak, lovi svoj tretji naslov, po robu pa se mu bo postavila Litija, ki premore rekordno število pokalnih lovorik: devet. Kozli so v dobri formi, to so potrdili na zadnji tekmi proti Oplastu, Litijo pa so letos v prvenstvu tudi porazili. V dres gostov se vrača izkušeni Borut Ručna, kar je zagotovo dobra novica za trenerja Bojana Žunka, ki so mu jeseni zaznamovale poškodbe njegovih fantov.

Letos že 1:1

Oplastu letošnja jesen ni v čast, v Kobaridu so se nadejali višje kot osmemu mestu in tretjemu trenerju na klopi članske vrste, kjer pa pogledujejo le še naprej. Vsaka naslednja tekma je nova priložnost, na to opozarja tudi trener Zoran Tesko, ki bo ekipo soočil s povratnikom v 1. SFL zasedbo KMN Tomaž Šic Bar. Ekipi sta se letos že pomerili v 1. SFL – v 5. krogu je bilo 1:1 v Ljutomerju.

Mojstri za pokal

Bronxi in Sevničani si skorajda delajo družbo na prvenstveni lestvici, Primorci so 5., Posavci pa 7. Današnja tekma pa je le prva v trilogiji, saj se bosta ekipi poleg dveh četrtfinalnih tekem pomerili prihodnji petek še v rednem krogu 1. SFL. V prvem delu sezone so s 3:1 slavili Primorci, ki pa se zavedajo, da so Sevničani v zadnjih dveh tekmah pokazali pravi obraz in se z dvema odmevnima zmagama v gosteh (proti Litiji in Ptuju) zavihteli z dna na 7. pozicijo. Se pa tudi Sevničani zavedajo, da so prav Bronxi s Škofij mojstri za pokalno tekmovanje – od leta 2013 so bili petkrat na finalnem turnirju, leta 2013 so bili celo prvaki, v lanski sezoni polfinalisti! Tudi Sevnica ni za odpis: leta 2014 je igrala v finalu, leta 2017 pa v polfinalu!

Ajdovci so že bili polfinalisti

Svojo drugo uvrstitev na finalni turnir pa išče Siliko, ki uvodno tekmo igra pri drugoligašu MNK Kix Ajdovščini. Trener Vrhničanov Mile Simeunovič se zaveda, da njegova ekipa ne deluje ravno kot dobro naoljen stroj, jasno pa mu je, da si lahko na uvodni tekmi pripravijo dobro osnovo za napredovanje.

Ajdovci imajo svojo računico in zgodovino: v polfinalnu pokala so bili že davnega leta 2006, ko so doma tudi gostili finalni turnir. V polfinalu so z 1:5 izpadli proti kasnejšemu prvaku Oplastu, ki je bil v finalu boljši od Gip Betona MTO, ki je v polfinalu s 4:0 odpravil Puntarja.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB Monting – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

14.12.
MNK Kix Ajdovščina – FK Siliko (18.00)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 10.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala futsal pokala Terme Olimia
  Pokalno tekmovanje se bo sklenilo že s tradicionalnim turnirjem četverice v Podčetrtku. Polfinale so si priigrali FK Dobovec, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 05.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V ponedeljek žreb polfinala pokala Terme Olimia
  Konec meseca februarja bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia, pokalno tekmovanje se bo sklenilo že s tradicionalnim turnirjem četverice v Podčetrtku. Polfinale so si priigrali FK Dobovec, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 17.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast v Ljutomer po prvi klubski cilj sezone
  Danes Oplast lovi finalni turnir pokala Terme Olimia. Za nameček boste lahko tekmo iz Ljutomera, Oplast se bo meril z domačim KMN Tomaž Šic bar, spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 16.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pred TV kamerami bi radi ponovili leto 2008
  KMN Tomaž Šic bar je prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Ekipa, ki jo vodi trener Matej Gajser, zaseda 5. mesto po 13 krogih 1. SFL, v petek pa se bo borila za preboj med štiri v pokalu Terme Olimia.
 • 15.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Sevnica kot prva na finalni turnir
  Nastop in pot v Obsotelje, turnir bo vnovič gostil Podčetrtek, so si varovanci trenerja Mitje Jonteza zagotovili po zmagi s 4:3 proti KMN Bronx Škofije. Preostale tri tekme bodo v petek.
 • 14.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani s +3 iz Ajdovščine
  Dobovec, KMN Oplast in KMN Sevnica so prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala pokala Terme Olimia, v soboto se jim je pri tem pridružil še vrhniški Siliko.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil danes opravljen žreb parov četrtfinale pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani Dobovec.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba pokala Terme Olimia
  V četrtfinalu ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Prvo izžrebana ekipa posameznega para bo domačin prve tekme, drugo izžrebana ekipa posameznega para pa domačin druge oziroma povratne tekme v četrtfinalu.
 • 02.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani med osem s teniških 6:1
  Nocoj smo na tekmi na Vrhniki dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala pokala Terme Olimia. Domači Siliko je s kar 6:1 porazil škofjeloški FSK Stripy in se prebil med osem v pokalnem tekmovanju.

DELI NA