14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Prvič med elitno pokalno četverico

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

KMN Miklavž in Oplast

Dobrepolje je na poti do polfinala najprej v osmini finala s 3:4 slavilo proti KMN Miklavžu TBS Teamu 24, v 40. minuti je za zmago zadel Alen Blatnik. V četrtfinalu je Dobrepolje dvakrat porazilo Oplast, 4:1 in 5:1. Anej Kmetič pa je s petimi goli prvi strelec Dobrepolja v pokalu.

„Sanje so se uresničile. Letos smo dosegli tisto, kar smo včasih želeli in upali, da se morda kaj podobnega zgodi. Sedaj pa to imamo, to je naša realnost. Zelo smo ponosni, a se tu ne ustavljamo. Gremo dalje. To smo dokazali tudi na zadnji tekmi 1. SFL, ko smo vztrajali do zadnje sekunde. Proti Mlinšam smo pokazali, da sta naši prioriteti 1. SFL in pokal Terme Olimia. Je pa v zadnjih mesecih jasno, da smo dozoreli kot ekipa. Vemo, zakaj se borimo. Z zmagami rastejo tudi apetiti,“ pove trener Dani Kaljevič.

„Veseli smo, ker smo na finalnem turnirju. V tej sezoni je bilo prvič, da smo dobili realno premagljive tekmece. Dosedaj smo se dvakrat merili z Dobovcem, enkrat s Silikom prej še z Benediktom. Letos smo se najprej pomerili z ekipo KMN Miklavž TBS Team 24. Po uspehu smo prvič uvrstili v četrtfinale, kjer smo dobili Oplast. Takrat smo si rekli, škoda, ker nismo dobili Kixov, ki so malce bolj primerljivi z nami. A smo proti Oplastu smo fantastično reagirali. V pravem trenutku smo bili pravi. S to tekmo so dejansko začeli s serijo naših dobrih tekem,“ nadaljuje glavni trener, ki se zaveda, da jih v polfinalu čaka vse prej kot lahko delo.

Ekipi Dobrepolja in Bronxa sta se v tej sezoni 1. SFL pomerili dvakrat: na Škofijah je s 5:1 slavil Bronx, v Dobrepolju s 6:5 Dobrepoljci.

Prekinitve in Nik Zajc

„V polfinalu pokala je bilo tako, da so vsi želeli igrati proti nam, mi pa proti KMN Bronxu. A kot sem že večkrat povedal: Bronx je fantastična ekipa, ki jo vodi odličen trener Damir Pertič. Će želimo v finale, bomo morali odigrati najboljšo tekmo sezone. Bronx je dober, organiziran, krasi ga kvalitetna obramba. Sistem dela in igre, ki ga goji Damir Pertič, pa je tisto, po čemer se zgledujemo mi, mlajša generacija futsal trenerjev. V sami igri velja izpostaviti vedno odličnega Nika Zajca,“ dodaja Kaljevič.

Priprava na petkovo tekmo še poteka, pretiranih skrivnosti pa med ekipama ni.
„Bronxi so zelo nevarni iz prekinitev. Mi pa bomo morali odigrati najboljše možno v obrambi. Rekel bi, da imajo tekmeci individualno boljše posameznike, mi pa so močnejši kot ekipa,“ meni Kaljevič, ki se nadeja podpore s tribun. Z ekipo pa v Obsotelje potuje tudi maskota Lisko. Zavoljo rdečega kartona pa bo manjkal kaznovani Matevž Sodič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.

DELI NA